Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Chin-Chin > Cocktails & Spirits > 7 cocktailuri faimoase și povestea lor (+ rețetele, desigur)
  • Cocktails & Spirits
  • Fun
  • Rețete

7 cocktailuri faimoase și povestea lor (+ rețetele, desigur)

  • Autor : Vlad Ignat
  • Data publicare : 13 octombrie, 2022
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Deși scena modernă a mixologiei este plină de băuturi grozave, multe dintre cele mai populare cocktailuri au fost create cu peste un secol în urmă. Majoritatea celor mai iubite cocktailuri de astăzi sunt variații ale băuturilor emblematice vechi sau bazate pe remedii care au fost folosite pentru vindecarea unor boli. Însă unele lucruri devin clasice dintr-un motiv anume și foarte adesea acesta este simplitatea! Descoperă 7 cocktailuri faimoase și povestea lor.

barman care stoarce o lămâie intr-un pahar, iar langa el, pe bar, sunt insirate mai multe pahare goale - imagine reprezentativă pentru cocktailuri faimoase

Un cocktail clasic este totodată o chestiune de eleganță. Aceste băuturi au rezistat testelor timpului, au supraviețuit prohibiției, războaielor, revoluțiilor ideologice și modei, devenind astfel niște bunuri comune de patrimoniu. În timp, rețetele au fost îmbunătățite, ingredientele s-au rafinat, dar plăcerea stârnită de complexitatea unui cocktail clasic a rămas aceeași.

Back to basics: 7 cocktailuri faimoase și cum le prepari

Fie că îți perfecționezi meniul de mixologie de acasă sau că dorești puțină inspirație pentru următorul cocktail party, aceste clasice în viață nu îți vor înșela așteptările niciodată. În plus, cele mai multe astfel de preparate au doar 2 sau 3 ingrediente. Deci, deschide dulapul, curăță paharele de martini și adu-ți câțiva prieteni pentru o rundă de băuturi cu adevărat spectaculoase.

GIN TONIC

pahar rotund, cu picior, plin cu gin tonic, unul din cocktailuri faimoase, iar alaturi cate o jumatate de portocala si lamaie, totul pe fundal negru
Gin tonic este una dintre cele mai simple și răcoritoare cocktailuri pe care le poți prepara.

Că tot am menționat, acest cocktail are origini semi-medicinale. Pe vremea Indiei coloniale, soldații britanici staționați aici sufereau adesea de malarie. Pentru a-i feri de această boală, li s-a dat apă tonică cu chinină care, cel mai probabil, avea un gust groaznic în acele vremuri. Așadar, în încercarea lor de a face mai ușor de înghițit „medicamentul”, soldații l-au amestecat într-un final și cu tradiționalul lor gin. BINGO – au exclamat câțiva! Așa că, întorși acasă, unii au păstrat obiceiul și l-au popularizat în Marea Britanie.

Cum se face? Ia un pahar cu picior și toarnă o singură măsură de gin peste o cantitate generoasă de cuburi de gheață, apoi completează cu o apă tonică de calitate. Decorează cu o fâșie de coajă de lime pentru acel punch fresh și gata! Dacă vrei o abordate mai contemporană, îți recomandăm să pui și 50 ml de cold brew în pahar, pentru un Coffee Gin & Tonic.

Unde-l bei în oraș? Treci pe la Ever After să descoperi colecția lor de cocktailuri cu gin, foarte bine pusă la punct. Iar aici îți mai povestim și despre alte locuri unde poți bea un gin excelent.

MARTINI

pahar cu martini si cu masline, langa care se afla un mixer de barman, toate asezate pe un bar de granit, pe fundal negru
Cunoscătorii spun că măslina se trece mai întâi prin uleiul în care a stat, apoi se introduce lent în pahar, pentru a nu perturba amestecul de gin cu vermut.

Potrivit legendei, protipendada anilor 1860 din San Francisco obișnuia să ia un feribot de seară către orașul din apropiere, Martinez. Speculând acest obicei, barmanul Jerry Thomas de la Hotelul Occidental din portul orașului își creează rapid o semnătură din amestecul său special de gin și vermut sec. Având în vedere popularitatea acestui mix, barmanul și-a numit cocktailul „Martini” cu referire directă la destinația către care oamenii se îndreptau după ce consumau băutura lui.

Cum se face? Într-un pahar cu picior lung și gura largă pune 100 ml de gin sau vodka și 15 ml de vermut sec. Îți mai trebuie una sau două măsline verzi fără sâmbure, înfipte într-o scobitoare, și ești gata să te relaxezi cu stil. Este foarte important să răcim paharul înainte de asamblare, iar în ciuda renumitei versiuni a lui James Bond, un Martini corect este întotdeauna amestecat, nu agitat.

Unde-l bei în oraș? Mergi la Energiea pentru atmosfera super faină și pentru un Martini făcut ca la carte.

MOJITO

pahar mic plin cu mojito cu lămâie și mentă, unul din cocktailuri faimoase, pe fundal negru
Există zeci de rețete după care poți prepara Mojito, însă rețeta clasică rămâne cea mai bună.

