In Bucuresti exista in jur de 3400 de restaurante, baruri si cafenele, capitala devenind astfel jucatorul cu o treime din totalul pietei de HoReCa din Romania. Din acest total generos, 3102 sunt restaurante, restul de 329 reprezentand baruri si cafenele conform unor informatii de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara citata pe zf.ro.
Afacerile din acest sector se ridica la 2,5 miliarde de lei, dupa Bucuresti urmand judetele Cluj, Constanta, Brasov si Timis. Tinta proprietarilor de restaurante ramane insa capitala. De exemplu, Catalin Mahu, proprietarul lantului “La Mama”, a spus ca ar mai vrea sa mai deschida 5-8 restaurante in Bucuresti, in conditiile in care exista deja 8 astfel de restaurante in oras. Tot el a spus pentru Ziarul Fiananciar ca in Bucuresti se contureaza cateva poluri de profil, in frunte cu Centrul Istoric, urmat de zona de nord (destinata in principal restaurantelor premium) si de zona Piata Amzei-Piata Romana.
In Bucuresti, miscarile si schimbarile pe piata restaurantelor sunt in continua activitate. Multe restaurante se inchid, apoi apar altele. Cel mai vizibil e in Centrul Vechi unde exista peste 100 de restaurante, cafenele si baruri. Dintre acestea, o parte se inchid in primele luni de functionare, insa in locul lor se deschid altele.
Aceste statistici ne arata ca Bucurestiul are o oferta generoasa pentru toti locuitorii, curios fiind insa ca tot lanturile mari de fast food sunt cel mai bine pozitionate in aceasta piata.
Voi cum credeti ca ar putea supravietui aceste restaurante in Bucuresti?
Mai multe detalii despre piata restaurantelor si barurilor din Bucuresti puteti citi aici.