Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REPERE

Un chef roman se va ocupa de bucataria celui mai nou restaurant japonez din Londra

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 1 martie, 2016
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Pe 7 martie se deschide un nou restaurant japonez in Londra, unul care promite sa fie in topul localurilor cu acest specific. Dar nu asta e vestea care ne intereseaza pe noi atat de mult, cat faptul ca Sosharu, restaurantul care urmeaza sa fie deschis, va fi condus de un bucatar roman. Mai impresionant de atat este faptul ca Alex Craciun, protagonistul acestei povesti, a pornit in viata ca un inginer mecanic. Apoi a plecat la Londra acum aproape 10 ani, s-a stabilit in New Castle si a inceput sa invete cu ce se mananca bucataria. Si aparent a luat premiul I cu coronita la aceasta lectie.

sosharu 2
sursa foto

Alex este alegerea marelui bucatar Jason Atherton (un renumit Chef care a crescut sub aripa faimosului Gordon Ramsay) pentru a conduce bucataria viitorului restaurant din Londra. Iar odata ce parcurgi biografia lui Jason Atherton, realizezi ca numirea lui Alex ca Chef la Sosharu este o adevarata onoare.

Dar hai sa va povestim cum a ajuns tanarul Alex in aceasta pozitie demna de tot respectul breslei culinare.

sosharu 6
sursa foto

Alex Craciun, de profesie inginer mecanic, a plecat in Londra acum 10 ani si a inceput de jos, in bucataria unui pub din Newcastle. “A fost oribil. Era haos, nu vorbeam limba sau cel putin nu o intelegeam foarte clar. Totusi, am dat tot ce-am avut mai bun, dar a fost tare greu. Dar m-au promovat, iar la 5 luni dupa ce-am inceput, eram responsabil de bucataria pub-ului“, isi aminteste Alex. “Sa fii nou intr-o tara straina vine la pachet si cu un soi de motivatie si vrei sa muncesti mai mult. Si asa a inceput totul. Daca mergeam in alta parte, cum ar fi intr-un restaurant cu o stea Michelin, sigur ar fi fost complet diferit pentru ca probabil ca as fi fost descurajat si m-as fi speriat. Dar asa, aici stiam ca pot sa fac o mancare mai buna decat ei, si asta mi-a dat increderea de care aveam nevoie“, mai spune Alex.

Intalnirea cu bucataria japoneza a avut loc in restaurantul Maze, pus pe picioare tot de Atherton. Aici se servea un meniu eclectic, tot felul de gustari care aveau la baza ingrediente asiatice. Dupa 3 ani de lucru la Maze, Alex a hotarat sa se duca direct la sursa si a plecat in Japonia sa vada acest specific culinar realizat ca la mama lui acasa.

sosharu 8
sursa foto

Atat de mult a vrut sa invete sa gateasca ca la carte, ca la unul dintre cele mai celebre restaurante din Tokyo, RyuGin, a stat cateva zile la rand in fata usii localului pana cand i s-a permis sa intre in bucatarie. Si i-a iesit. Si nu doar aici, dar a lucrat in diverse alte restaurante din Tokyo, Osaka si Hong Kong. A lucrat si la un noodles shop, dar si in restaurante cu stele Michelin. Mai mult, ca sa se pregateasca pentru pozitia de la Sosharu, a petrecut un an in Japonia si a fost la Kyoto Culinary School.

Acum, Alex Craciun e pregatit sa conduca bucataria viitorului restaurant Sosharu, local care se va axa pe mancaruri simple, nesofisticate, dar care sa incorporeze ingrediente de calitate, cu gust. Restaurantul va fi in stilul unui izakaya  – un fel de taverna, un gastropub specific Japoniei, cu preturi de la 6£ la 26£/ persoana la pranz, si de la 40£ la 60£/ persoana la cina. In meniu, clientii vor regasi specialitati precum tempura, sashimi si hibachi grill, dar nu si sushi.

sosharu 7
sursa foto

 

Ce ziceti, dati o fuga pana la Londra sa descoperiti preparatele facute de Alex Craciun?

Mai multe poze de la Sosharu:

 

sursa informatii

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatar roman londra
  • bucatar roman restaurant japonez
  • bucatari romani
  • mari bucatari
  • restaurant japonez londra
  • restaurant londra
  • restaurant sosharu
Citește și
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
Citește articolul
  • REPERE
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Citește articolul
  • REPERE
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.