Stiati ca?
Exista un cuptor special creat astfel incat sa pastreze si mai bine aromele carnii de vita si s-o faca mai suculenta si mai gustoasa.
Ca sa primiti un steak excelent, nu e suficient ca bucataria restaurantului sa fie dotata cu o vita de calitate. Conteaza foarte mult si cum e gatita, de cine e gatiata, dar si cuptorul/ gratarul in care e preparata. Pentru steak-uri suculente care sa pastreze toate aromele carnii, s-a inventat un cuptor special, pe numele lui Josper.
Sistemul de cuptoare folosit de Josper e fundamental altceva. Poti sa creezi o temperatura de pana la 600 de grade, temperatura pe care o si mentine asa cum e programata. E un cuptor cu mecanisme prin care poti regla temperatura, dar o si poti pastra. Dar nu asta e marele avantaj al lui Josper, ci faptul ca este un cuptor cu carbuni, ceea ce da un gust aparte carnii. Nu consuma asa mult carbune la gatire, reduce la jumatate timpii de coacere, ceea ce inseamna si un timp de servire mai mic.
Mai mult, carnea e gatita uniform spre deosebire de cea pusa pe gratar normal: “dureaza 15-20 de minute se sa faca un steak iar daca-ti sufla un pic vantul, carnea ramane rece acolo”, ne povesteste bucatarul de la Dakota. In schimb, la Josper un steak e gata in 5-6 minute si e gatit corect. Plus ca aroma de carbune intra peste tot in carne si ii da un gust mult mai bun. Bonus, cuptorul poate fi scos afara pentru sesiuni culinare in aer liber.
Daca vreti sa degustati o friptura gatita la cuptorul Josper, o puteti face la restaurantul Dakota.