Ma numesc Catalin Ivanof, am lucrat 12 ani in bucataria italiana. In cursul dezvoltarii mele, am avut ocazia sa lucrez si ca Brutar si Cofetar pentru a acoperi toate specializarile care se gasesc sub un Executiv Chef. Inceputurile au fost in tipicele trattorii toscane, pentru ca mai apoi sa-mi urmez meseria in restaurante premiate cu stele Michelin. In tot acest parcurs, am invatat de la cei mai experiementati Bucatari italieni diferite tipologii de bucatarii, de la bucataria clasica (Contadina) italiana din trattorii, pana la cea rafinata din restaurantele premiate. Toate aceste medii unde mi-am desfasurat activitatea m-au ajutat in faptul ca am putut sa experimentez toate sectoarele bucatariei italiene.
Cea mai mare parte a experientei culinara a fost acumulata in regiunea Toscana, in faimosul Chianti, cunoscut atat pentru vinurile de calitate cat si pentru bucataria specifica abordata. M-am intors in Romania, pentru a impartasii experienta mea, in bucataria italiana. Am inaugurat restaurantul unde am si lucrat 1 an si jumatatea. In momentul de fata implementez pe piata un proiect nou, in modul in care il vad eu, care se numeste Personal Chef. Acesta presupune serviciul de Bucatar la domiciliul clientului.
Conceptul de Personal Chef a luat nastere din dorinta de a iesi din tiparele si doctrina restaurantelor bucurestene pentru a interactiona neconditionat, direct cu clientii, si pentru a ma putea exprima mai liber. Problema cea mai mare pe care am observat-o in majoritatea restaurantelor bucurestene, este primirea si servirea clientului. Un comportament care penalizeaza in primul rand restaurantul cat si efortul depus de Bucatar, in a oferi o anumita calitate.
In cadrul noului proiect ne-am propus sa ajutam clientul sa inteleaga importanta imbinarii vinurilor cu mancarea. Am cosiderat ca pentru acest serviciu, Sommelierul Sergiu Nedelea este cel mai indicat profesionist in domeniu. Mai ofer clientilor si cursuri amatoriale de bucatarie italiana la domiciliu, sau in locatiile lor in cazul restaurantelor. Tot pentru restaurante ofer si consultanta in gestionarea meniurilor cat si a restaurantului in sine, alegerea materiilor prime, selectarea si instruirea personalului.
Oferim clientilor nostri meniuri complete cu produse home made. Printre produsele home made sunt si grisine, crackers, paine (cu nuci si masline negre, cu rosii, cu spanac, cu sofran, cu seminte, integrala), gemuri si marmelade (acompaniaza branzeturile), deserturi, paste. O parte din preparatele pe care le puteti regasi in meniurile propuse de noi sunt:
– Bavarese de sparanghel cu crema de ricotta si trufe
– Carpaccio de porc mistret cu anghinare si pecorino
– Pateu de ficat cu porto si pere coapte in miere si sofran
– Toba de caracatita cu radicchio Trevigiano
– Creveti cu lardo de Colonnata si crema de legume
– Caprese calda cu crema de prosciutto de Parma
– Tagliatele cu vin rosu si ragu de rata
– Tagliolini cu somon fume, vodka si icre de Manciuria
– Ravioli cu dorada si crema de sofran si pepene galben
– Orez Venere cu sofran si fructe de mare
– Muschi de vita cu vin Barolo
– Fileu de lup de mare in crusta de cartofi si rosii cherry
– Tagliata de somon in crusta de fistic din Bronte
– Turban de biban con creveti regali si midii
– T-Bone steak
– Cantuccini si vin santo
– Chessecake cu fructe de padure
– Panna cotta cu cafèa si ciocolata
– Tort de mere si vin alb cu crema de scortisoara
– Sorbet de vin Santo si Grappa de moscato cu crema de pere
– Semifreddo de miere si alune cu supa de fructe de padure
– Sorbet de menta si grappa
Catalin Ivanof
Personal Chef
Mobil : 0726.417.316; 0763.309.933
Fax: 0378.105.918
www.catalinivanof.com
www.facebook.com/catalin.ivanof