N-o fi Pipera chiar la fel cu City din Londra, sau cu La Défense din Paris, dar este, probabil, cea mai puternică zonă corporate din București. Zeci de mii de coporatiști vin zilnic aici la muncă, din toate colțurile Capitalei. Dacă și tu te numeri printre ei, atunci uite câteva restaurante din Pipera la care să iei prânzul.
Când spui Pipera, spui corporatiști. Dacă în pandemie, mulți au trecut la munca de acasă, acum lucrurile au mai revenit la normal și zona s-a reanimat. Zeci de mii de oameni vin zilnic aici la muncă, în birourile din clădirile înalte și moderne. Migrează din toate colțurile Capitalei, cu cartele la gât și grăbiți să-și înceapă programul nine 2 five.
Mințile îngândurate și preocupate au însă nevoie de „combustibil”. Și oricât ai munci pe brânci, o pauză e bine venită. Din fericire, în zonă sunt o mulțime de restaurante la care să ieși în pauză. Chinezești, italienești, turcești… pe alese!
Restaurante din Pipera la care să iei prânzul dacă lucrezi în zonă
Dacă și tu ai biroul în zonă, uite ce restaurante îți recomandăm. Și pentru că Pipera este o zonă mare, le-am împărțit în două categorii: restaurante în apropiere de Bulevardul Pipera și restaurante în apropiere de Str. Erou Iancul Nicolae. Ia-le la rând și descoperă care dintre preparatele lor e mai pe sufletul tău.
Nu lucrezi în zonă? E ok! Multe dintre ele merită o vizită și pentru o cină romantică, o ieșire cu prietenii sau un prânz în familie, în weekend.
Restaurante în apropiere de platforma Pipera
Pranzo by ESS
Numele spune tot, așa-i? Pranzo by Ess este un concept de cantină-restaurant, venit anume să răspundă celor care caută un loc unde să-și ia pauza de masă din timpul programului. Au un lanț mai mare de restaurante de acest tip, toate parte din grupul ESS, pe care le găsești în diverse zone (cu multe birouri) din București.
Ideea e simplă: să ofere preparate delicioase, special pregătite pentru a servi un prânz copios în apropierea clădirii tale de birouri. Meniul diferă de la o locație la alta, dar, în principiu toate oferă ciorbe, salate și diverse feluri principale (carne de porc, vită, pui, pește), plus desert. Au și opțiuni vegetariene, dar și „meniul zilei” la un preț special. Ei spun că toată carnea pe care o folosesc e numai refrigerată, tranșată maxim cu 24 de ore înainte, iar carnea tocată o prepară singuri. Cert e că se poate mânca foarte bine. Au prețuri bune, mâncare gustoasă și porții mari.
Îi găsești fie pe Bd. Dimitire Pompeiu nr. 6 (Pranzo by ESS @ Yunity Park), fie pe Bd Pipera 1-IA (Pranzo by ESS @ Integral Business Center).
NOR – Sky Casual Restaurant
Ca să ajungi la NOR, trebuie să ieși un pic din „platforma” Pipera și să traversezi strada până la Promenada Mall, mai exact la clădirea Sky Tower. Dar dacă ai un prânz de afaceri și vrei să impresionezi, aici e locația ideală. Nu e lucru deloc mărunt să iei masa la etajul 36 și să admiri tot Bucureștiul de sus! Din fericire, lucrurile arată foarte bine și la interior – NOR e un restaurant elegant, cu o atmosferă specială, iar servirea este extrem de profi.
Meniul se inspiră din cele mai faimoase bucătării ale lumii, mâncarea este foarte bună și fiecare preparat are ceva deosebit, care te surprinde plăcut. De la aperitive dichisite, precum Carpaccio de vită nobilă (din carne de vită argentiniană, cu jambon fin), la supe neaoșe sau mediteraneene, la paste, salate, grătar și feluri principale deosebite. E un loc în care mergi la sigur!
Rezervă o masă la NOR – Sky Casual Restaurant
MOKI Modern Kitchen
MOKI face parte din Nordic Group (unul din furnizorii de top din domeniul horeca), un local pe care l-au deschis după 30 de ani de experiență în industria ospitalității. Și din start ar trebui să-ți spunem că e un loc în care să ieși mai degrabă seara, cu prietenii. Chiar dacă targetul lor nu e neapărat masa ta de prânz, asta nu înseamnă că ar trebui să-i ocolești.
