De Sărbători cu toții ne dorim să avem masa plină de bunătăți! Dar uneori nu ne permite timpul (sau priceperea) să ne ocupăm de toate bucatele. Drept urmare, poți apela la varianta ajutătoare. Uite câteva restaurante de la care poți comanda masa de Crăciun. Sau măcar o parte din bunătățile pe care vrei să le servești.
Îmi aduc aminte când eram mici și toată săptămâna dinainte de Crăciun ai mei nu-și mai vedeau capul de treabă! Doamne, cât mai stătea mama în bucătărie să facă din toate cele… Erau bune, toți ne bucuram de ele, dar și câtă muncă stătea în spate! Azi, chiar dacă aș știi să fac tot ce făcea (și încă mai face) ea, nu aș avea timp. Și pentru că anul ăsta se dă strigarea la mine acasă (că de, m-a mâncat undeva și am chemat tot familionul, fără să-mi dau prea bine seama în ce mă bag), cred că va trebui să apelez și la ceva soluții ajutătoare… Așa că am făcut o scurtă „cercetare de piață” 😊 și las aici o listă de restaurante de la care poți comanda masa de Crăciun. Poate e de folos și altora!
De unde poți comanda preparate pentru masa de Crăciun
Scovergăria Micăi & Lingurițe Dulci
Cine a zis că desertul vine la urmă? Ei uite că noi, ca niște adevărați amatori de dulciuri ce suntem, am decis să începem fix cu partea cea mai așteptată a mesei. Stai, nu sări, rezolvăm imediat și cu preparatele tradiționale de la felurile principale.
Dacă nu prea te pricepi să faci prăjituri și torturi (mai ales că sunt destul de migăloase), poți lua o mulțime de bunătăți de la Scovergăria Micăi ori de la Lingurițe Dulci. Ambele fac parte din aceeași familie și au produse 100% naturale și 100% artizanale. Le prepară în laboratoriul propriu, le frământă și le plămădesc pe îndelete, păstrând tradițiile culinare. Așa că fiecare produs reflectă autenticitatea și bucuria sărbătorilor românești. Mai ales că multe sunt chiar rețetele bunicii ori prăjituri de-ale noastre, care ne amintesc de copilărie.
La ei găsești cozonac pufos, torturi decorate festiv, prăjituri de sezon, ba chiar și platouri cu bunătăți tradiționale. Cum ziceam, au o mulțime de cozonaci (tradiționali sau premium) – dar am povestit mai multe despre ei aici. Au și torturi sofisticate, ca de exemplul Medovik, Nuga Rocher, Diplomat ori Buturugă (care pentru mine e tortul suprem, pentru că-mi amintește de copilărie).
Și pentru că de pe masă nu trebuie să lipsească nici micile prăjiturele, poți lua platouri cu un mix din ce-i mai bun (Albă ca Zăpada, Doboș, Tarte etc.).
Știm că ți-am luat ochii cu dulciurile, dar să știi că tot la ei găsești și aperitive, ciorbe și fel principal, garnituri și salate. Poți lua, de exemplu, un platou cu mezeluri și brânzeturi, care include (printre altele) tobă, lebăr, șorici și jumări, cârnați de pleșcoi, ouă umplute etc. Sau un mix de salate (boef, vinete, icre, fasole bătută etc.) ori piftie de curcan. Au și sărmăluțe, friptură de purcel, ori pește la cuptor. Găsești aici oferta completă.
Pentru comenzi poți da mesaj pe Whatsapp la 0724 570 778, un e-mail la officemadamir@gmail.com, sau intră direct pe site-ul scovergaria-micai.ro și linguritedulci.ro.
La Mama
Nu știu dacă or fi musai ca la mama acasă, dar sunt ca La Mama lor acasă… Până pe 23 decembrie poți comanda pachetele lor speciale de Crăciun, care includ o varietate de bunătăți. De la platouri tradiționale, până la salate, ouă umplute și fripturi, care merg de minune cu un vin bun. Au o mulțime de preparate alese pe sprânceană, pentru un Crăciun tradițional în familie! Poți alege pachete pentru 2-3 persoane (370 lei), dar și pachete pentru de 5-6 persoane (la 782 lei sau 1080 lei). Ori poți comanda preparate individuale. De exemplu: ouă umplute, piftie, pulpe de rață sau de curcan, la cuptor, salate, tort și multe altele.
Livrarea sau ridicarea se va face în zilele 23-24 decembrie. Dacă vrei să dai comandă pentru masa de Crăciun la ei, vezi meniul complet aici.
PS: au și meniu pentru Revelion.
