Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • TIPS & TRICKS

Vrei să înveți să gătești ca un chef? Ia un curs de gătit și schimbă-ți cursul vieții!

  • Autor : Laura Udrea
  • Data publicare : 12 mai, 2023
  • Data modificare : 13 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Îți place să te învârți printre oale și ustensile de gătit? Bucătăria de acasă este camera în care te simți ca peștele în apă (nu fiartă, desigur 😊)? Te atrag toate noile gusturi și rețete pe care le ți livrează internetul? Le dai viață în farfuriile celor dragi și le aranjezi în farfurie mai frumos decât concurenții de la Chefi la cuțite? Poate e vremea să investești în pasiunea asta, frate… Învață să bucătărești ca un chef la un curs de gătit!

barbat care prepara bruschette si le aseaza frumos pe un tocator - imagine reprezentativă pentru curs de gătit

La o simplă căutare pe internet, găsești tot ce ai nevoie. Asta dacă locuiești în unul dintre orașele unde se țin astfel de cursuri. Spre exemplu, eu am găsit astfel de cursuri în București, Cluj și Ploiești. Dacă am căutat Sibiu, n-am găsit. La Iași, de exemplu, mi-au atras atenția atelierele de gătit Soft&Grace.

De ce să alegi un curs de gătit?

Cursurile de gătit sunt o modalitate excelentă de a învăța cum să gătești sau de a-ți îmbunătăți abilitățile culinare. Sunt utile pentru că te învață cum să gătești corect anumite rețete, cum să folosești anumite instrumente din bucătărie și cum să dobândești tehnici de gătit. Dincolo de distracție, sunt extrem de utile mai ales dacă ești un tip căruia îi place să mănânce bine, dar nu exclude nici plăcerea gătitului.

mai multi bucatari in sir, in uniforme albe, aplecati asupra bancului de lucru aranjand farfurii cu salata

Ce e mișto la cursurile astea e că poți opta pentru unele speciale de începători. Adică nu te arunci direct la finețuri de master chef. Ai pasiunea asta cu gătitul? Adică îți place să faci mâncare bună și arătoasă pentru familie, ori prieteni? Începe cu un curs de gătit pentru bucătari. Apoi, pe măsură ce deprinzi mișcările prin bucătărie, poți avansa la cursuri de master chef.

Și mai mult, dacă vrei doar să afli secretele bucătăriei italienește, spre exemplu, există cursuri în care exact asta vei învăța. Cum se fac pastele în casă, ori pesto-ul, ori mouse-ul de cafea. Italiano vero ieși din cursul ăsta! Sau poți opta pentru mâncarea indiană (că poate ți-a căzut cu tronc vreun indian ajuns pe meleagurile noastre). Ori poate vrei să înveți doar cum să faci deserturi…

Cum alegi un curs de gătit? Hobby, bucătar sau chef?

#1. Hobby

Cursuri la Ateliere ILBAH

Depinde ce vrei să înveți. Dacă îți dorești doar să te distrezi cu alții care împărtășesc același hobby ca tine, e de ajuns un curs de gătit de 4 săptămâni sau chiar doar o ședință de 3 ore. Workshop-urile și atelierele de gătit reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timpul liber într-un mod care îți place – gătind – dar și alături de alții ca tine. Atelierele ILBAH au astfel de cursuri.

cursanti la cursuri de gatit Atelierele Ilbah
cursanti la cursuri de gatit Atelierele Ilbah
oameni care prepara mancare la un banc de lucru
bucatari in bucatarie
cursanti la cursuri de gatit Atelierele Ilbah
cursanti la cursuri de gatit Atelierele Ilbah

Foto: Atelierele Ilbah

Dacă vorbim de un curs de gătit de 4 săptămâni, rămânem tot la categoria Hobby. Acesta presupune să te înscrii dacă ești pasionat de gastronomie (dar ceva mai mult decât în cazul celor care doar vor să cunoască oameni cu pasiuni comune). La un astfel de curs, ai parte de chefi profesioniști ca profesori. Cursul se bazează pe foarte multă practică, susținută de o componentă teoretică ce te va ajuta să înțelegi particularitățile și modul de gătire al preparatelor, dar și specificul celor mai importante bucătării ale lumii.

Ce vei învăța la cursurile de gătit de 4 săptămâni, organizate de atelierele ILBAH:
  • rețete românești (tradiționale, dar și reinterpretate)
  • bucătăria italiană
  • bucătăria asiatică
  • bucătăria americană
  • bucătăria franțuzească
  • prăjituri, deserturi.