Își deschid ușile la 12:00, în fiecare zi, și se întind până târziu în noapte (au și muzică live). Dar e un loc care arată tare bine și o opțiune bună dacă vrei să dai decorul auster și simplu pe ceva mai elegant – atriumul arată spectaculos! Au o bucătărie modernă, un meniu internațional care îți oferă câte ceva din toate. Startere, supe, salate, carne, pește și fructe de mare, paste și risotto, ba chiar și burgeri. Prețurile măricele, dar na… te aștepți cumva la asta.
Restaurantul se află în clădirea de birouri Green Court (Str. Gara Herăstrău 4,), iar accesul se face prin clădire.
La Pescaderia by Alioli
Ne îndepărtăm puțin și ajungem la Pipera Plaza, aproape de rondul unde Bd. Pipera se intersectează cu Șos. București Nord. Și mergem la Pescaderia by Alioli, să mâncăm pește proaspăt mediteranean și din Marea Neagră, cumpărat direct din port. Locul ăsta e un fish market (pescărie cu livrare în București și Ilfov) și bistro – au câteva mese la care poți servi prânzul. Tot ale lor sunt și La Finca by Alioli și Casa Espana (super restaurante din centrul Bucureștiului). Și tot aici, în Pipera Plaza, au deschis de curând o băcănie spaniolă, cu produse gourmet, aduse direct din Spania – Jamoneria by Alioli.
Aduc pește și fructe de mare proaspete de două ori pe săptămână, atât specii cunoscute cum ar fi bibanul sau dorada, cât și pește deosebit, cum ar fi John Dory sau scorpia de mare. Comanzi din vitrină, și ți-l gătesc pe plită. O locație modestă, cu mâncare excepțională și cu un raport calitate/preț excelent. Îi găsești pe Șos. București Nord 14, Pipera Plaza (în parcarea Lidl).
Passione Ristorante
Lângă La Pescaderia se mai află un restaurant micuț, tot un bistro cu băcănie, de data aceasta cu specific italian. Passione Ristorante are câteva mese, o bucătărie (aproape) deschisă, iar spațiul e tare intim, cald și prietenos. Poți lua masa și pe terasa încălzită, dar poți comanda și pe platformele de livrări. În fiecare zi primesc ingrediente proaspete pe care le folosesc în ziua respectivă la preparatele pe care clienții le comandă, iar produsele din băcănie sunt și ele aduse din Italia, împreună cu o selecție specială de vinuri italienești (la preț de importator).
Meniul nu e foarte mare (și zicem noi că e mai bine așa), dar au toate preparatele tipice gastronomiei italiene. Antipasti, supe și salate, pizza, paste, risotti, pește și fructe de mare, steak, desert… Mâncarea e chiar foarte bună!
After work:
Hangar by Ground Zero
După muncă, oprește-te la Hangar by Ground Zero, să te revigorezi la o bere! Într-un decor hipsteresc, în clădirea unui fost hangar (de unde și numele, evident), își găsesc locul o mulțime de beri artizanale. Și asta încă din 2018, odată cu mutarea fabricii Ground Zero în Pipera. 200m² de bar cu o uriașă cameră frigorifică și peste 20 de tapuri cu bere craft; 400m² de terasă cu gradină; open kitchen. Cam așa s-ar rezuma în câteva cuvinte acest tap-room unde poți servi cea mai proaspătă bere Ground Zero.
Au și de-ale gurii: burgeri (inclusiv vegani/vegetarieni), chili con carne, nachos, fried chicken, pizza, câte ceva asiatic… din astea de merg cu bere.
E mișto atmosfera și merită să faci o oprire în loc să dai fuga acasă. Îi găsești pe Șos. Pipera 44 (în curtea Compil Pipera).
