Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • TIPS & TRICKS

Zahărul din cocos, o alternativă mai sănătoasă?

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 20 noiembrie, 2019
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Tot mai multă lume alege să renunțe la zahărul din alimentație. Însă cum pofta de dulce rămâne, căutăm substituenți, variante mai sănătoase. Iar una dintre cele mai recente de pe piață este zahărul din cocos.

Ulei de cocos, fulgi de cocos… cocosul este în trend zilele astea. Căci da, se pare că în unele privințe chiar este o alternativă mai sănătoasă. În același registru intră și zahărul de cocos. Poate nici nu ai auzit până acum vorbindu-se despre el, dat fiind că a apărut de curând și la noi, dar să știi că îl poți găsi atât în magazinele online, cât și în hipermarketuri sau magazine cu produse naturiste. Însă tocmai pentru că este atât de nou, nu se știe foarte multe despre el. Așa că înainte de a da fuga să cumperi, hai să vedem dacă într-adevăr este mai sănătos sau nu.

zahărul din cocos

Ce este zahărul din cocos și cum se obține

Este un zahăr natural obținut din seva florilor de cocos și nu din nucă, cum ai putea crede. Nectarul se colectează, se amestecă cu apă și apoi se fierbe până se evaporă aproape toată apa, obținându-se un nectar. Producătorii lasă apoi nectarul să se usuce și să se cristalizeze, pentru ca la final să rupă bucățile uscate pentru a crea granulele pe care le cunoaștem.

Produsul finit are o culoare maronie și este granulat. Se aseamănă cu zahărul brun, însă dimensiunea particulelor este mai mică și mai neuniformă. În plus, și culoarea poate varia de la crem deschis la brun închis.

Este mai nutritiv?

Din punct de vedere chimic, zahărul din cocos este identic cu zahărul alb. 70-79% este sucroză (zaharoză), iar restul glucoză și fructoză.

În schimb, dacă zahărul clasic nu conține niciun nutrient vital și este doar o sursă de calorii „goale”, zahărul din cocos păstrează câte ceva din nutrienții care să găsesc în palmierul de cocos. Ca de exemplu fier, zinc, calciu și potasiu, precum și ceva acizi grași și antioxidanți. Însă ar trebui să știi ceva: 100 g (25 de lingurițe!) conțin 1,030 mg de potasiu – adică aproape ¼ din necesarul zilnic. Imaginează-ți cât rămâne la una-două lingurițe – prea puțin!

Partea bună este însă faptul că zahărul din cocos conține niște fibre denumite inuline care pot încetini absorbția glucozei în sânge. Așa se explică de ce are un indice glicemic mai mic decât zahărul alb (35, față de 60-65). În schimb conține foarte multe calorii (la fel ca „fratele” din trestie) – 16-20 de calorii și 4 g de zahăr pe linguriță.

În concluzie…

Unii oameni consideră că este o alternativă perfectă pe care o poți folosi ca atare sau în rețete, fără a te mai simți vinovat.

Din păcate, zahărul din cocos nu este un produs minune. E adevărat că el conține ceva nutrienți spre deosebire de zahărul alb, dar diferența este mică.

De asemenea, este foarte important să înțelegi că este o sursă importantă de carbohidrați și conține calorii. Așa că dacă încerci să dai câteva kilograme jos, nu te va ajuta prea mult. 100 g de zahăr din cocos înseamnă 100 g carbohidrați, deși numai 75 g din aceștia sunt zaharuri. De asemenea, conține 375 calorii. Și chiar dacă aceste cifre sunt mai reduse decât în cazul zahărului alb, nici nu putem spune că sunt niște valori mici. (Apropo, îți spunem noi ce mănânci în oraș dacă ești la dietă!)

Și reține: se recomandă să consumăm maxim 6-9 lingurițe de zahăr pe zi, indiferent dacă vorbim de zahăr clasic, din cocos, brun, miere, sirop de agave sau de arțar.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • alternativă la zahăr
  • zahar
  • zahăr de cocos
  • zahăr din cocos
Citește și
Cum îți poți amenaja o bucătărie eficientă și modernă?
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Cum îți poți amenaja o bucătărie eficientă și modernă?
Fisticul: Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară și sistemul imunitar
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Fisticul: Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară și sistemul imunitar
Ce să mănânci în Turcia ca un localnic?  
Citește articolul
  • ÎN LUME
  • TIPS & TRICKS
Ce să mănânci în Turcia ca un localnic?  
Superalimente pentru echilibru, energie și sănătate metabolică
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Superalimente pentru echilibru, energie și sănătate metabolică
Bolurile biodegradabile: o alternativă modernă pentru servirea responsabilă a preparatelor
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Bolurile biodegradabile: o alternativă modernă pentru servirea responsabilă a preparatelor
Dieta Keto – Beneficii & recomandări pentru dieta ketogenică
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • TIPS & TRICKS
Dieta Keto – Beneficii & recomandări pentru dieta ketogenică
Post intermitent (Fasting) – Cum se ține în mod corect postul intermitent
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Post intermitent (Fasting) – Cum se ține în mod corect postul intermitent
Mesaje de 14 februarie: cum să-i spui c-o iubești ca sarea-n bucate
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Mesaje de 14 februarie: cum să-i spui c-o iubești ca sarea-n bucate
Gustări sănătoase pentru școală: ce să-i pui în pachețel
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Gustări sănătoase pentru școală: ce să-i pui în pachețel
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.