Te-ai astepta sa gasesti un restaurant precum La Cave de Bucarest in centru, in Herastrau sau in alte locuri cu vad de trecere pentru oameni mai bogati, nu in capatul orasului, in Militari, pe o strada in care ajung doar cei care locuiesc in jur. Nu stiu ce socoteli si-au facut cei care au construit acolo un boutique hotel care pare mai bun si mai interesant decat multe altele din oras, si cu un resturant mare, intins pe doua niveluri, ca sa nu mai pun la socoteala si terasa. Insa eu sper sa le reuseasca, am apreciat investitia si eforturile, pare un lucru serios si bine facut.
La Cave de Bucarest se prezinta ca un club de jazz cu restaurant, in primul rand, mai degraba decat invers. Partea cu muzica e la subsol, un subsol cu ferestre. Mici ferestrele, e drept, insa sunt geamuri, pe mai multe parti ale salii. La etajul intai au alta sala, foarte mare si aceea, mai potrivita pentru nunti, petreceri si tot felul de evenimente la care e asteptata multa lume. Terasa e pe latura din spate a cladirii, nu e cine stie ce, insa vara e de preferat subsolului sau salii mai pretentioase de sus. La Cave de Bucarest e un local bine amenajat, cu un concept unitar, lucruri de calitate, cu diverse obiecte de arta pe ici, pe colo, chiar cu niste tablouri despre care am inteles ca sunt facute de catre patronul ansamblului sau de catre fratele acestuia.
Meniul e cam neobisnuit la La Cave de Bucarest, ne asteptaseram sa gasim bucatarie frantuzeasca fina sau traditionala, citind ce scrie pe site. Insa am gasit ceva destul de amestecat, si cu feluri frantuzesti, intr-adevar, cu foie gras si cu alte mancaruri din cunoscuta lor gastronomie, insa si cu bulz, ceafa de porc la gratar cu cartofi prajiti si altele asemenea. De aceea cred ca aceia care vin la La Cave de Bucarest nu pentru cine stie ce delicii gastronomice vin, ci mai degraba pentru un amestec de happening, muzica, atmosfera, in care mancarea are si ea un anumit rol, insa nu primordial, in cele mai multe cazuri. Bucatareasa e talentata, totusi, se vede ca stie bine despre ce e vorba in bucatarie, inclusiv cu dificila bucatarie frantuzeasca, si ca ar putea face mai mult daca i s-ar cere. Insa nu cred ca ar fi rentabil din punct de vedere economic, mi-e greu sa cred ca ar ajunge multi pana in Militari pentru o mancare frantuzeasca buna, chiar daca ar investi mult in publicitate cei de la La Cave de Bucarest. Oricum, macar pentru locuitorii cartierului care vor mancare fina din cand in cand, e bine sa stie ca au un astfel de local atat de aproape, mai ales ca nu am auzit sa mai existe unul la fel pe o distanta de multi kilometri in jur.
Serviciul a fost surprinzator, de noi s-a ocupat cineva care ne-a aratat cum e sa faci pe cineva sa se simta ca a venit in vizita chiar acasa la tine, si nu la un simplu restaurant, si asta in cel mai natural mod cu putinta, fara efort si tot timpul cu zambetul pe buze. Cred ca se si bucura sa vada pe cineva acolo si in afara orelor obisnuite de masa si a zilelor cu evenimente, pentru ca eram singuri in toata imensitatea aceea de local. Preturile au fost normale, mai ales ca mancarea a fost destul de buna, dupa cum am spus.
La Cave de Bucarest e, asadar, unul dintre restaurantele mari ale Militariului, alaturi de vecinul sau de pe aceeasi strada, La Cocosu’ Rosu. Daca nu e chiar singura optiune in Militari pentru cei care vor sa manance si mancare fina, chiar daca nu e un fine dining adevarat, atunci pare sa fie cea mai credibila, oricum, din cate stiu eu. Sper sa reziste si sa gaseasca o formula de business rentabila.