Ne bucuram cand primim vesti ca un restaurant si-a schimbat meniul. E semn bun ca a stat si s-a gandit cum sa-si dea un refresh, ca si-a studiat publicul si ca stie cam care ar fi preferintele acestuia si ca e cumva in pas cu tendintele culinare. De curand am fost informati ca un restaurant de top si-a schimbat meniul, detaliile le aflam chiar de la echipa localului:
Restaurantul L’Atelier – l’art culinaire, propune un nou meniu gourmet semnat de Chef Samuel le Torriellec. Specialitatile casei si creatiile inovatoare ce poarta semnatura Chef-ului Samuel Le Torriellec aduc clientilor experiente culinare memorabile in fiecare sezon.
Meniul restaurantului L´Atelier se reinnoieste cu fiecare anotimp si se bazeaza pe cultura si rafinamentul gastronomiei franceze, iar noile preparate mizeaza pe maiestria si bucuria de a gati ale chef-ul francez, Samuel Le Torriellec.
Printre noutatile sezonului se numara:
– Monkfish gatit la foc mic in unt semi-sarat, risotto cremos cu cerneala de sepie si tarhon;
– Gratin de crab de Atlantic, posat in apa de mare, servit in cochilie cu risotto, rosii cherry si curry;
– Scoici St. Jacques gatite in unt semi-sarat, risotto cu gorgonzola si bacon aromatizat cu ulei de trufe;
– Momite de vitel cu ciuperci morilles, gnocchi facuti in casa si sos pesto;
– Souffle de ciocolata cu inghetata de vanilie facuta in casa;
– Tarta frangipane cu migdale si inghetata facuta in casa.
L’Atelier propune oaspetilor sai o bogata colectie de vinuri romanesti si internationale care reuneste peste 100 de etichete de pe 5 continente.
Chef-ul francez Samuel Le Torriellec se ocupa personal de alcatuirea selectiilor pentru evenimentele private si creeaza meniul pentru business lunch, evenimente exclusive si pentru cinele festive.
“Pentru mine fiecare nou meniu este ca o panza de pictura. E o noua provocare. Imi aleg cateva ingrediente principale si incep sa pictez. Este un intreg proces bazat pe rafinament si armonie, condimentat cu inventivitate si indrazneala. imi doresc mereu ca oaspetii restaurantului L’Atelier sa se bucure in fiecare sezon o noua experienta culinara”, declara Samuel Le Torriellec, Chef L’Atelier.
Deci, cine e curios sa incerce noul meniu L’Atelier?