Zexe Zahana
Zexe e o adevărată „marcă” a bucătăriei autohtone, bazată pe rețete vechi, boierești, readuse la viață. Tuslama, măduvă în os, momițe, tocănițe și multe alte delicatese românești și-au făcut astfel loc în meniu. Pentru sărbători au pregătit și trei pachete pline de produse delicioase, de-ale noastre, românești. Coșurile sunt gândite pentru patru, șase și 10 persoane, și au prețuri cuprinse între 850 de lei și 1750 lei.
hai să-ți dăm și câteva exemple de bunătăți: lebăr și zacuscă de casă, piftie de porc și de curcan, slănină afumată de mangaliță, costiță hituită (adică afumată la cald), jumări de porc, piept de rață afumat, sarmale gătite, friptură din ceafă de porc sau ruladă de curcan la cuptor. Plus multe altele. Ultima zi de preluare a comenzilor pentru Crăciun este 15 decembrie, iar pentru Revelion 24 decembrie. Comenzile se vor ridica din Bulevardul Aviatorilor nr. 40 până în ziua de 24 decembrie. Descoperi meniurile complete aici.
Băcănia Veche
Băcănia Veche are un renume excelent în oraș! Și pe bună dreptate. Este exact așa cum zic ei: „din 2010 ne place să facem mâncare gustoasă, savuroasă, onestă, pentru că vrem să fii fericit atunci când redescoperi gustul de acasă, gustul copilăriei. Și pentru că asta căutăm și noi: să știm ce mâncăm și să le dăm copiilor și nepoților mâncare sănătoasă, autentică, fără conservanți, coloranți, amelioratori, E-uri si arome identic naturale”. Poate ai spune că e doar marketing, dar noi îți spunem că, în cazul lor, chiar nu sunt vorbe goale!
Și pentru că știu ei prea bine că mulți suntem ocupați, dar și că ne place mâncarea bună, ne vin în ajutor cu meniul pentru masa de Crăciun. Au patru variante de Meniu de Familie, fiecare dintre ele cu bucate suficiente pentru o familie de patru sau două persoane. Gătesc în fiecare zi de livrare (20, 21, 22, 23 și 24 Decembrie), iar ultima zi de plasare a comenzilor este pe 16 decembrie.
Cu ce ne ademenesc? Pentru început, cu salate (boeuf, de icre și vinete), tobă și leber, ciorbă de perișoare sau supă de pui cu tăiței, cârnați făcuți de ei și sarmale, porchetta sau jambon de porc, cartofi rumeniți… Plus multe, multe altele. au inclusiv o opțiune d emeniu ovo-lacto-vegetarian! Iar dacă dorești să adaugi produse în plus la Meniul ales (poate vrei mai multe sarmale, de exemplu) ai la dispoziție categoria „Extra pentru masa de Crăciun”.
Meniurile sunt aici,
Rare Garden
Rare Garden este un restaurant de familie, unde gătesc mâncare corectă, cu ingrediente de la mici producători, în funcție de sezon. Un loc care arată foarte drăguț, cu mâncare gustoasă și atmosferă plăcută. Au o terasă frumoasă, încălzită, iar interiorul e foarte primitor.
Își fac aprovizionarea de la Piața Obor și toate preparatele lor au gust, sunt bune și gătite așa ca acasă! Motiv pentru care ne bucurăm că au decis să pună la punct un meniu pe care îl poți comanda pentru masa de Crăciun. Poți opta pentru produse separate, sau poți alege Coșul de Crăciun, gândit pentru patru persoane, care include toate preparatele din listă (costă 490 lei). De exemplu: Tobă și lebăr de casă, șuncă afumată la lemn de fag, jumări crocante, șorici pârlit, piftie, salată de boeuf, mușchi de porc afumat la lemn de fag, carne la garniță, sarmale și cârnați proaspeți de casă.
Primesc comenzi până pe 20 decembrie și livrează pe 22-23 decembrie. Meniul îl găsești aici.
City Grill
Ca de fiecare data, știi că te poți baza pe City Grill dacă vrei să dai comandă de masa de Crăciun. An de an, pun la cap o listă întreagă de preparate, pentru toate gusturile. Așa că lasă-i pe ei să gătească și impresionează-ți familia cu preparate delicioase, fără vase de spălat! Au platouri tradiționale, multe produse specifice – cum ar fi caltaboș, tobă sau lebăr, salate fel și chip, ciorbe o mulțime, fripturi, sarmale, multe prăjituri (îți mai amintești de Buturugă?) și torturi. Ca să-ți dăm câteva exemple de prețuri, toba e 37 lei (300 g), piftia de porc – 79 lei (800 g), o ciorbă pleacă de la 52 lei (1,2 l), friptura de porc la tavă e 164 lei (1 kg), iar tortul Buturugă 199 lei (1,7 kg). Vezi meniul complet aici. Produsele pot fi livrate până pe 24 decembrie.
