Chiar cand era pe punctul de a parasi definitiv Romania, David Contant, cunoscutul chef de nivel Michelin, a fost convins de catre patronii de la restaurantul Le Monde, de pe Buzesti, sa preia functia de executive chef si sa deschide un separeu de fine dining in acest restaurant. Le Monde a fost deschis la inceputul anului 2011 de catre un danez si un roman, pe locul fostului Elements, si are 100 de locuri. David Contant a creat un meniu international de tip bistrou pentru Le Monde, iar pentru separeul fine dining un meniu frantuzesc haute gastronomie. Separeul are 4 mese cu 16 locuri si este deschis numai seara, de la 18:30h. E luata in calcul si varianta ca acest separeu sa aiba un nume diferit, ca si cum ar fi un restaurant separat. David Contant este fostul chef al Heritege, adus in Romania dupa ce a lucrat in mai multe restaurante cotate Michelin in Franta si Uruguay. A fost sous-chef al lui Georges Blanc, unul dintre cei mai mari bucatari ai lumii in acest moment, in celebrul sau restaurant de 3 stele Michelin de la Vonnas, din Franta. Dupa Heritage David Contant a lucrat o scurta perioada pentru George Copos, ca chef al Crowne Plaza, dupa care a fost recrutat de catre Andrei Nastase, (fiul lui Adrian Nastase), initial pentru restaurantul sau din str. Moxa (La Maison de Karin – inchis in acest moment, din cate se pare) si apoi pentru megaproiectul Bonton din Herastrau. Dupa ce a plecat de la Nastase, David Contant a incercat sa-si deschida propriul bistrou, Bistrot David Contant, pe Eminescu, insa nu a reusit sa adune toti banii necesari pentru a cumpara locatia respectiva (fostul restaurant Escoffier).
Acasa > Arhivă articole > Le Monde face separeu fine dining cu David Contant
Le Monde face separeu fine dining cu David Contant
- Autor : Restograf
- Data publicare : 25 iunie, 2011
- Data modificare : 30 iunie, 2022
Tags
Citește și