Marca Noroc sprijina, in colaborare cu Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC), redescoperirea gastronomiei traditionale romanesti. Au fost planificate in acest sens opt festivaluri de traditii locale cu componente gastronomice, pe tot parcursul anului 2011. Proiectul a demarat cu Festivalul Bulzului, organizat in comuna Turia din judetul Covasna si cu Ziua Recoltei din Poiana Marului, judetul Brasov. In perioada 1-2 octombrie, Noroc ii invita pe cei interesati de bucataria romaneasca sa participe la Festivalul Branzei si Pastramei de la Bran si la Festivalul Carnatilor de Plescoi de la Berca, judetul Buzau. Tiberiu Mercurian, Director de Marketing in cadrul Bergenbier, a declarat: “Cele doua festivaluri gastronomice care se desfasoara la acest sfarsit de saptamana reprezinta un prilej excelent pentru toti sa ne deconectam de la ritmurile cotidiene si sa degustam bucatele traditionale pregatite de localnici dupa retete transmise din generatie in generatie. Gastronomia traditionala este o bogatie nationala, de aceea am decis sa sprijinim prin marca noastra Noroc evenimentele locale care o readuc la lumina. Berea Noroc cinsteste lucrurile romanesti bine facute si pune in valoare savoarea bucatelor traditionale.”
Urmatorul eveniment, Festivalul Placintelor de la Comanesti, judetul Bacau, va fi organizat in luna noiembrie.
(Sursa: PR Wave)