Gastropub-ul situat intr-o casa cu poveste si istorie, Dianei 4, organizeaza in week-end-ul urmator o degustare de vin pentru amatorii acestei licori, dar si pentru cei mai putin initiati in tainele oenologiei. Ca la orice degustare de vin, nu vor lipsi nici preparatele atent gandite special pentru vinurile prezente la degustare.
Despre acest eveniment ii lasam chiar pe cei de la Dianei 4 sa va spuna mai multe:
ReMIX your WINE / reTASTE your WINE
In weekend-ul de toamna, 24-25 octombrie, Dianei 4 isi propune sa devina un spatiu al intalnirii dintre producatorii de vin si publicul tanar, alternativ. Astfel, cateva crame dintre cele mai cunoscute din Romania isi vor prezenta, timp de doua zile, vinurile spre degustare iubitorilor si cunoscatorilor de vin, dar si celor care acum se familiarizeaza cu secretele oenologiei.
Dianei 4 este recunoscut deja ca fiind unul dintre localurile din Bucuresti care acorda o importanta deosebita listei de vinuri, pe care a imbunatatit-o si diversificat-o pe parcursul anilor, astfel incat sa acopere o gama cat mai larga de soiuri, zone si metode de vinificare.
Cramele Corcova, Oprisor, Gramma, Licorna, Carastelec (Vinca), Casa de vinuri Cotnari, Domeniul Vladoi, Tarla si distribuitoriiVinexpert, Alma, Tim si Old Team Distribution au raspuns invitatiei si vor avea cate un stand unde se pot degusta si cumpara la preturi speciale vinuri.
Prestigiosul chef Tobias Fetz, premiat cu o stea Michelin, va concepe preparatele pentru brunch-ul destinat celei de-a doua editii reMIX your WINE / reTASTE your WINE, acestea fiind adaptate exclusiv pentru o asociere perfecta cu prezentarea de vinuri.
Meniu:
*Cucumber Spaghetti with Yoghurt Dill Sauce Topped with Tomato Scrambled Egg/ Spaghete de castraveti cu sos de iaurt si omletacu rosii
*“Dianei 4” Meat and Cheese Platter:
Cold cuts and Cheese served with Olives and in House made Bread/ Platoul de carne si branzeturi Dianei 4 servit cu maslien si paine facuta in casa
*Goat Cheese Crostini Topped with Figs and Pear/ Crostini cu branza de capra cu smochine si pere
*Pan fried Bread Dumplings with Emmentaler Cheese served in Onion Soup/ Galusti de paine prajita cu branza Emmentaler servite in supa de ceapa
*Grilled Turkey Medallions On Grape and Walnut Ragout/ Medalioane de curcan pe ragu de struguri si alune
*Chef’s packed Eggs:
Soft boiled Eggs wrapped in minced Beef on Zucchini Noodles/ Oua fierte acoperite in vita tocata pe taitei de dovlecel
*Grandmothers Apple Tart Served Half Warm with Cinnamon Whipped Cream/ Tarta de mere servita cu frisca cu scortisoara
Intrarea vizitatorilor este libera. Evenimentul se va desfasura intre orele 12:00 si 22:00, pe 24-25 octombrie.
Romania este unul dintre cei cincisprezece producatori de vin la nivel mondial si al saselea producator de vinuri din Europa dupa Franta, Italia, Spania, Germania si Portugalia. De asemenea, Romania ocupa locul cinci in ierarhia tarilor viticole europene, cu o suprafata totala cultivata cu vita de vie de peste 187.000 hectare. in ultimii ani cramele din Romania au adus pe piata vinuri exceptionale, iar consumul de vin de calitate a crescut, majoritatea locurilor oferind o lista completa de vinuri servite la pahar.
Despre Dianei 4:
Casa din Dianei numarul 4 are o istorie complicata, istorie care a lasat urme. Aceasta i-a apartinut in perioada interbelica domnului Eugen Fenster. In 1950 a fost nationalizata si a functionat in perioada comunista ca locatie a Directiei de Informatii Externe. Dupa 1990, aceasta a ramas in proprietatea statului, in folosinta institutiei succesoare a DIE. in succesiunea capitalism interbelic-comunism-capitalism postcomunist a aparut Dianei 4.
Casa era deja nelocuita de multi ani si in stare de evidenta degradare. S-a pastrat tot ce se putea pastra din casa veche, secretele si imperfectiunile, si a rezultat un design minimal care naste curiozitate si familiaritate.
Dianei 4 – gastropub / wine bar / dance club a devenit un loc de intalnire, dezbatere, creatie si implicare. Aici se organizeaza zeci de evenimente – concerte live, DJ sets, proiectii filme, targuri si spectacole, conferinte si work-shop-uri, se nasc povesti si proiecte din care Dianei 4 face parte ca spatiu, dar mai ales ca personaj.