Parcarea Romexpo este aproape goala in timpul desfasurarii targului de vinuri GoodWine, te intrebi daca nu cumva ai gresit locul sau data. De fapt, vizitatorii constiinciosi prefera sa-si lase masinile acasa pentru un motiv foarte serios: sunt pregatiti sa dea curs invitatiei expozantilor sa deguste din vinurile lor, la care au muncit cu pasiune peste an si peste ani. E o mandrie care se citeste usor pe fata tuturor, iar efortul vizitatorilor e si el unul foarte placut.
GoodWine a devenit cel mai bun targ de vinuri, recunoscut ca atare si de expozanti, si de vizitatori; se desfasoara de doua ori pe an si, incepand din toamna lui 2012 a avut nevoie de spatiu mai mare si s-a mutat in Romexpo, in pavilionul C1. E o industrie in plina dezvoltare, cu producatori si distribuitori din ce in ce mai buni, o industrie in care s-au facut si se fac investitii ale caror roade se vad. Pe langa producatorii locali, la expozitie participa si importatori, si producatori de utilaje, instrumente si accesorii, plus Asociatia Somelierilor.
Daca doresti sa treci in revista toate standurile, trebuie sa iti rezervi cel putin o jumatate de zi si sa ai un plan. La intrare ti se da un pahar pentru degustare, pentru care lasi o garantie de 15 ron, dupa care poti sa treci la treaba. Fiecare expozant are sticle de vin desfacute, din care te imbie sa degusti, iar planul de care vorbeam se refera la abordarea vinurilor: albe, roze, rosii, de desert. Standurile sunt dotate cu scuipatori, dar e greu de scapat tentatiei de a merge pana la capat, mai ales cand doresti sa ai o imagine completa despre un vin (culoare, nas, gust, postgust). Mai gasesti si mici gustari, menite a-ti mentine papilele in forma, pentru noi si noi incercari (au fost cam 1,000 de vinuri prezente).
Daca nu ati fost pana acum, merita sa va puneti in agenda editia din luna noiembrie. E interesant de cunoscut oamenii care fac vinul, de auzit povestile lor si de inteles cum functioneaza industria. In plus, va verificati preferintele. Si nu uitati sa folositi un taxi!
*