Trofeele Painea si Tortul Anului 2015 sunt doar o parte din premiile care se vor decerna la Concursurile GastroPan, cea mai mare competitie autohtona la care se intrec brutari, cofetari si bucatari din toate colturile tarii.
Pe langa standurile celor 130 de expozanti romani si straini care vor prezenta gama completa de solutii si tehnologii pentru afacerile de profil, expozitia GastroPan gazduieste concursurile cu acelasi nume, competitii in cadrul carora sunt dezvaluite cele mai inovatoare produse care se vor impune pe piata.
Un sortiment nemaiintalnit pe piata va fi Painea Anului 2015
Brutarii din toate colturile tarii sunt provocati sa produca cea mai inovatoare paine, un sortimente nou, necomercializat inca, dar care sa respecte tendintele actuale din alimentatia consumatorilor si totodata sa se adapteze specificului local si gusturilor autohtone. Un juriu independent, format din specialisti din industria de panificatie, va decide carui sortiment i se va cuveni titlul de Painea Anului 2015, dupa analiza mai multor factori precum proprietatile organoleptice (forma aspect, structura miezului si a cojii, aroma) sau caracterul inovator.
Reteta produsului castigator va fi promovata in randul tuturor producatorilor din tara, astfel brutaria care a produs painea castigand notorietate, iar consumatorii din toata tara doband acces la un nou sortiment de paine.
Cel mai gustos si mai original tort va fi Tortul Anului 2015
La competitia pentru desemnarea Tortului Anului 2015 gustul si originalitatea va face diferenta. Zeci de cofetari din tara sunt asteptati sa isi intreaca talentele prezentandu-se in concurs cu torturi cat mai gustoase, obtinute din retete originale. Pe langa aceste doua criterii de baza, juriul va mai analiza calitatea blaturilor, gradul de insiropare, compozitia cremelor, ingredientele folosite, caracterul sanatos al acestora dar si armonia dintre elementele doceorative si decorul tortului.
Cofetaria care isi va adjudeca trofeul Tortul Anului 2015 se va bucura de o campanie de promovare in mass media, in timp ce reteta castigatoare va putea fi preluata de toate laboratoarele de cofetarie interesate.
Concursurile GastroPan sunt organizate de Asociatia non-profit PanGastRo, cu scopul de a impulsiona piata prin incurajarea inovatiei, sprijinind cresterea calitatii si a diversitatii produselor de panificatie, cofetarie si gastronomie si promovarea talentelor din domeniu. Cititi mai multe despre Concursurile GastroPan pe www.gastropan.ro, unde veti gasi inclusiv un formular de inscriere, dar si imagini de la editiile anterioare.
(comunicat de presa)