Un nou specific culinar isi face incet loc in lumea restaurntelor. Mult mai bizar decat deja cunoscutele bucatarii traditionale, un cuplu indragostit de mancarea pe baza de insecte se pregateste sa lanseze un restaurant unde clientii vor gasi doar preparate cu acest specific. Da, ati citit bine, un restaurant cu meniul bazat pe preparate din insecte.
Pe numele lui Grub Kitchen, acest local se va deschide pana la sfarsitul anului in Londra. Ingredientele vor fi procurate de la o ferma speciala, o ferma de insecte detinuta de o cercetatoare, unde duo-ul deja si-a creat baza pentru viitoarele comenzi.
Cuplul isi propune sa aduca preparatele pe baza de insecte mai aproape de oameni, dorinta lor fiind ca acestia sa integreze mancarea cu insecte in meniul lor de zi cu zi. Dar noi zicem ca au un durm destul de lung de parcurs. Adica serios acum, vi se face pfota cand auziti “burger cu larve de gandaci, greieri si si lacuste”? Nu contestam, poate sa fie al naibii de bun, dar e o bariera psihologica de invins pana sa ajungi sa degusti astfel de preparate.
Desi, daca il auzi vorbind pe chef-ul Grub Kitchen, poti sa ai lejer impresia ca mancarea cu insecte e ceva perfect normal si nu intelegi de ce nu ai consumat asa ceva pana acum:
“Clientii vor putea servi insecte in toate formele, de la un platou cu aperitive la burgerii casei sau la prajiturele cu greieri. Vor exista si insecte intregi in meniu, dar cei mai multi meseni vor fi dezgustati si captivati de picioare, antene si ochi de insecte. De aceea vom avea si optiunea in care insectele sunt pur si simplu integrate in preparate, ele vor deveni baza pentru faina sau pentru amestecul de burger.”
Grub Kitchen e o idee mai veche a duo-ului, a durat ceva insa pana au obtinut diverse aprobari si dupa ce au trecut prin mai multe teste care sa ateste ca aceste ingrediente respecta normele de igiena si sanatate. E totusi ceva nou in farfuriile oamenilor, e si normal sa vezi daca insecta-i sanatoasa si ce efecte are consumul acesteia.
Voi ce credeti, va prinde aripi acest trend culinar? Sa fie insectele urmatoarea mare nebunie din lumea restaurantelor?