Ne-am obișnuit ca odată cu schimbarea sezonului să apară noutăți și în meniurile restaurantelor. Mai un dish nou, mai o reinterpretare, mai un preparat de sezon… ca să nu se plictisească foodie-ul din noi. Hai să vezi ce am „cules” noi.
Nu știu dacă ai observat, dar limonadele încep să fie marketizate tot mai mult. E semn că vine căldura, că e de stat a terasă și încălzit „oasele” sătule de vreme rece. Dar pe lângă limonade, primăvara vine și cu o mulțime de alte noutăți în meniurile restaurantelor. Am trecut ușor, ușor, prin perioada spanacului, a lobodei & company. Iar zilele astea am tot văzut preparate din rubarbă. Sau bunătăți de soi din sparanghel. E anotimpul lor și e bine, bine că se ține cont de asta!
Pe lângă propunerile restaurantelor care gătesc cu ingrediente de sezon (multe din ele bazate pe conceptul farm-to-table) și la care te aștepți, cumva, să vină cu adaptări de moment, am vrut să vedem și ce alte deliciozități ne mai atrag atenția. Și-acum îți povestim și ție despre ce am găsit.
Ce noutăți au apărut în meniurile de primăvară ale restaurantelor
Brunch Delights
Un nou meniu de brunch @Pâine și Vin
Nu știu dacă ai fost până acum pe terasa de la Pâine și Vin, dar dacă nu, ar cam fi momentul! Ne place mult atmosfera relaxată de la ei, oamenii și, evident (!), mâncarea. De curând au introdus un nou meniu de brunch, servit sâmbăta și duminica între 12 și 16. Și e super yummy!
Din meniu:
- Pâine prăjită de la Pain Plaisir unsă cu unt, prosciutto crudo, buratta, pesto de busuioc făcut în casă, salată de roșii cherry cu ulei de măsline presat la rece, sare, piper, cremă de oțet balsamic și busuioc proaspăt, servită cu amestec de salate din Grădina Corbilor și dressing de lămâie;
- Sandwich din aluat de flatbread cu brânză de capră Bouche de Chevre, amestec de salate din Grădina Corbilor, prosciutto crudo, pesto de busuioc făcut în casă, castraveți proaspeți, miere de la Hațeg;
- Ouă de fermă coapte în smântână cu pecorino, cimbru și rozmarin, servite cu amestec de salate, ridichi și ceapă verde din Grădina Corbilor și pâine prăjită de la Pain Plaisir;
- Flatbread cu smântână, mozzarella, sparanghel, ouă de fermă, ceapă verde din Grădina Corbilor, prosciutto cotto, roșii uscate și piper proaspăt măcinat.
Plus multe sode, ape fructate și ginuri tonice. Și o granita cu piure de căpșuni, mentă și busuioc absolut grozavă! Treci pe la ei în weekend!
Noul Long Brunch @Papila
Brunch-ul a devenit un fel de ritual pentru mulți dintre noi. În special pentru diminețile leneșe de weekend… e perfect! Bine, asta nu înseamnă că trebuie să ne rezumăm doar la finalul săptămânii. Drept dovadă că la Papila brunc-ul ține de marți până duminică, de la 11:00 la 17:30. Ca fiecare să poată avea propria interpretare. De curând au venit cu preparate noi și multe s-au schimbat. Supele sunt altele, micul dejun, „totul îmbunătățit, de sezon și super incitant”, după cum spun chiar ei. Adevărul e că sunt faimoși pentru comfort food-ul regăsit în supe și ciorbe, în sandwichurile gourmet, în mic-dejunul delicios și în salatele fresh.
Exemple?
Ar fi multe… Ca „Papară în straturi” – pat de avocado pasat și aromatizat strat din cremă de brânză Feta, strat de omletă cleioasă, top de sos din leură, ridiche – servit cu maia dospită lent de la Grain Trip. Sau sandvișul la grill „Gulaș Papila”, ușor picant. Gătit pe plită, cu antricot maturat de vită, tras la tigaie în sos gulaș, cu maioneză făcută în casă, ardei copt, brânză Cheddar, chimen, unt frecat cu ierburi aromatizate, pe pâine de Covasna cu cartofi.