Este atât de popular, încât este prima opțiune a multora dintre noi. O formă primitivă a Mojito poate fi datată încă din secolul al XVI-lea, în Cuba. Acest amestec a fost făcut inițial cu un lichior dur numit Aguardiente, iar sucul de lămâie și zahărul erau adăugate pentru a îmblânzi gustul aspru, foarte vegetal, al ei. Referitor la numele băuturii, știm că este o referință la condimentul cubanez, făcut din lime, numit mojo.

Cum se face? Pentru acest cocktail ai nevoie de mentă, rom, zahăr brun și suc de lime bio. Zdrobește câteva frunze de mentă alături de o jumătate de linguriță de zahăr brun și un sfert de lime într-un pahar cu fund plat. Atenție, nu tăia menta, zdrobește-o! Adaugă 50 ml de rom de calitate și umple paharul cu gheață pisată și apă minerală. Garantat, în câteva minute va începe o petrecere.

Unde-l bei în oraș? În mijlocul orașului, la Aria TNB – e unul dintre cele mai cool locuri din oraș!

PINA COLADA

pahar inalt plin cu pina colada si decorat cu o felie de ananas, fotografiat pe fundal negru
Foto: KamranAydinov / Freepick

Un cocktail clasic a cărui origine o știm clar este Piña Colada. Acest amestec de rom fructat, cremă de cocos și suc de ananas pare a fi, fără echivoc, meritul barmanului portorican Ramón „Monchito”. Acesta, într-o seară din 1954,  a avut inspirația divină să combine cele trei ingrediente la barul hotelului Caribe Hilton din San Juan și BOOM! Răsfățul de vară irezistibil, preferatul tuturor, a fost creat. În scurt timp, cu puțin ajutor din partea Hollywoodului, acest cocktail devine extrem de popular în cele două Americi și exponentul perfect al unei petreceri pe plajă.

Cum se face? Pune în shaker câteva cuburi de gheață, 50 ml rom alb, 30 ml de cremă de cocos (sau 50 ml lapte de cocos) și 100 ml de suc de anans. Agită shakerul timp de 30 de secunde și toarnă-ți acest nectar al zeilor într-un pahar „poco grande” sau, de ce nu, într-un borcan mai fancy. Aici ai voie să fii cât de cheesy vrei. Ornează-ți paharul cu cât de multe umbreluțe kitsch dorești, paie colorate și felii de ananas.

Unde-l bei în oraș? În lounge bar-ul Ganesha Caffe de pe Primăverii, un loc zen cu o atmosferă liniștitoare și relaxantă.

COSMOPOLITAN

closeup cu un barman care toarna un cocktail cosmopolitan intr-un pahar asezat pe bar
Fun fact: Cosmopolitan a devenit un cockatil foarte popular în anii ’90, mai ales datorită serialului Sex and The City.

Indiferent de context sau vremuri, Cosmopolitan rămâne relevant în orice bar. Este echilibrul perfect al aromelor dulci și acrișoare, împletite în jurul notelor delicioase de citrice. Toate astea datorită barmanului Neal Murray. El susține că a fost cel care, în 1975, într-un restaurant din Mineapolis, a avut inspirația să toarne un strop de suc de merișoare peste cocktailul ce era deja cunoscut sub numele de Kamikaze. (Povestește mai multe despre asta aici). Tot el ne spune că prima persoană care a gustat acel pahar i-a spus barmanului nostru „wow, ce cosmopolit” și așa i-a rămas numele.

Cum se face? Pentru această experiență vei avea nevoie de 50 ml de vodka (sau gin), 30 ml de Cointreau triplu sec, 30 ml de suc de lămâie și 100 ml de suc de merișoare. Amestecă-le pe toate bine într-un shaker alături de gheață și toarnă până sus într-un pahar de martini răcit bine în prealabil. Secretul pentru prepararea unui Cosmopolitan remarcabil sunt calitatea sucului de merișoare și neapărat o sticlă de Cointreau Triple Sec.

Unde-l bei în oraș? La Reper by ESS, pe Calea Victoriei la nr. 176, un loc modern, elegant și foarte chic!

NEGRONI

Negroni cocktail asezat pe o masa inchisa la culoare, din piatra. Unul din cocktailuri faimoase pe care să le incerci
Negroni Week este un evenimentul global dedicat celebrului cocktail italian, care se desfășoară anual în luna septembrie. Mii de barmani de top îl sărbătoresc prin experiențe speciale și băuturi „with a twist”.

Întunecat și extrem de complex, clasicul Negroni și-a croit un loc de cinste în majoritatea meniurilor bune de cocktailuri în cei peste 100 de ani de viață. Istoria îl atribuie Contelui Camillo Negroni care, plictisit de Americano-ul din fața lui a cerut să i se înlocuiască apa minerală din băutura sa cu gin. Astfel, cele trei ingrediente cheie s-au întâlnit în același pahar pentru prima dată, contele a fost încântat, iar noi ne-am ales cu un alt aperitiv excelent de sorginte italiană.