Cursuri la Cook & Go sau DallesGo

Atelierele de gătit Cook & Go te învață cum să prepari cele mai delicioase rețete din bucătăria internațională. Atelierele se adresează amatorilor și pasionaților de gastronomie, care își doresc să învețe sau să experimenteze tehnici de gătit și rețete îndrăznețe. Totul într-un mediu prietenos și vesel. Fiecare atelier durează o oră și jumătate, timp în care vei învăța să prepari, sub îndrumarea bucătarilor experimentați, un meniu complet.  

Ce mi-a plăcut mie cel mai mult din oferta lor este că ceea ce gătesc acolo, la curs, pot lua și mânca acasă, cu ai mei. Mai mult, dacă aștept niște invitați, pot găti meniul pentru ei aici, la curs, și apoi să-l servesc acasă. Nu e cool?

#2. Cursuri de bucătar sau de bucătar-șef

De acum încolo va trebui să te decizi: te mai joci mult cu pasiunea asta sau o transformi într-un job nou? Pentru că da, se poate! De aici, vorbim deja de cursuri acreditate de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Adică un fel de cursuri-șansă pentru cei care vor să urmeze meserii de bucătar, cofetar, patiser, bartman. Cursuri serioase, care se finalizează cu o diplomă acreditată, recunoscută la nivel național și internațional. Pe baza lor vei putea profesa atât în țară, cât și în străinătate și cu o perioadă de probă în restaurantele partenere.

Un astfel de curs durează 16 săptămâni (cel de bucătar), 12 săptămâni (cel de barman), 10 săptămâni (cel de cofetar și cel de patiser). 8 săptămâni este durata cursului de bucătar-șef.

poster dalles go cu Patrizia Paglieri, care promovează cursuri de coolingCursul de bucătar-șef, în special cele de la DallesGo, îți pun la dispoziție pregătirea unor chefi care au propriul restaurant în București sau alte orașe mari. Spre exemplu, cursul de bucătărie franțuzească se face sub îndrumarea chef Patrizia Paglieri, fost jurat Master Chef și proprietara unuia dintre cele mai renumite restaurante din capitală. De asemenea, cursul de patiser o are ca profesoară pe Ana Consulea, proprietara și chef patiser la Zexe Braserie. Plata se poate face în rate, fie în două, fie în mai multe. Dacă achiți valoarea întreagă de la început, beneficiezi de un discount.

Și tot la ei poți aplica în programul „Tineri bucătari by DallesGO” și primești gratuit un Curs de Cooking predat doar de profesioniști în domeniu. După terminarea trainingului, îți oferă automat un contract de muncă pe termen lung cu ei.

Și până ajungi tu la curs, ce zici să-ți hrănești pasiunea pentru gătit în alt mod? Spre exemplu, să te uiți la un film în care tot bucătăreala e în lumina reflectoarelor. Avem noi o listă de 10 filme pentru foodies!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • atelierele ilbah
  • cooking lessons
  • curs bucatarie
  • curs de bucatar
  • curs de cooking
  • cursuri culinare
  • cursuri de gatit
  • dalles go
Citește și
Cum îți poți amenaja o bucătărie eficientă și modernă?
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Cum îți poți amenaja o bucătărie eficientă și modernă?
Fisticul: Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară și sistemul imunitar
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Fisticul: Beneficii pentru sănătatea cardiovasculară și sistemul imunitar
Ce să mănânci în Turcia ca un localnic?  
Citește articolul
  • ÎN LUME
  • TIPS & TRICKS
Ce să mănânci în Turcia ca un localnic?  
Superalimente pentru echilibru, energie și sănătate metabolică
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Superalimente pentru echilibru, energie și sănătate metabolică
Bolurile biodegradabile: o alternativă modernă pentru servirea responsabilă a preparatelor
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Bolurile biodegradabile: o alternativă modernă pentru servirea responsabilă a preparatelor
Dieta Keto – Beneficii & recomandări pentru dieta ketogenică
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • TIPS & TRICKS
Dieta Keto – Beneficii & recomandări pentru dieta ketogenică
Post intermitent (Fasting) – Cum se ține în mod corect postul intermitent
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Post intermitent (Fasting) – Cum se ține în mod corect postul intermitent
Mesaje de 14 februarie: cum să-i spui c-o iubești ca sarea-n bucate
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Mesaje de 14 februarie: cum să-i spui c-o iubești ca sarea-n bucate
Gustări sănătoase pentru școală: ce să-i pui în pachețel
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Gustări sănătoase pentru școală: ce să-i pui în pachețel
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.