Alte locuri la care să iei masa în zonă:
Pentru că vorbeam de Pipera Plaza, aici găsești multe alte variante – fie că ai poftă de o mâncare vietnameză ca la carte (la Toan’s) sau chinezească (la Beijing Garden), spre exemplu. Culinarium e un alt loc gândit anume pentru mesele de prânz – se închide la 15:30 (și au și meniuri interesante – expres, business plus specialitatea zilei). Urban Food e o autoservire situată vis-a-vis de stația de metrou Pipera cu mâncăruri de specific românesc, la fel și Cucina Romana (tot un local tip autoservire). La Eat Etc au zilnic produse proaspete şi preparate delicioase pe care le poți regăsi în meniul zilei și în cel à la carte. La Fayn Urban Eatery se mănâncă super bine, la Guri Guri mergi pentru mâncare coreeană, iar la Godai pentru asiatică fusion.
Restaurante în apropiere de Str. Erou Iancu Nicolae
Sciccheria
Începem cu Sciccheria care, deși se află tot pe Bd. Pipera (la nr. 46) este cumva mai aproape de zona la care ne referim acum. Siccheria este un restaurant care s-a deschis anul acesta și a devenit rapid una din atracțiile gastronomice din zona Pipera. Un loc elegant și primitor, cu un decor cu multe elemente și simboluri naturale. Promite o experiență culinară perfectă, cu preparate italiene de fine dining, cu influențe siciliene. Aici te poți bucura de muzică live, iar dacă vii cu cei mici, să știi că au la dispoziție un loc de joacă.
Meniul a a fost creat de chef Michael Passarelli împreună cu tatăl său, chef Antonio Passarelli. Conceptul gastronomic al Sciccheria promovează întoarcerea la origini, la mâncare sănătoasă, gustoasă. Se folosesc ingrediente de calitate, gătite cât mai natural, la temperaturi scăzute, pentru a-și păstra aromele și calitățile nutriționale. Totul se bazează pe sezonalitate și meniul este modificat la 3-4 luni, pentru a folosi fructele și legumele specifice fiecărui anotimp, în momentele cheie. Au și o serie de „Signature Dishes”, unde chef Michael Passarelli a reinterpretat rețete tradiționale. Multe din ingredientele folosite sunt atent selecționare de la artizani și producători români, dar și produse italienești cu renume, împreună cu o secțiune de produse realizate în bucătăria Sciccheria – cum ar fi porchetta, înghețată artizanală, pâine, grisine, dulciuri.
Studio 80
Tot în zona de nord a Capitalei vei găsi acest bistro extrem de elegant, cu atmosferă caldă și jovială, la nevoie intimă și discretă, născut din pasiunea pentru Mediterană. Studio 80 este un restaurant spațios și luminos, cu pereți mari, vitrați, mult lemn și nuanțe de albastru, un loc pe cât de modern, pe atât de rafinat! Serviciile sunt ireproșabile, iar mâncarea excelentă.
Dacă inițial meniul a fost gândit ca unul mediteranean, astăzi include, în plus, preparate cu influențe asiatice dar și o secțiune de Teppanyaki (un stil de preparare a mâncării în bucătăria japoneză, în care se folosește o plită fierbinte pentru a găti alimentele).
Rezervă o masă la Studio 80
Elfi Sky Bar
Elfi Sky Bar e un restaurant nici mic, nici mare, frumos amenajat, modern. Un concept unitar, bine făcut și o atmosferă plăcută. Un restaurant în stilul urban, care își ia inspirația din diversitatea clienților săi. Într-o locație la înălțime, în care ești întotdeauna fascinat de culorile apusului, au reușit să îmbine diversitatea bucătăriilor cu sezonalitatea alimentelor. Sunt, în același timp, un Sky Bar deosebit, dar și o pizzerie și un restaurant bun. O opțiune foarte bună în peisajul restaurantelor din Pipera la care să iei prânzul.
Rezervă o masă la Elfi Sky Bar
Oliveto by Caelia
Oliveto by Caelia este locul în care gastronomia italiană se împletește armonios cu influențele internaționale și te întâmpină cu o bogăție de arome și gusturi. Spațiul e foarte fresh și avangardist, un loc cald, cu o atmosferă originală. Locația este amenajată spectaculos, cu mobilier modern și confortabil, cu multe plante, ce oferă o ambianță aparte. Se merită să mergi la Oliveto pentru felurile de mâncare originale, realizate cu ingrediente aduse din Italia, Grecia și America, pentru locul primitor, deosebit și prietenos. Îi găsești pe Str. Erou Iancu Nicolae la nr 122.