Foarte bune sunt și supele și ciorbele – de la exotica supă Thai, la ciorba de salată și afumătură, sau borșul de sezon.
PS: au noutăți și în meniul de ramen (servit doar duminca, între 12:00 și 19:00).
News must-haves @Trofic
Trofic e unul din locurile super populare din oraș în special pentru sandviciurile lor și cam tot ce înseamnă ofertă de mic dejun și brunch. De cum a venit primăvara, au venit și ei cu noutăți în meniurile din locații. Au testat și au creat preparate noi, toate pe bază de ingrediente de sezon, cu un mix perfect de texturi, prospețime și arome savuroase. Meniul l-au echilibrat și cu câteva pofte nostalgice, rețete care au avut priză la public.
Din meniu:
- Sandvișuri unul și-unul: consistent și reconfortant, cu piept de curcan sous-vide; cu gust bogat și aromă de citrice, cu somon (marinat 36 de ore cu sfeclă roșie, hrean și vodka), sos de iaurt grecesc și pulpă de portocală; hrănitor, dulce-sărat, cu telemea de Ibănești și dulceață de roșii;
- Chec de morcov, un desert surpriză cu aluat pufos gust de scorțișoară și îmbogățit cu nuci crocante;
- French toast cu gust dens, datorită cremei de mascarpone, echilibrat cu fructe proaspete;
- Granola crocantă cu fructe proaspete și miere.
Plus multe alte bunătăți!
Îi găsești pe Mircea Vodă 52 sau pe Ion Brezoianu 29. Zilnic, până la 5 după-amiaza.
New french toast @Le Bab
Sună… eclectic, nu? French toast, la un restaurant care a luat naștere la Londra și care are puternice influențe orientale în meniu. Ce zici de asta? 😊 Ne place de ei că sunt super originali. Și că mâncarea pe care ne-o propun e mereu de nota 10! A „rupt” gura târgului când a apărut în Centrul Vechi. Iar odată cu deshiderea noii locații de la Charles de Gaulle, ne-au arătat că sunt departe de a ne fi arătat tot ce pot.
Cele două noi tipuri de french toast, „battered brioche bun”:
- una servită cu sos (coulis) de căpșuni făcut în casă, garnisită cu mentă proaspătă, căpșuni proaspete și cremă chantilly din mascarpone și vanilie;
- alta cu banană caramelizată cu cardamom, scorțișoară și cremă chantilly.
Niște bunăciuni care ne aduc un pic aminte de copilărie, dar într-o variantă cu multe clase mai sus. De servit la brunch în timpul săptămânii (între 10:00 și 12:00) și în weekend (între 10:00 și 16:00).
PS: au lansat și meniul de vară. Mergi la ei să savurezi cel mai sexy labneh, hummus de casă și un butter chicken grozav!
De savurat la orice oră vrei tu
New entries @EverAfter
Ne place locul ăsta foarte mult! Cumva, e potrivit oricând, oricum – pentru pauza de prânz, pentru un pahar after work, pentru un brunch în weekend sau o ieșire în gașcă. Și au de toate în meniu, oricare ar fi momentul ales de tine. [Doar ca să știi, au o super selecție de ginuri]. Și ei au introdus ceva noutăți de sezon, atât la capitolul mâncare, cât și băuturi. Preparate foarte interesante, de care nu dai chiar peste tot.
Ne place:
- Curry thailandez cu vită – un curry roșu, cu antricot de vită maturat și orez, ușor iute, cât să simți exotismul preparatului 🙂
- Salată thai crocantă cu creveți și o simfonie de legume (de la morcovi, ardei, varză, până la edamame, muguri de fasole mung și lime), cu peperoncini și dressing cu unt de arahide;
- File de somon alături de legume coapte, broccoli și dressing de citrice.
Musai de încercat și cocktailurile casei!
