Don Catering este serviciul prin care comandati mancare buna, dar si sustineti producatorii locali din Romania. V-am povestit despre ei cand s-au lansat, iar acum a venit momentul sa va spunem despre o alta calatorie culinara, una in care anunta si deschiderea unei brutarii in Valea Dragului, un loc in care traditia si pasiunea pentru painea calda si gustoasa isi dau intalnire sub denumirea Don Cruton. Detaliile le aflam chiar de la organizatori:
Chef Johnny Susala si Chef Nico Lontras se reintalnesc la Miele Center Romania pentru a da startul celei de-a doua excursii gastronomice marca Don Catering.
Don Catering continua sa exploreze bucatariile lumii care au inspirat traditia culinara romaneasca si dezvaluie noi sortimente din meniurile sale calatoare alaturi de Don Cruton, brutaria ce in curand isi va deschide portile in Valea Dragului.
Cu pasiunea si indemanarea pe care cei 17 ani de experienta i le-au adus, Narcisa Giurea va recrea atmosfera ulitelor giurgiuvene inundate de mireasma painii proaspete, in timp ce Chef Johnny Susala si Chef Nico Lontras isi vor provoca invitatii sa redescopere aromele autentice locale cu un spectacol apetisant de live cooking.
Painea din Valea Dragului se coace pentru a fi impartita, asa ca Don Cruton incinge cu drag vetrele pentru invitatii sai. Impreuna vor testa produse de panificatie selectate din viitoarele sale bucurii fainoase, plamadite cu grija dupa retete traditionale romanesti si de peste hotare. Odata ce frangem painea, incepe ospatul, cu retete autohtone reinventate ce va vor trezi gustul pentru aventura.
Ca si Don Catering, Don Cruton nu este doar mester patiser, ci si o structura a economiei sociale dezvoltata de Asociatia pentru Pastrarea Traditiilor Culinare (APTC) in cadrul proiectului „EDUCATIE TEHNOLOGICA PENTRU INCLUZIUNE SOCIALA”, POSDRU/173/6.1/S/147557, care vine in sprijinul persoanelor de etnie roma, al femeilor aflate in situatii de risc si al victimelor violentei in familie. Dincolo de usile brutariei, aceste grupuri vulnerabile gasesc atat un loc de munca, cat si o a doua sansa la integrarea in comunitate.
Coapta cu grija si multumire, patiseria Don Cruton aduce zambete de desfatare celor cu dor si pofta de gusturi si fragezimi de demult. Iar cand foamea ia locul apetitului, gasiti aceleasi produse savuroase in meniurile calatoare Don Catering. Fie ca alegeti paini dospite cu spor, gustari sarate sau rasfaturi dulci, cu Don Cruton va bucurati intotdeauna de prospetimea rustica din Valea Dragului.
APTC a fost infiintata in luna iunie a anului 2014 avand ca scop promovarea traditiilor locale si a valorilor nationale prin readucerea la viata a retetelor traditionale vechi. Prin proiectele sale, asociatia doreste sa creeze legaturi directe intre mediul rural din Valea Dragului, Giurgiu, si Bucuresti, pentru a stimula activitatea economica la nivelul comunei si, implicit, dezvoltarea durabila a acesteia.
Despre Don Catering:
E suficient un singur gest pentru a le oferi colegilor de serviciu, partenerilor sau prietenilor atat o masa delicioasa, cat si o vacanta concentrata, ajutand totodata grupurile defavorizate din Valea Dragului sa isi construiasca un stil de viata sustenabil si inclusiv. Don Catering livreaza delicii culinare inspirate din cultura gastronomica a popoarelor care au influentat meniul traditional romanesc, iar provenienta locala a ingredientelor si prepararea lor de catre persoane aflate in situatii de risc face din Don Catering un serviciu social auto-suficient.
Optand pentru serviciile Don Catering, alegeti o alimentatie echilibrata si sustineti producatorii locali. Conceput ca inovatie turistica, Don Catering organizeaza expeditii gustative prin punctele cardinale ale bucatariei romanesti, imbinand legumele si fructele de sezon, specialitatile la cuptor si produsele de panificatie proaspete in meniuri versatile si aromate.
Esentiala pentru toate itinerarele este escala in Valea Dragului. In comuna giurgiuveana, se afla in plina desfasurare proiectul „INCLUZIV – o sansa pentru grupurile vulnerabile”, ce urmareste integrarea si mentinerea pe piata muncii a grupurilor-tinta: femei aflate in situatii de risc, victime ale violentei in familie, care au nevoie de suport pentru sustinerea unei familii, precum si persoane de etnie roma supuse excluziunii sociale. Promotorul acestei initiative este Asociatia pentru Pastrarea Traditiilor Culinare, organizatie ce are ca scop promovarea traditiilor locale si a valorilor nationale prin readucerea la viata a retetelor traditionale vechi. Primul sau demers in cadrul proiectului a fost crearea unei structuri a economiei sociale care sa furnizeze produse locale catre consumatorii din Bucuresti, in baza unor servicii de catering: Don Catering. Proiectul urmareste dezvoltarea durabila si inclusiva a comunitatii locale, dar si perpetuarea traditiilor culinare ale zonei.