Meniul sezonier e o idee foarte buna pe care ar putea s-o aplice mai multe restaurante. Preparatele de sezon nu inseamna ca pun in umbra meniul fix, doar inmultesc numarul optiunilor pentru clienti si fac lucrurile mai interesante. Despre un meniu de vara de la un restaurant bucurestean ne-au venit si noua vesti si vi le impartasim mai jos:
Meniul de vara de la Gram Bistro
Meniul de vara lansat recent pastreaza directia bucatariei urbane reinventate, folosind cat mai multe preparate realizate in casa sau de parteneri selectionati, aducand si multe propuneri inedite – de la brie in crusta panco alaturi de piure de rosii uscate si dulceata de ceapa caramelizata la salata cu halloumi la gratar si crema de mascarpone cu samburi de rodie.
De-asemenea, impreuna cu partenerii nostri de la Gelato Mio am inclus o delicioasa inghetata artizanala.
Salata cu branza de capra primeste un iz racoritor de pepene rosu pe un pat proaspat de baby spanac.
Adus tocmai din Grecia, calamarul proaspat sta la marinat peste noapte si apoi, pregatit simplu cu sos pesto, isi dezvaluie in farfurie toate aromele sale naturale.
Pastele facute in casa includ de-asemenea retete usoare, varatice: papardelle al pesto cu rosii cherry si busuioc alaturi de deja clasicele tagliatelle nero di sepia cu creveti.
Pentru coastele de porc am pregatit o marinata noua, cu condimente si freshuri intr-o combinatie doar de noi stiuta. Rezultatul este cu siguranta de incercat.
Pulpa de rata confiata din meniul de vara este asociata cu gusturi dulci si acrisoare date de piure de morcovi, para trasa in vin rosu si sos de merisoare.
Si meniul de bar s-a adaptat temperaturilor de afara aducand pe langa o selectie larga de beri artizanale romanesti, limonada cu pepene rosu, ice tea facut in casa, sangria, aqua fresca si multe altele.
De-asemenea, credem ca pe caldura merge un sprit adevarat, cu sifon. Prin urmare, il regasiti si pe acesta in meniul de vara, folosind vin de la crama Licorna si al sau oenolog al anului, Gabi Lacureanu. Selectia de vinuri albe si rose a fost improspatata aducand o selectie tot de pe meleagurile noastre: Atelier Charme de la Mer, Liliac, Prince Stirbey, Karakter si Villa Vinea.
Despre Gram Bistro
Gram este locul unde ziua incepe dis-de-dimineata cu o cafea proaspat prajita si se termina seara tarziu la un pahar de vin cu cei dragi. Avand un design original si simplu, am reusit sa cream unul dintre cele mai indraznete experimente urbane pentru delectare si deconectare, experiente noi si socializare. Elegant prin simplitatea lui, increzator in ceea ce ofera, Gram Bistro aduce o alternativa originala a clasicului “iesit in oras”.
Am pus la punct o bucatarie moderna si cosmopolita, scoasa in evidenta prin ingrediente fine, atentie la detalii si pasiune in a incerca noi retete si arome “epicurioase”. Si pentru ca mancarea gustoasa trebuie sa fie si sanatoasa, alegem cu grija produse naturale si pregatim cat mai multe preparate in casa. In zona de bar, va asteptam la deja clasicele limonade in combinatii inedite, un pahar de vin bun, o bere artizanala sau un cocktail facut asa cum va place.
Incorporand spiritul urban si influente de design industriale, atmosfera este prietenoasa si vibranta. Amplasarea in zona Piata Victoriei si conceptul ne-au ajutat sa cream un loc placut atat pentru intalniri de afaceri si pranzuri rapide, cat si after-work drinks, cine si petreceri cu prietenii sau cafele lungi de weekend, cand avem si all-day breakfast. Si pentru ca la Gram suntem deschisi mereu catre noi experiente, ne propunem sa va aducem regulat evenimente din zona culinara, artistica si de lifestyle.
Gram Bistro este o invitatie la descoperire chiar in centrul orasului; un loc special prin energie, meniu, echipa si mai ales oamenii care ne calca pragul in fiecare zi. In toamna lui 2015 localul s-a reinventat aducand un plus de rafinament atat pentru produsele culinare, sub atenta coordonare a Chef Florin Nicu, cat si pentru oferta larga de bauturi artizanale.
Poze cu preparatele din meniul de vara: