David Contant, unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati chefs din Bucuresti, pleaca definitiv din Romania dupa aproape 6 ani in care a lucrat aici neintrerupt. Francez, in varsta de 44 de ani, David Contant a inceput o cariera de succes in gastronomia fina (haute cuisine) frantuzeasca, ajungand pana la nivelul de sous-chef in restaurantul de 3* (trei stele) Michelin al lui Georges Blanc, al carui adjunct a fost. Georges Blanc e unul dintre cei mai mari chefs ai lumii, iar restaurantul sau de 3* Michelin din apropiere de Lyon e unul dintre cele mai faimoase din lume, in special pentru retetele sale cu pui de Bresse, considerat cel mai bun pui din lume, la randul lui. Dupa restaurantul lui Georges Blanc, David Contant a lucrat in alt restaurant de 3* Michelin in America de Sud, dupa care a fost recrutat ca chef al nou-creatului, in 2006, restaurant Heritage. Dupa plecarea de la Heritage a lucrat o vreme pentru fiul lui Adrian Nastase, la restaurantul lui Maison de Karin de la Moxa, pana cand a fost deschi Bonton Palace, in Herastrau, unde a lucrat pentru cateva luni, pregatind lansarea si arhitectura culinara a stabilimentului. David Contant a mai lucrat pentru scurt timp si pentru George Copos, ca chef al restaurantelor de la hotelul sau Crowne Plaza, dupa care si-a deschispropriul restaurant, Bistrot David Contant, pe strada Mihai Eminescu, aproape de intersectia cu strada Polona. Dificultatile de aprovizionare constanta cu produsele de calitate cu care era obisnuit sa lucreze in restaurantele gastronomice in care s-a format si si-a castigat reputatia, dar si locatia nepotrivita pentru un asemenea restaurant, l-au facut pe David Contant sa renunte si sa decida sa paraseasca definitiv Romania, dupa ce nu a reusit sa asigure profitabilitatea necesara continuarii activitatii.
Acasa > Arhivă articole > David Contant pleaca definitiv din Romania
David Contant pleaca definitiv din Romania
- Autor : Restograf
- Data publicare : 25 mai, 2011
- Data modificare : 30 iunie, 2022
Tags
Citește și