Restaurantul Voila din Bucuresti gazduieste o cina speciala in care puteti afla totul despre gustoasa rata, dar si despre vinul potrivit pentru acest preparat frantuzesc de exceptie.
Cina in stil frantuzesc cu accente gourmet si vinuri sofisticate va avea niste maestri la butoane: Radu Dumitrescu, a.k.a. cookatar, ne povesteste “tot ce am vrut vreodata sa stim despre rata si nu am avut pe cine sa intrebam”, iar Marius Bratu, somelierul Halewood Wines, asorteaza meniului special al serii vinuri din Languedoc.
Dupa quiche-uri cu gasca si pulpa confiata de rata cu trufe, savuram desert tot ca francezii, adica rulori de branzeturi delicate cu mirodenii si nu numai. Si asta nu e tot! Pentru ca atmosfera pariziana inseamna si romantism, cuplurile (sau, cine stie, cei ce se vor cupla pe loc in mirajul atmosferei Voila) vor primi cate un cadou, tot frantuzesc desigur, de la Halewood Wines.
Meniu:
Mini quiche provensal cu gasca afumata, pe pat de salata verde si sos de mustar frantuzesc
Pulpa de rata confiata cu cartof copt, trufe si ceapa verde
Desert in stil frantuzesc: bar des fromages – branzeturi naturale, rulouri cu mirodenii, cascaval si telemea Lact IQ by Elcomex.
Vinuri:
Gerard Bertrand, H de l’Hospitalet. L’art de vivre les vins du sud (Languedoc)
– Sauvignon Blanc. O expresie minunata de fructe elegante si vivace. Vioi si proaspat cu tenta minerala.
– Grenache, rose. Un vin curat, cu arome delicate de delicate de fructe de padure si pere. Baza de fructe coapte e prezenta si pe palatin, persistand catre final.
– Cabernet Sauvignon. Olfactiv, dezvolta arome intense de fructe negre: coacaze si prune, impreuna cu note de piper negru si condimente dulci. Catifelat, elegant, cu taninuri bine structurate, prezinta un echilibrat desavarsit si un final lung.
Data cina: luni, 16 noiembrie
Taxa de partcipare. DA. 85 lei persoana
Rezervarile in avans sunt imperios recomandate: Adriana 0731631837, adriana@citybest.ro, Irina 0720906933