În fiecare an, experții culinari și gastronomici la nivel mondial setează previziunile de trenduri pentru perioada care urmează. Ce mâncam, cum, ce legume sau preparate – sunt doar câteva dintre întrebările de interes pentru cei pasionați de food și nutriție.
La sfârșitul anului 2018 o parte dintre aceste tendințe își urmează deja cursul, iar astăzi vom vedea și noi câteva dintre acestea.
Mâncarea marocană: bazate pe carne de vita, miel, capra, pui si fructe de mare, preparatele de acest fel fac un mix bun cu fructe uscate, cuscus sau naut. Gustul acestui tip de food nu este dat doar de carne; in bucataria marocana, condimentele care stau la baza rasfatului aromatic sunt coriandrul, cardamonul sau cuminul. Daca in orasul tau exista deja un restaurant cu specific marocan, acum este momentul sa ii faci o vizita.
Condimentele funcționale: multe persoane nu știu că proprietățile condimentelor se extind deseori dincolo de aromele pe care le oferă mâncărurilor. De exemplu, condimente care luptă împotriva stresului oxidativ, precum turmericul sau ierburile aromatice, își găsesc uzul tot mai des în diferite alte întrebuințări. Sucurile proaspăt presate folosesc deseori turmeric pentru a face băutura nu doar mai gustoasă, ci și mai sanătoasă.
Proteinele de origine vegetală: tendințele vegane câștigă tot mai mult teren de la un an la altul. Adepții lipsei cărnii în alimentația proprie aleg proteina de origine vegetală, mult mai sanătoasă și prietenoasă cu organismul. Tofu și quinoa rămân în topul ingredientelor de acest gen, deci nu ezita să le testezi și tu într-un preparat culinar gustos.
Savorile florale: la nivel internațional, petalele comestibile nu mai sunt niciun mister. Gustul subtil și dulce și aromele proaspete obținute din petale florale îmbogățesc savoarea diferitor tipuri de mâncăruri sau contribuie la infuzii de arome. Hibiscusul, lavanda și trandafirul sunt doar câteva dintre cele mai folosite arome florale anul acesta.