Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • CE MÂNCĂM

Colecția primăvară-vară: noutăți în meniurile restaurantelor

  • Autor : Alexandra Tiron
  • Data publicare : 3 mai, 2023
  • Data modificare : 7 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ne-am obișnuit ca odată cu schimbarea sezonului să apară noutăți și în meniurile restaurantelor. Mai un dish nou, mai o reinterpretare, mai un preparat de sezon… ca să nu se plictisească foodie-ul din noi. Hai să vezi ce am „cules” noi.

Fashionable young man enjoying tasty food for lunch sitting at wooden table of cozy restaurant. Hungry hipster wearing trendy black hat stilling his hunger while having meal at cafeteria alone
Foto: wayhomestudio / Freepick

Nu știu dacă ai observat, dar limonadele încep să fie marketizate tot mai mult. E semn că vine căldura, că e de stat a terasă și încălzit „oasele” sătule de vreme rece. Dar pe lângă limonade, primăvara vine și cu o mulțime de alte noutăți în meniurile restaurantelor. Am trecut ușor, ușor, prin perioada spanacului, a lobodei & company. Iar zilele astea am tot văzut preparate din rubarbă. Sau bunătăți de soi din sparanghel. E anotimpul lor și e bine, bine că se ține cont de asta!

Pe lângă propunerile restaurantelor care gătesc cu ingrediente de sezon (multe din ele bazate pe conceptul farm-to-table) și la care te aștepți, cumva, să vină cu adaptări de moment, am vrut să vedem și ce alte deliciozități ne mai atrag atenția. Și-acum îți povestim și ție despre ce am găsit.

Ce noutăți au apărut în meniurile de primăvară ale restaurantelor

Brunch Delights

Un nou meniu de brunch @Pâine și Vin


Nu știu dacă ai fost până acum pe terasa de la Pâine și Vin, dar dacă nu, ar cam fi momentul! Ne place mult atmosfera relaxată de la ei, oamenii și, evident (!), mâncarea. De curând au introdus un nou meniu de brunch, servit sâmbăta și duminica între 12 și 16. Și e super yummy!

Sandwich cu salata si rosii de la Paine si vin. Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
flatbread cu prosciutto de la Paine si vin.  Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
oua servite pe flat bread la Paine si vin

Din meniu:

  • Pâine prăjită de la Pain Plaisir unsă cu unt, prosciutto crudo, buratta, pesto de busuioc făcut în casă, salată de roșii cherry cu ulei de măsline presat la rece, sare, piper, cremă de oțet balsamic și  busuioc proaspăt, servită cu amestec de salate din Grădina Corbilor și dressing de lămâie;
  • Sandwich din aluat de flatbread cu brânză de capră Bouche de Chevre, amestec de salate din Grădina Corbilor, prosciutto crudo, pesto de busuioc făcut în casă, castraveți proaspeți, miere de la Hațeg;
  • Ouă de fermă coapte în smântână cu pecorino, cimbru și rozmarin, servite cu amestec de salate, ridichi și ceapă verde din Grădina Corbilor și pâine prăjită de la Pain Plaisir;
  • Flatbread cu smântână, mozzarella, sparanghel, ouă de fermă, ceapă verde din Grădina Corbilor, prosciutto cotto, roșii uscate și piper proaspăt măcinat.

Plus multe sode, ape fructate și ginuri tonice. Și o granita cu piure de căpșuni, mentă și busuioc absolut grozavă! Treci pe la ei în weekend!