Ferma Baciu
Dacă vrei să mănânci o o friptură de vită cu adevărat excelentă, atunci trebuie să treci pe la Ferma Baciu (pe Bd. Erou Iancu Nicolae 67 Bis)! E un restaurant cu o bucătărie deschisă, unde gătesc preparate cu carnea de la ferma proprie. În plus, au și o băcănie de la care poți pleca acasă cu bunătăți.
La steakhouse-ul Ferma Baciu găsești o atmosferă relaxantă și un spațiu amenajat cu bun gust – e spațios, cu un design foarte potrivit unui steakhouse, cu o terasă acoperită și generoasă. Meniul e scurt, dar foarte bine pus la punct. Pe lângă friptura de vită găsești și startere, burgeri, paste și salate, ba chiar și carne de miel și mici. Un loc excelent în care să te bucuri de o masă de prânz gustoasă.
Zen Sushi (Pipera)
ZenSushi a fost primul care a introdus în România conceptul de platouri sau meniuri de sushi și sashimi. Povestea lor a început în 2009, când Iulian și Andrei au vrut să aducă în București adevăratul gust al preparatelor japoneze. Iulian a urmat chiar cursuri de pregătire în Japonia, cu maeștrii ai bucătăriei asiatice. Au avut succes, iar astăzi găsești mai multe restaurante Zen Sushi în București (în Dorobanți, la Victoriei, pe Nicolae Caramfil și în incinta Hotelului Sarroglia).
ZenSushi Pipera s-a deschis în vara anului 2021, pregătit pentru a primi rezidenții din zona Voluntari, dar nu numai. Aici vei regăsi acceași atmosferă luminoasă și plăcută, dar și o mulțime de sortimente de sushi – de la sushi nigiri, la tot felul de role, sau sashimi.
After work:
Bierhaus 67
După program, treci pe la Bierhaus 67. De ce? Pentru că prețurile sunt accesibile, ambianța este autentic bavareză și pentru că au bere germană pentru toate gusturile. În al doilea rând, mâncarea este foarte bună. Și la un metru de bere și o masă bună, toată lumea se adună!
PS: dacă vrei să vii aici și în afara programului, cu copiii, să știi că au un loc de joacă special amenajat pentru ei. Îi găsești aproape de Băneasa Shopping City, pe str. Iancu Nicolae nr.67, Hotel Tecadra.
Alte locuri la care să iei masa în zonă:
Atelier Gourmanderie este un loc cu un meniu simplu, cu preparate casual, făcute din ingrediente de cea mai bună calitate. Atmosfera e caldă, inspirată din prăvăliile de odinioară, aduse în contemporan. Zigolini e un alt loc bine amenajat, cu specific italian – dar au și bucătărie tradițională sau mâncare fină, iar servicul aici este foarte bun. Tot din categoria italienești ar mai fi de amintit și Officina 29, de asemenea un restaurant foarte bun. Iar dacă ai poftă de asiatic, treci pe la Restaurant Mandarin (Jolie Ville). Au o bucătărie preponderent chinezească, însă și cu ceva preparate thailandeze și indoneziene.
Lat, but not least, îți mai spunem și de Brasserie 41, care dorește să își întâmpine clienții cu un ambient primitor și un meniu internațional, pentru toate gusturile. Este o braserie autentică, caldă și primitoare, cu un spațiu confortabil în care poți savura preparate delicioase în toate momentele zilei, de la prima cafea esențială a zilei, până la brunch-uri sau cine romantice.
Update 2022: Restaurante care s-au închis
Q’s Inn oferea clienților o porție din raiul culinar al bucătăriei internaționale, „la pachet” și la un preț accesibil pentru toată lumea.
The Librarty avea un concept modern, caracterizat printr-un spațiu generos, și preparate culinare delicioase, pregătite și servite impecabil.
Kumar’s Agra Palace era un restaurant indian situat chiar la șosea, cu mâncare bună și prețuri accesibile.
Phill era un local care punea mare accent pe design, cu locuri de joacă special amenajate pentru copii. Avea un meni interesant, cu aspirații de fine dining, cu servire bună și iar prețurile deloc prohibitive.
Restaurantul grecesc Ikaria era un local destul de mare și un meni foarte ofertant. Mâncarea era bună, servirea asemenea și prețurile acceptabile.