Premier Palace e un hotel de lux, de 5* in Ghencea, in capatul mai indepartat de centru al cunoscutului bulevard. Se pare ca e ceva mai mult decat un hotel, ei ii spun “spa hotel”, fiindca au si diverse locuri de recreere, sali de evenimente si cine mai stie ce pe acolo. Sigur, e suprinzator sa vezi un astfel de hotel acolo in Ghencea, intr-o zona semi-industriala, insa or avea ei socotelile lor. Au un restaurant destul de mare, cu acelasi nume, Premier Palace, pe undeva la parter. Insa nu cred ca il tin deschis tot timpul, ci numai pentru grupuri mari si evenimente programate. In rest, cei care vor sa manance sunt indrumati catre Sky Wine Bar & Lounge, un lounge la ultimul etaj al cladirii, cu o panorama asupra cartierului rar de gasit in alta parte.
Premier Palace e un complex modern, construit de curand. Mi s-a spus ca restaurantul e deschis in primavara lui 2013, insa nu sunt sigur ca si restul complexului este tot atat de nou. Are doua corpuri mari de cladiri, complet separate intre ele, trebuie sa treci pe afara din unul in altul. Destul de impersonale si austere, si la exterior, si la interior, asa cum sunt cele mai multe dintre cladirile acestea noi, de altfel, fie ele de birouri, spitale, biblioteci sau orice altceva.
Sky Bar-ul Premier Palace de la ultimul etaj arata destul de bine, cu mocheta pe jos, mese si scaune de lemn, confortabile. Nu e panoramic, e deschis doar pe o latura catre exterior, iar vara se sta direct pe balcon, geamurile (un perete de sticla, mai bine zis) fiind retrase in totalitate. In cea mai mare parte, de pe balcon vezi cladirea lor de vizavi, care e la cativa metri distanta, insa pe lateral poti vedea Ghencea de sus, asa cum am reusit sa o surprind in cateva dintre poze.
Meniul e cel de la restaurant, asa ca acest sky bar poate fi considerat ca fiind una dintre salile sale. E un meniu international, cu de toate: de la ciorba taraneasca de vacuta la soupe a l’oignon frantuzeasca, feluri din bucataria italiana, greceasca. Amuse bouche-ul l-au adus odata cu mancarea, dupa destula asteptare. Bine macar ca era placut acolo sus, pe balcon! Tartarul de somon a fost bun, curcanul Valdostana asa si asa; pastele cu somon destul de bune, puiul prajit intreg, cu mamaliga si usturoi, asa si asa, atat cat poate fi un pui din zilele noastre. Legumele au fost proaste si prost facute, au ramas neatinse in farfurie. Portiile destul de mari.
Preturile de la Premier Palace sunt destul de diferite, cu numere rezonabile la felurile de mancare comune, in special cele traditionale romanesti, ca ele sa urce destul de mult in pentru felurile cu denumiri mai sofisticate, mai ales la cele cu carne de vita. Serviciul a fost bun, cu un chelner deschis si binevoitor, probabil bucuros sa mai vada fete noi pe acolo. Am fost singurii clienti, de cand am ajuns si pana am plecat nu a mai intrat altcineva. Chiar si asa, totul a fost foarte, foarte lent.
Sigur, la Premier Palace din Ghencea afacerea pare sa fie facuta in jurul hotelului de cinci stele, a complexului de tip spa si a restaurantului exclusiv ca loc pentru evenimente cu oameni imbracati elegant. Probabil ca nici nu isi doresc multa vanzoleala si miros greu de mancare. Sper ca si-au facut bine socotelile. Oricum, Premier Palace este unul dintre putinele restaurante de lux din Ghencea, in care poti manca ceva mai bun, daca nu te grabesti si daca esti pregatit sa platesti ca la marile restaurante din centru si din nord.