Tot ce e mai fin @L’Atelier Relais & Chateaux
Nu puteam vorbi de noutăți în meniurile restaurantelor și să nu aducem în discuție și unul dintre locurile elegante ale Bucureștiului. L’Atelier este sinonim cu bunul gust, din toate punctele de vedere. Un loc rafinat, unde mergi când vrei să te simți răsfățat/ă sau să impresionezi cu adevărat pe cineva. Situat în inima orașului, lângă Cișmigiu, restaurantul are un meniu semnat de doi tineri chefi, extrem de talentați: Alexandru Iacob și Vlad Padurescu. Iar propunerile lor sunt cu adevărat fabuloase!
Din meniu:
- Aperitive de soi, precum Pâté en Croûte de raţă şi ţelină marinată sau Țelină confiată cu pesto de fistic, alune de pădure şi urdă de migdale;
- Miel BBQ cu terină de spanac, morcov glasat, tapenade şi cremă de brânză de capră;
- Bibilică coaptă în fân, zbârciogi, piure de verdeţuri, smântână arsă şi vadouvan;
- Millefeuille cu tonka namelaka și lămâie neagră.
Te cam face să ridici din sprâncene, nu?
Ce am mai găsit bun:
- La Paninaro a intrat în meniu Burdihan. Senvișul cu burtă de vită în panko (deci crocantă), mousse de vinete, gogoșari murați în sos de muștar și harissa. Chiflă brioche. Senzație!
- Soro.lume are scrumbrie la „captura zilei”. Cu sos de ierburi arse, salată de măcriș verde și flori de fenicul.
- Iar J’ai Bistrot are în meniu un nou bol vegan cu quinoa care te convinge că ce e sănătos poate fi și super gustos.
- Lugo are o nouă ofertă de business lunch, disponibil între 12:00 și 16:00. Salate gustoase, sandvișuri la fel, dar și ceva aripioare la cuptor cu sos picant, paste siciliene, sau AOP cu creveți.
- Dacă vrei să încerci un ton delicios, să știi că la Fior di Latte a revenit în meniu Tuna e tuna. Sunt maeștrii în tot ce înseamnă bucătărie italienească!
- Iar la Ferma Baciu a intrat în meniu un nou burger, cu trufe, brie și dulceață de ceapă făcută în casă. Și dacă tot am ajuns la ei, să știi că au și alte noutăți în meniu. ca de exemplu burratta cu smochine la grătar. Era timpul să încerci ceva nou, nu?
- La Hygge Social Kitchen au un meniu nou nouț, cu Burrata Salad, Burrata Brunch, ouă tucești, polenta cremoasă și creveți, dar și papanași.
- Coolinart ne propune două noi preparate de al căror gust sunt foarte mândri: Shakshuka și Thai food cu pui (dar și în varianta vegană). Pe care le servesc cu humus și pâine din făină integrală, cu semințe și maia.
- Iar Artistocool ne ademenește cu o serie de aperitive noi. Cum ar fi tarta cu brie coaptă și fructe uscate, cu un strop de miere și nuci.
Hai să-ți povestim câte ceva și la capitolul deserturi. Păi cum am fi putut ratat fix ce e mai bun??
- Eclarts are o nouă tartă, Grapefruit curd meringue. Această minunătie unică conține un blat sable din unt 82% și făină de migdale, care este crocant, dar se și topește în gură.
Crema este noua lor inovație: un grapefruit curd, o specialitate unică la noi în țară. Iar pentru a avea și mai mult gust și textură, au adăugat bucățele de grapefruit în cremă, iar pe deasupra avem un strat pufos și dulce de bezea elvețiană făcută din albușurile de ouă și puțină coajă de lime. - Și la Ergo meniul de primăvară vine și cu două noi achiziții dulci: Tiramisu și Palvlova. Și au și niște startere noi, to share, care arată foooarte bine!
- Iar la Tartelicious a început sezonul tartei cu rubarbă. Stai cu ochii pe ei să vezi când o găsești în shop.
Acestea fiind zise, ai suficient „material” cât să-ți faci meniul pentru zâteva zile bune de-acum înainte. Iar dacă ai mai găsit și tu noutăți prin meniurile restaurantelor, sunt gustoase și merită împărtășite cu alții, dă-ne de veste!
Bon Appetit!