Noul Long Brunch @Papila


Brunch-ul a devenit un fel de ritual pentru mulți dintre noi. În special pentru diminețile leneșe de weekend… e perfect! Bine, asta nu înseamnă că trebuie să ne rezumăm doar la finalul săptămânii. Drept dovadă că la Papila brunc-ul ține de marți până duminică, de la 11:00 la 17:30. Ca fiecare să poată avea propria interpretare. De curând au venit cu preparate noi și multe s-au schimbat. Supele sunt altele, micul dejun, „totul îmbunătățit, de sezon și super incitant”, după cum spun chiar ei. Adevărul e că sunt faimoși pentru comfort food-ul regăsit în supe și ciorbe, în sandwichurile gourmet, în mic-dejunul delicios și în salatele fresh.

oua fierte cu hummus la Papila.  Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
close up cu oua ochiuri cu branza rasa
salata cu ridichi de la Papila

Exemple?

Ar fi multe… Ca „Papară în straturi” – pat de avocado pasat și aromatizat strat din cremă de brânză Feta, strat de omletă cleioasă, top de sos din leură, ridiche – servit cu maia dospită lent de la Grain Trip. Sau sandvișul la grill „Gulaș Papila”, ușor picant. Gătit pe plită, cu antricot maturat de vită, tras la tigaie în sos gulaș, cu maioneză făcută în casă, ardei copt, brânză Cheddar, chimen, unt frecat cu ierburi aromatizate, pe pâine de Covasna cu cartofi.

Foarte bune sunt și supele și ciorbele – de la exotica supă Thai, la ciorba de salată și afumătură, sau borșul de sezon.

PS: au noutăți și în meniul de ramen (servit doar duminca, între 12:00 și 19:00).

News must-haves @Trofic


Trofic e unul din locurile super populare din oraș în special pentru sandviciurile lor și cam tot ce înseamnă ofertă de mic dejun și brunch. De cum a venit primăvara, au venit și ei cu noutăți în meniurile din locații. Au testat și au creat preparate noi, toate pe bază de ingrediente de sezon, cu un mix perfect de texturi, prospețime și arome savuroase. Meniul l-au echilibrat și cu câteva pofte nostalgice, rețete care au avut priză la public.

french toast cu mascarpone si fructe de la Trofic.  Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
sandwich, garnola si o ceasca de cafea
chec de morcov  de la Trofic.  Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023

Din meniu:

  • Sandvișuri unul și-unul: consistent și reconfortant, cu piept de curcan sous-vide; cu gust bogat și aromă de citrice, cu somon (marinat 36 de ore cu sfeclă roșie, hrean și vodka), sos de iaurt grecesc și pulpă de portocală; hrănitor, dulce-sărat, cu telemea de Ibănești și dulceață de roșii;
  • Chec de morcov, un desert surpriză cu aluat pufos gust de scorțișoară și îmbogățit cu nuci crocante;
  • French toast cu gust dens, datorită cremei de mascarpone, echilibrat cu fructe proaspete;
  • Granola crocantă cu fructe proaspete și miere.

Plus multe alte bunătăți!

Îi găsești pe Mircea Vodă 52 sau pe Ion Brezoianu 29. Zilnic, până la 5 după-amiaza.

New french toast @Le Bab

Sună… eclectic, nu? French toast, la un restaurant care a luat naștere la Londra și care are puternice influențe orientale în meniu. Ce zici de asta? 😊 Ne place de ei că sunt super originali. Și că mâncarea pe care ne-o propun e mereu de nota 10! A „rupt” gura târgului când a apărut în Centrul Vechi. Iar odată cu deshiderea noii locații de la Charles de Gaulle, ne-au arătat că sunt departe de a ne fi arătat tot ce pot.

Masa plina de farfurii cu diverse preparate, fotografiate de sus, de la Le Bab Charles de Gaulle.
french toast cu fructe de la Le Bab.  Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023

Cele două noi tipuri de french toast, „battered brioche bun”:

  • una servită cu sos (coulis) de căpșuni făcut în casă, garnisită cu mentă proaspătă, căpșuni proaspete și cremă chantilly din mascarpone și vanilie;
  • alta cu banană caramelizată cu cardamom, scorțișoară și cremă chantilly.