LifeBox
LifeBox face meniul, tu faci sărbătoare! Dacă aștepți cu nerăbdare masa de Crăciun sau de Anul Nou, ei tocmai îți pregătesc câteva motive în plus, numai bune de împărtășit cu cei dragi. Uită de orele în șir, petrecute în bucătărie și asigură-ți masă pentru Sărbători în doar câteva minute! Au un meniu cu 22 de preparate tradiționale, reinterpretate în maniera sănătoasă.
Au în meniul de Crăciun tot ce trebuie. De exemplu: salată boef cu pulpă de curcan și maioneză de avocado (89 lei), ori salată vegană a la Russe (86 lei). Au și sarmale (de porc sau vegane), ciolan sous vide (109 lei), friptură de curcan (139 lei) sau de porc (106 lei), ori file de somon (209 lei). Plus, evident, deserturi precum cozonac tradițional la 98 lei (inclusiv varianta low carb și gluten free la 159 lei), cozonac cu cataif și fistic (189 lei), sau babka (159 lei). Vezi meniul complet aici.
Chefs SuperFood
Dacă ți-ar plăcea să ai pe masa de Crăciun preparate făcute sub îndrumarea și după rețetele inconfundabile ale lui Chef Scărlătescu, atunci nu trebuie decât să dai comandă pe Chefs Superfood. Totul e preparat doar cu ingrediente naturale, atent selecționate, așa încât masa ta să devină o călătorie gustativă de excepție! Meniul e foarte bogat și cuprinde preparate tradiționale și reinterpretări moderne ale clasicelor de Crăciun.
Piftie, chifteluțe, platouri cu slănină în saramură cu usturoi, ori cârnați în untură… Sau poate preferi ceva mai fancy și mai atipic pentru Crăciun – ca de exemplu calamar marinat, ori salată cu smochine… Găsești meniul complet aici.
Sara Green
Dacă ești vegan/ă, fii pe pace – există și în acest caz restaurante de unde poți comanda masa de Crăciun. Sara Green vine cu astfel de meniuri vegane de Crăciun. Mai exact, trei la număr: Happy Winter Joy (pentru 2-3 persoane – de la 349 lei), Home Alone 4 Christmas (pentru o persoană – 185 lei) și Happy Belly (pentru 4-5 persoane – de la 647 lei). Saaau… poți comanda produse punctual și să-ți alcătuiești propriul meniu. Uite și câteva exemple de preparate: Pomana Porcului Fericit (din soia), sarmale vegane, piftie, cozonac raw sau Carol cake. Da, da… toate vegane!
Fie că ești de la masă și vrei să te bucuri de preparate tradiționale dar „on your own way”, sau că ai mai mulți oaspeți care-ți împărtășesc preferințele culinary, la Sara Green găsești o mulțime de bunătăți. Vezi aici meniurile lor.
Iar dacă vrei să-ți prepari și tu ceva acasă, avem și noi câteva rețete vegetariene pentru Sărbători.
Frog
Last but not least, cum zice englezul… Frog! Un bistro botanic unde servesc totul în ritm de jazz, alături de cocktailuri fabuloase și cafea perfect echilibrată. Au rețete de pretutindeni, testate și adaptate și totul e făcut de ei, de la zero. Mâncarea nu e nici ultra sănătoasă, nici ultra vegană, nici raw. Scopul este să fie un răsfăț, să fie buuuuuuuună, gătită cum trebuie.
De Crăciun pregătesc pachete de sărbătoare, perfecte pentru orice petrecere, mică, mare, cu bunica și mătușa, sau doar voi doi și pisica. Meniul e suficient pentru întreaga zi de Crăciun, poate chiar și pentru a doua zi. Mai poți adăuga o salată proaspătă din frunze verzi și poate un Prosecco pentru mini tortul fabulos. Cozonac pentru Eggnog sigur primești de la cineva drag.
Din meniu: Biscuiți sărați cu brânză Tilsit și fulgi de chili, Ștrudel sărat cu ciuperci felurite, ceapă verde și Roquefort. Ori Supă cremă de usturoi caramelizat cu vin și unt, Pâine umplută cu chutney de mere și Camembert. Sau Curcan gătit încet la cuptor cu ierburi si sos de merișoare, vin roșu și portocale și mini tort cu vanilie, ciocolată albă, zmeură și fistic. Meniul complet îl găsești aici. Costă 1.480 lei și este estimat pentru 4 persoane.
Economisește timpul petrecut la cumpărături, în aglomerația sărbătorilor, și nu te mai stresa că nu găsești rețetele bunicii. Lasă în seama lor grija gătitului, iar tu bucură-te de magia sărbătorilor, împreună cu cei dragi! poftă bună și Sărbători fericite! 😊