Cum se face? Ia un pahar de whiskey și toarnă în el 50 ml Campari sec, 50 ml gin și 50 ml Vermut roșu dulce. Taie o felie de portocală și pune-o în pahar. Acum poți să te relaxezi și să te bucuri de aromele complexe ale acestui clasic spectaculos mereu la modă. Dar, ține minte: NU e un Negroni veritabil dacă nu are o felie de portocală.

Unde-l bei în oraș? La etajul 36 al clădirii Sky Tower, admirând priveliștea superbă asupra orașului care se lasă dezvăluită de la NOR – Sky Casual Restaurant.

CAIPIRINHA

Cockatail fresh si delicios Caipirinha cu lime, menta și gheață sfărâmată, fotografiat pe fundal negru
Te întrebi care e diferența între Caipirinha și Caipiroska? Cea din urmă este o variație a primei, însă este pe bază de vodka în loc de cachaça.

Ca în cazul multor alte cocktailuri, istoria Caipirinha este puțin încurcată. Cei mai mulți sunt de acord cu varianta conform căreia a fost preparat inițial ca medicament pentru a atenua efectele gripei spaniole, spre sfârșitul Primului Război Mondial. Rețeta originală consta într-un mix de cachaça, lămâie verde, miere și usturoi. Lime-ul a fost folosit pentru concentrația sa ridicată de vitamina C, usturoiul pentru antioxidanți, iar cachaça conținea alcoolul necesar pentru a accelera absorbția vitaminelor în organism. Cândva, undeva, cineva a decis să înlocuiască mierea cu zahărul și usturoiul cu gheață, iar întreaga lume i-a rămas recunoscătoare. Mai ales brazilienii, care au decretat-o băutura lor națională.

Cum se face? Vei avea nevoie de o sticlă de Cachaça bună (o băutură spirtoasă făcută din trestie de zahăr), zahăr brun, gheață pisată și lime. Dacă nu găsești cachaça (deși a devenit și pe la noi destul de ușor de găsit), o poți înlocui cu vodka sau sake.  Pune sucul a două fructe de lime peste gheața pisată, jumătate de lingură de zahăr brun și alcoolul direct în pahar, amestecă puțin și gata!

Unde-l bei în oraș? La Freddo Bar & Lounge din Centrul Vechi, un loc în care să mergi cu prietenii la una din petrecerile lor super reușite.

Nu ne înțelege greșit! Iubim inventivitatea și punem la încercare fiecare părere fermă în materie de gust. Dar putem cădea de acord cu toții că există unele arome atemporale, cu care nu prea putem da greș. De aceea te invităm să urmezi rețetele în forma lor tradițională, încearcă să înțelegi ce a determinat milioane de oameni să iubească acea „potriveală”, apoi experimentează și modifică-le după bunul plac.

Iar dacă vrei să ieși în oraș și să savurezi unul din aceste cocktailuri faimoase, îți recomandăm și câteva locuri cool din București.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • caipirinha
  • cocktail bar București
  • cocktailuri Bucuresti
  • cocktailuri celebre
  • cocktailuri clasice
  • cocktailuri faimoase
  • Cosmopolitan
  • Ever After
  • Ganesha Caffe
  • gin tonic
  • martini
  • mojito
  • negroni
  • Pina Colada
  • Reper by Ess
  • unde bem un cocktail bun
Citește și
Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
Citește articolul
  • Fun
  • Vin & Bere
Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
Girls night out! Cele mai cool cocktailuri pentru fete
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Girls night out! Cele mai cool cocktailuri pentru fete
Seducătoare & delicioase: 5 rețete afrodiziace
Citește articolul
  • Rețete
Seducătoare & delicioase: 5 rețete afrodiziace
Ladies and gents… știți codul bunelor maniere la date?
Citește articolul
  • Fun
Ladies and gents… știți codul bunelor maniere la date?
Whisky sau Whiskey? Ce trebuie să știi despre tipurile de whiskey
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Whisky sau Whiskey? Ce trebuie să știi despre tipurile de whiskey
Must see: 10+ filme pentru foodies pe care trebuie să le vezi
Citește articolul
  • Fun
Must see: 10+ filme pentru foodies pe care trebuie să le vezi
Ce este Dry January și de ce e bine să dai reset câteodată?
Citește articolul
  • Cocktails & Spirits
Ce este Dry January și de ce e bine să dai reset câteodată?
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
Citește articolul
  • Fun
  • În Bucătărie
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
Caută
Postări recente
  • Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    • Data publicare : 29 martie, 2023
    • Data modificare : 29 martie, 2023
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Gastronomie sustenabilă. Respect față de mediu și față de producători locali 👨‍🌾. Ingrediente naturale, sezoniere 🍃... Hai să descoperi câteva restaurante din țară care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon. ✨
Ce zici de un strop de culoare care să sperie norii ăștia gri? 🌬
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