Niște bunăciuni care ne aduc un pic aminte de copilărie, dar într-o variantă cu multe clase mai sus. De servit la brunch în timpul săptămânii (între 10:00 și 12:00) și în weekend (între 10:00 și 16:00).

PS: au lansat și meniul de vară. Mergi la ei să savurezi cel mai sexy labneh, hummus de casă și un butter chicken grozav!

De savurat la orice oră vrei tu

New entries @EverAfter


Ne place locul ăsta foarte mult! Cumva, e potrivit oricând, oricum – pentru pauza de prânz, pentru un pahar after work, pentru un brunch în weekend sau o ieșire în gașcă. Și au de toate în meniu, oricare ar fi momentul ales de tine. [Doar ca să știi, au o super selecție de ginuri]. Și ei au introdus ceva noutăți de sezon, atât la capitolul mâncare, cât și băuturi. Preparate foarte interesante, de care nu dai chiar peste tot.

file de somo cu legume de la Ever After
2 pahare cu gin servite de un barbat
Curry thailandez de la Ever After.  Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023

Ne place:

  • Curry thailandez cu vită – un curry roșu, cu antricot de vită maturat și orez, ușor iute, cât să simți exotismul preparatului 🙂 
  • Salată thai crocantă cu creveți și o simfonie de legume (de la morcovi, ardei, varză, până la edamame, muguri de fasole mung și lime), cu peperoncini și dressing cu unt de arahide;
  • File de somon alături de legume coapte, broccoli și dressing de citrice.

Musai de încercat și cocktailurile casei!

Tot ce e mai fin @L’Atelier Relais & Chateaux


Nu puteam vorbi de noutăți în meniurile restaurantelor și să nu aducem în discuție și unul dintre locurile elegante ale Bucureștiului. L’Atelier este sinonim cu bunul gust, din toate punctele de vedere. Un loc rafinat, unde mergi când vrei să te simți răsfățat/ă sau să impresionezi cu adevărat pe cineva. Situat în inima orașului, lângă Cișmigiu, restaurantul are un meniu semnat de doi tineri chefi, extrem de talentați: Alexandru Iacob și Vlad Padurescu. Iar propunerile lor sunt cu adevărat fabuloase!

preparat de fine dining de la Latelier Relais & Chateayx
miel bbq cu legume glasate.  Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
friptura cu sos si legume de la Latelier Relais & Chateayx

Din meniu:

  • Aperitive de soi, precum Pâté en Croûte de raţă şi ţelină marinată sau Țelină confiată cu pesto de fistic, alune de pădure şi urdă de migdale;
  • Miel BBQ cu terină de spanac, morcov glasat, tapenade şi cremă de brânză de capră;
  • Bibilică coaptă în fân, zbârciogi, piure de verdeţuri, smântână arsă şi vadouvan;
  • Millefeuille cu tonka namelaka și lămâie neagră.

Te cam face să ridici din sprâncene, nu?

Ce am mai găsit bun:

