Aceste căsuțe în copac au devenit foarte populare în ultimii ani. Și, adevărul e, sunt super interesante! Dacă vrei să găsești o destinație deosebită pentru o ieșire de weekend (sau chiar mai mult), uite câteva astfel de destinații din țară.
Căsuțele-n copac sunt o modalitate ecologică de a-ți petrece câteva zile în natură. Unde mai pui că oferă un sentiment de aventură și șansa de a scăpa de agitația vieții de zi cu zi. Sunt construite din materiale și prin metode durabile, pentru a avea un impact minim asupra mediului. Și sunt perfecte pentru o escapadă romantică – cuibușorul cu nebunii e la înălțime! –, dar și pentru concedii în toată regula. Au electricitate, apă curentă și chiar Wi-Fi.
Unde mergi dacă vrei să te cazezi la căsuțe în copac
Transylvania Loft Treehouse
Situată în apropierea munților Retezat, căsuța din copac Transylvania Loft se află la 24 de km de Hunedoara. Are o capacitate de 2 persoane și e perfectă pentru o escapadă romantică sau chiar pentru o vacanță de o săptămână. E departe de lumea dezlănțuită, într-o oază de liniște și verdeață. Are un dormitor cu un pat dublu, o chicinetă (cu cuptor electric) și o baie cu duș (plus produse cosmetice). O terasă privată își va oferi confortul de a-ți bea liniștit cafeaua în fiecare dimineață, în triluri păsărilor din copacii înalți care înconjoară căsuța. Are Wi-Fi, căldura ți-o faci singur cu ajutorul unei sobe care funcționează pe peleți (când e cazul). De asemenea, dispune și de un grătar amenajat în aer liber.
Transylvania Treehouse
La 37 de km de Hunedoara, aceleași gazde care i-au dat viață și primei căsuțe Loft, au amenajat încă una. Are un design puțin mai rustic și poate primi 3 persoane. Căsuța are de un pat dublu în „dormitorul” de sus, și unul de o persoană jos, în zona de lucru. E perfectă pentru cei care vor să lucreze de aici, pentru că are un internet performant, așa că ți-ai putea muta biroul aici pentru o săptămână, ce zici? La această locație, baia cu dușul cu apă caldă se află într-o incintă separată de căsuță. La fel și toaleta. Cu toate acestea, căsuța dispune de încălzire.
Porumbacu Treehouse
Ne mutăm și răscolim puțin pădurea de la poalele Negoiului, în Porumbacu de Sus, Sibiu. Nu mult, ci până descoperim un întreg forest retreat, format din 4 căsuțe în copac, suspendate, și o șură cu farmec. Grădina împădurită în care se află are un farmec cu totul aparte! Prin mijlocul ei trece un pârâu, iar râul Porumbacu mângâie spatele grădinii. Fiecare căsuță are dormitor, baie privată și chicinetă. Aici, sunt amenajate spațiu pentru grătar și un foișor pentru servirea mesei. Micul dejun este inclus, iar bicicletele sunt din partea casei. Este Wi-Fi și Netflix. Dar cui îi trebuie?! Găsești Raiul ăsta la 40 km de Sibiu.
Tree Cotage Apuseni
La Bulzeștii de Sus, județul Hunedoara, deasupra unui sat izolat din Munții Apuseni, se află o cabană mică din lemn. Pentru a ajunge la Tree Cottage trebuie să mergi pe o potecă ce șerpuiește prin pășuni și copaci, păstrând mereu ca reper în față Muntele Găina. Căsuța are duș cu apă caldă și WC la interior. Are și o mini-bucătărie cu espressor, radiator pentru nopțile răcoroase. Patul dublu este orientat spre geam și oferă o cu vedere panoramică spre întreaga vale sau către cerul plin de stele noaptea.
Cuibul Vulturilor
Maramureș. Localitatea Moisei. Căsuța Cuibul Vulturilor se află în Parcul Național Munții Maramureșului. Undeva la 20 km de pârtia de schi Borșa și la vreo 12 km de trenul cu aburi din Vișeu. O casă frumoasă în copac, în mijlocul naturii. Are vedere la un iaz mic, plin de pește și există și un râu în apropiere, pe care îl poți auzi de pe verandă. Căsuța are un pridvor și un hamac unde poți avea o mare de cafea în mijlocul naturii. Poate găzdui până la 4 oaspeți. Locul este la 300 m de drumul principal, ușor accesibil și are multe locuri de parcare.
Casa din copac Harmonie
Pe valea Prahovei există complexul Harmonie. Compus din 5 vile ecologice din bușteni, 3 case în copac și Observator, fiecare cu un design unic, cu spațiu aerisit atât în interior, cât și în exterior. Există 3 căsițe în copac aici, cu suprafețe între 50 și 70 m pătrați.
Edenland
Una dintre cele mai interesante atracții ale Edenland Adventure Park, împreună cu traseele de aventură, sunt căsuțele în copac. Complet funcționale, cu un design deosebit, îți oferă ocazia ideală de a te bucura de natură! Prin aspectul lor de basm și confort, căsuțele în copac fac loc fantasticului să se manifeste și ne îndeamnă să trăim nopți magice departe de aglomerarea vizuală și zgomotul vieții urbane.
Toate casele sunt construite în jurul trunchiului copacului, 4 dintre ele fiind poziționate la 2 m deasupra solului și una pe pământ. Atmosfera pare desprinsă din cărțile lui Tolkien și oferă o experiență vizuală unică. Indiferent pe care o alegi, căsuța Soimu’ (Casa Șoimului), căsuța Ariciu’ (Casa ariciului), Melcu’ (Casa melcilor), Cloșca cu pui (Găina cu puii săi) sau Căsuța din poveste, Edenland îți oferă o experiență într-o lume de excepție, în natură, bucurându-te de culorile pline de viață și schimbătoare ale împrejurimilor.
Căsuța din poiană
Căsuța din Poiana este situată în Poiana județului Vâlcea, în rezervația Parcului Național Cozia la poalele muntelui Cozia. Dispune de 1 dormitor și 1 living spațios cu capacitate de până la 4 persoane. Are internet, iar bucătăria este complet utilată și dotată cu grătar.
Transfagarasan Tree House Village
Ultima recomandare, dar nu cea din urmă, ne poartă pe Transfăgărășan, poate cea mai spectaculoasă rută din România. Transfagarasan Tree House Village este o locație unică, în inima munților Făgăraș, situată la 43 de km de Curtea de Arges și 42 de km de Bâlea Lac. Cum treci pe DN7C deodată o să-ți apară în drum o terasă înconjurată de copaci. Iar printre ei, câteva căsuțe în copac. E ca un mic sătuc pe care proprietarii l-au dorit a fi un loc în care omul și natura conviețuiesc în pace. Ultima oară când am verificat era încă în proces de amenajare, dar nu strică să îi ai în vedere și să fii apoi printre primii lor oaspeți. Mai ales că te poți opri oricând să iei masa la ei!
Au o terasă mare și o bucătărie foarte bine pusă la punct, bazată pe o afumătoare în still texan, dar și pe experiența pe care au acumulat-o în bucătăriile mediteraneene. Se mănâncă foarte bine, iar decorul e de vis!
Sperăm că ți-am încântat privirea și ți-am stârnit dorul de ducă și de aventură. Iar dacă vrei și alte sugestii care te scot din zona uzuală de confort, uite și unde poți merge cu cortul. Sau poate te atrag mai mult câteva destinații de tip retreat…