Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REPERE

LA MASĂ CU… Măruță

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 octombrie, 2019
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Dacă de luni până vineri el este cel care stă la taclale cu invitații emisiunii și află tot felul de lucruri interesante, de data asta am zis să schimbăm rolurile și să descoperim noi mai multe despre ce-i place lui Măruță (în materie de mâncare și restaurante, bineînțeles).

Un gurmand cuminte, nepretențios, dar puțin aventuros. Pentru Cătălin Măruță mâncarea înseamnă bucuria de a fi cu cei dragi, amintiri din copilărie și sentimentul de încântare pe care îl are când cineva gătește pentru el. Nu este pretențios, îi plac lucrurile simple și gustoase, dar nu se sfiește să încerce nici gusturi „extreme”, de prin alte bucătării care ar putea părea mai ciudate.

Așa că de la mâncarea gătită de familie, la plăcintele și pâinea pe care le primește de la invitați în emisune, la preparate gustate în restaurantele locale sau de afară, nu refuză  mai nimic și are o grămadă de povestit când vine vorba de pofte culinare. O încântare să vorbești cu el!   

Restograf: Cătălin, ești gurmand sau ba?

Măruță: Da, recunosc cu mâna pe inimă! Întotdeauna m-a bucurat mâncarea pentru că, de obicei, înseamnă să aduni la un loc familii, să îți aduci aminte de copilărie sau dimpotrivă, să descoperi gusturi noi. Asociez mâncarea nu doar cu grija bunicii mele sau a mamei mele pentru noi, cei din familie, dar și cu sărbători, călătorii, prietenii.

Nu prea gătesc, dar nu pentru că nu știu, ci pentru că sunt norocos. Nu am loc de atâtea gospodine în casă! Andra știe să facă mâncare foarte bună, mai ales fructe de mare și pește – preferatele noastre –, dar mai gătește și mama ei la noi acasă, sau bona care ne mai ajută. Avem de toate pentru toți. Micul-dejun sau cina sunt momente speciale pentru mine, mai ales de când avem copii.

Restograf: Cât de des mâncați în oraș, în familie, și cu ce ocazii?

Măruță: Nu avem un ritual de ieșit în oraș săptămânal, deși mi-ar plăcea să îmi scot soția în oraș ca în primii ani de relație. Mai greu cu timpul, însă. Ieșim cu prietenii de câte ori se nimerește să fim prin oraș și să ne fie foame, sau comandăm mâncare dacă ne adunăm și ne întindem la vorbă. Mâncăm în oraș și atunci când e ziua de naștere a cuiva din gașcă. 

Restograf: Care sunt cele mai mari pofte culinare ale tale, de la care nu poți să te abții?

Măruță: Îmi place mult mâncarea asiatică, fie că vorbim de bucătăria chinezească, japoneză sau thailandeză. Îmi plac peștele, creveții, scoicile, dar și combinațiile de gusturi cu ghimbir, sos de soia. Cred că ele sunt plăcerile mele vinovate, dar nu mă sfiesc să recunosc că și mâncarea românească îmi face poftă oricând. Mai ales dacă e gătită de mama sau de mama soacră.

Restograf: Ai amintit de mâncarea asiatică. Dintre bucătăriile internaționale, care îți mai plac?

Măruță: Pe locul întâi aș zice că e bucătăria asiatică, apoi pe locul doi aș plasa-o pe cea mediteraneană, în care includ și mâncarea grecească. Aș mai zice că îmi place și mâncarea italienească, dar și spaniolă – mă gândesc mai ales la paella.

Restograf: Ai niște locuri preferate în București, unde mergi la restaurante?

Măruță: Nimeresc prin centru cel mai adesea, iar în București, chiar ai unde să mânânci bine! Mai demult, când stăteam în zona Piața Alba Iulia, știam câteva restaurante chinezești bine ascunse printre blocuri – despre unul circula legenda că și Radu Beligan mănâncă acolo. Mă și gândeam că e secretul longevității lui atunci când mai comandam o vită pe plită! (râde!)

De când avem copiii, mă gândesc să fie un loc care să le placă și lor sau să aibă loc de joacă. Iar în sezonul cald caut mai ales grădini – cum ar fi Suento, Eden, Verona sau Simbio.

Restograf: Spune-ne 5 locuri din oraș, pe care le vizitezi în mod frecvent.

Măruță: În formulă completă, cu Eva și David, dar și cu Andra și prietenii noștri, mergem cu mare plăcere la Caju by Joseph Hadad. Eu merg des la Bite (e lângă ProTV), acasă sau la studio mai comandăm de la Sushi Terra, Argentine (un restaurant care îmbină fripturile de vită cu sushi în mod ingenios și mai ales delicios) și Duman, cu specific oriental (un loc în care mă găsiți des mai ales în timpul săptămânii, pentru că este pe bulevardul Decebal, aproape de ProTV). Pe lista locurilor unde vrem să mergem sunt Ivan Pescar, al lui Ivan Patzachin, și NOUA, unde gătește Alex Petricean.

Restograf: Care este cea mai plăcută experiență culinară pe care ai trăit-o?

Măruță: Dacă te referi la momentele în care eu gătesc, să știi că îmi place mult să fac grătare în aer liber, să avem preparate simple și gustoase. Fac pește sau burgeri, legume la grătar și o salată de vară – n-ai cum să greșești cu așa ceva!

Dacă vorbim de experiențe culinare în care eu mă bucur de peisaj și de mâncare, iar altcineva se ocupă de gătit, atunci să știi că apreciez mult orice preparat făcut cu drag pentru mine. Nu sunt pretențios la mâncare, dimpotrivă, cred că simt imediat când cineva și-a pus tot sufletul în mâncare, așa cum se întâmplă cu unii invitați din emisiunea mea. Vin cu coșuri pline cu plăcinte sau pâine de casă. Îmi merg la suflet, sincer vă spun!

Restograf: Din călătoriile tale prin afară, ce restaurante ți-au plăcut cel mai mult? În ce  orașe ai mâncat cel mai bine?  

Măruță: Deși am spus că îmi place mâncare asiatică, să știi că nu am fost să o savurez la mama ei, ca să zic așa, ci doar în Europa. Primul loc la care mă gândesc când vine vorba de mâncare bună este Spania, iar al doilea Grecia. Nu mă refer la un restaurant anume acum, ci la gusturile bucătăriei lor autentice.

Restograf: Dar care sunt cele mai neobișnuite mâncăruri pe care le-ai încercat?

Măruță: N-am nicio teamă, am avut și rubrică în emisiune în care gustam tot felul de ciudățenii. De la insecte prăjite, boabe de fasole fermentate, până la cocktailuri cu ouă… nu știu, cred că nimic nu mi-a scăpat!

Când ajung la un restaurant, abia aștept să gust ceva pentru prima oară, deci nu-mi sunt străine preparate cu picioare de broască sau coadă de taur. Dar nu e chiar pasiunea mea să sperii lumea cu ce comand. Sunt un client cuminte, nepretențios, puțin aventuros.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • aventura
  • bucurii
  • catalin maruta
  • familie
  • gurmand
  • interviu
  • mancare gatita
  • restaurant
Citește și
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
Citește articolul
  • REPERE
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Citește articolul
  • REPERE
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.