  • La Paninaro a intrat în meniu Burdihan. Senvișul cu burtă de vită în panko (deci crocantă), mousse de vinete, gogoșari murați în sos de muștar și harissa. Chiflă brioche. Senzație! 
  • Soro.lume are scrumbrie la „captura zilei”. Cu sos de ierburi arse, salată de măcriș verde și flori de fenicul.
  • Iar J’ai Bistrot are în meniu un nou bol vegan cu quinoa care te convinge că ce e sănătos poate fi și super gustos.
Burdihan, senvis cu burta de vita la Paninaro. Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
Paninaro
scrumbie la gratar servita cu ierburi arse la Soro Lume. Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
Soro.lume
bol vegan cu quinoa la Jai Bistro
J’ai Bistrot
  • Lugo are o nouă ofertă de business lunch, disponibil între 12:00 și 16:00. Salate gustoase, sandvișuri la fel, dar și ceva aripioare la cuptor cu sos picant, paste siciliene, sau AOP cu creveți.
  • Dacă vrei să încerci un ton delicios, să știi că la Fior di Latte a revenit în meniu Tuna e tuna. Sunt maeștrii în tot ce înseamnă bucătărie italienească!
  • Iar la Ferma Baciu a intrat în meniu un nou burger, cu trufe, brie și dulceață de ceapă făcută în casă. Și dacă tot am ajuns la ei, să știi că au și alte noutăți în meniu. ca de exemplu burratta cu smochine la grătar. Era timpul să încerci ceva nou, nu?
preparat din meniul de business lunch de la Lugo
Lugo
tuna e tuna, preparat de la Fior di Latte
Fior di Latte
burger cu trufe, brie si dulceata de ceapa de la Ferma BAciu. Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
Ferma Baciu
  • La Hygge Social Kitchen au un meniu nou nouț, cu Burrata Salad, Burrata Brunch, ouă tucești, polenta cremoasă și creveți, dar și papanași.
  • Coolinart ne propune două noi preparate de al căror gust sunt foarte mândri: Shakshuka și Thai food cu pui (dar și în varianta vegană). Pe care le servesc cu humus și pâine din făină integrală, cu semințe și maia. 
  • Iar Artistocool ne ademenește cu o serie de aperitive noi. Cum ar fi tarta cu brie coaptă și fructe uscate, cu un strop de miere și nuci.
turkish eggs close up de la Hygge Social Kitchen. Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
Hygge Social Kitchen
Shakshuka si thai food cu pui de la Coolinart
Coolinart
tarta cu brie, fructe uscate si nuci
Aristocool

Hai să-ți povestim câte ceva și la capitolul deserturi. Păi cum am fi putut ratat fix ce e mai bun??

  • Eclarts are o nouă tartă, Grapefruit curd meringue. Această minunătie unică conține un blat sable din unt 82% și făină de migdale, care este crocant, dar se și topește în gură.
    Crema este noua lor inovație: un grapefruit curd, o specialitate unică la noi în țară. Iar pentru a avea și mai mult gust și textură, au adăugat bucățele de grapefruit în cremă, iar pe deasupra avem un strat pufos și dulce de bezea elvețiană făcută din albușurile de ouă și puțină coajă de lime. 
  • Și la Ergo meniul de primăvară vine și cu două noi achiziții dulci: Tiramisu și Palvlova. Și au și niște startere noi, to share, care arată foooarte bine!
  • Iar la Tartelicious a început sezonul tartei cu rubarbă. Stai cu ochii pe ei să vezi când o găsești în shop.
tarta grapefruit curd cu meringue de la Eclarts. Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
Eclarts
2 farfurii cu tiramisu si pavlova, fotografiate de sus, la Ergo Restaurant. Noutăți în meniurile restaurantelor primăvară 2023
Ergo Restaurant
tarta cu rubarba fotografiata de sus de la Tertelicious
Tartelicious

Acestea fiind zise, ai suficient „material” cât să-ți faci meniul pentru zâteva zile bune de-acum înainte. Iar dacă ai mai găsit și tu noutăți prin meniurile restaurantelor, sunt gustoase și merită împărtășite cu alții, dă-ne de veste!

Bon Appetit!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Burdihan
  • ce mancam bun in oras
  • Ergo
  • Ever After
  • hot plates
  • L'Atelier Relais Chateaux
  • le bab
  • meniuri de primavara
  • meniuri noi
  • noutati in meniurile restaurantelor
  • noutati restaurante
  • Paine si Vin
  • Paninaro
  • Papila
  • preparate noi
  • sadwich cu burta de vita
  • tartelicious
  • Trofic
Citește și
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
Avem Black Friday în restaurante?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Avem Black Friday în restaurante?
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Cei mai buni bagels din București?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Cei mai buni bagels din București?
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • DINE IN
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Snack Culture în București: unde te oprești când iei prânzul pe fugă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Snack Culture în București: unde te oprești când iei prânzul pe fugă
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.