Luna iulie a fost desemnata la nivel mondial drept “Luna Artei Culinare”. Pentru a marca acest lucru, Centrul de training romano-belgian Horeca School, in parteneriat cu proiectul Gourmet Connection si Desertonline.ro si-au propus sa provoace o serie de bloggeri culinari talentati din Bucuresti, Brasov sau Timisoara, care inca nu au obtinut acreditarea de bucatar sau patiser, sa se intreaca in talent pentru a trece pasiunea pentru gatit la un alt nivel sau, dupa caz, pentru a putea fi ambasadorii unui caz social ales de ei.
Astfel, pe durata intregii luni, bloggerii invitati sa se alature campaniei, sau cei care isi manifesta dorinta de a participa trimitand un email la adresa office@saltpr.ro , vor pregati o reteta de desert si una de preparat sarat cu care ei cred ca ar putea impresiona un juriu format din bucatari chefi cu o vasta experienta in domeniu. Calitatea preparatului si a fotografiilor inscrise in concurs, tehnicile de gatire folosite, originalitatea si, nu in ultimul rand, modul de prezentare in farfurie vor avea un cuvant important de spus in luarea deciziei finale (mai ales ca produsul final va fi „degustat” vizual).
Cei mai buni dintre acestia vor avea ocazia sa urmeze un curs acreditat de formare profesionala de bucatar sau de patiser (3 luni), sa ia parte la unul dintre workshop-urile organizate de Horeca School si Gourmet Connection sau sa concureze cu retetele inscrise in campanie pentru a ajuta un caz social ales de ei, in scopul de a oferi unui tanar defavorizat sansa la un viitor mai bun. De asemenea, la finalul campaniei, Desertonline.ro – unul dintre principalii parteneri ai proiectului, va oferi o serie de premii speciale pentru o parte dintre bloggerii participanti.
Care este scopul acestei campanii?
Scopul acestui proiect este acela de a oferi bucatarilor talentati din mediul online sau cazurilor sociale pentru care acestia militeaza sansa de a face practica in restaurante de top, de a experimenta noi tehnici si metode de gatit in cadrul unor cursuri interactive si distractive, de a avea acces la consiliere profesionala de calitate si, nu in ultimul rand, de a obtine acreditare pentru pasiunea pe care au dezvoltat-o de-a lungul timpului.
De asemenea, prin intermediul acestei campanii ne dorim ca statutul de blogger culinar sau de bucatar profesionist sa capete prestanta pe care o merita in Romania si sa facem ca linia de trecere dintre aceste doua meserii sa fie cat mai usoara.
In ultima vreme, unui bucatar ii trebuie mai mult decat talent si indemanare pentru a profesa, cultura gastronomica si educatia avand un rol deosebit de important in formarea profesionala, de aceea, prin aceasta actiune Horeca School isi doreste sa atraga interesul catre o astfel de meserie si celor care au avut posibilitatea de a testa si altceva in cariera lor, dar a caror pasiune ramane in continuare bucataria.
Un exemplu in acest sens sunt si o parte din bloggeri culinari care deja si-au obtinut bonetele de bucatari sau de patiseri in cadrul Horeca School, toti acestia avand studii superioare si cariere anterioare de succes, insa pentru care bucataria ramane in continuare marea lor pasiune. Aici nu putem sa nu le amintim si pe: Laura Laurentiu (Retete ca la mama), Oana Igretiu (Savori Urbane), Camelia Juganaru (Gateste Usor), Olguta Iliescu (Pastry Workshop), Cristina Mehedinteanu (Anason cu lapte).
Mai mult, prin noul proiectul semnat de Horeca School, Gourmet Connection, se doreste a oferi pasionatilor de gastronomie care activeaza in alte industrii sansa dezvoltarii diferitelor tehnici de gatit in cadrul unor cursuri interactive si relaxante (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.) menite a se organiza pentru grupuri de prieteni, pentru iesiri intre colegi, sau chiar pentru familii cu copii care vor sa incerce ceva nou.
Perioada desfasurare campanie:
1-31 iulie 2015
Premii:
Premiul I – un curs de bucatar sau de patiser, in valoare de 2.200 RON (la alegere) desfasurat in Bucuresti, Brasov sau Timisoara, pentru bloggerul castigator sau un caz social sustinut de acesta;
Premiul II si III – un voucher de participare la unul din workshop-urile organizate de Horeca School sau Gourmet Connection (The Secrets of Macarons, The Perfect Candy Bar, Sugar Art, Chocolate Art, Living Nutrition etc.)
Premii Speciale, constand in produse oferite de Desertonline.ro
Criterii de jurizare:
Calitatea si originalitatea preparatului
Calitatea fotografiilor
Calitatea prezentarii preparatului (plating)
Tehnicile de gatire folosite
Motivatia personala a fiecaruia
Juriul acestei competitii va fi format din:
Chef Nico Lontras – trainer curs Bucatar Horeca School
Chef Ionut Susala – trainer curs Bucatar Horeca School
Chef Cofetar Ana Consulea de la Zexe Cofeturi – trainer curs Cofetar-Patiser Horeca School
Cristina van der Schaaf – fondatoare a Centrului de training Horeca School si Gourmet Connection
Bogdan Vlad – owner Desertonline.ro
Unde puteti urmari retetele campaniei?
Pe perioada campaniei noi va vom tine la curent (prin intermediul update-urilor permanente ale acestei pagini, dar si pe pagina noastra de Facebook) cu ultimele idei si retete gatite cu mult drag si pasiune de catre prietenii nostri din blogosfera.
De asemenea, puteti urmari si blogurile partenere din aceasta campanie accesand lista de mai jos:
What’s for lunch, Lily?
Top Cuisine avec Lavi
Aflati cum va puteti alaturi si voi acestei campanii si cum intrati in concurs de pe site-ul proiectului.