Evenimentele culinare in Bucuresti mai numara o cina plina de savoare. E vorba de o masa bogata cu preparate inspirate din bucataria romaneasca, cina care se va tine la restaurantul Chefs Experience. Detaliile despre acest eveniment culinar le aflam chiar de la membrii restaurantului:
In fiecare joi, incepand cu ora 18:00 la Chefs Floreasca, bucataria romaneasca va primi un adevarat upgrade al gusturilor. Restaurantul iti propune sa experimentezi traditii culinare romanesti sub o forma total neasteptata, care o sa te surprinda in cel mai placut mod. Deja cunoscutele bucate romanesti vor fi reinterpretate, gatite intr-o nota avangardista si inovatoare. Un adevarat tribut adus gusturilor de altadata, dar intr-o varianta 2.0.
Pentru aceasta saptamana meniul romanesc reinterpretat va contine:
1. Fulgi de Slana cu Mamaliguta si Trufe 150gr – 12 lei
Slana face parte din bucataria traditional romaneasca, reprezentand pentru o parte din taranii romani, in trecut dar si acum, hrana de baza. Fulgii delicati se impletesc cu mamaligata, dar si cu gustul intes si plin de savoare al trufelor, aceste `diamante` ale padurilor noastre. Amestecul acesta inedit de arome este cu adevarat o desavarsire a gastronomiei traditionale reinterpretate.
2. Varza calita cu Pulpa de Rata 300gr 35lei
Varza calita este un preparat consistent, potrivit pentru vremea rece. Aceasta face buna tovarasie cu postul dar cine-i cel ce nu apreciaza varza calita langa o bucata de carne. Pentru aceasta seara am ales sa insotim fasiile de varza cu o pulpa rumena si zemoasa de rata. Toate sucurile din pulpele rozalii si fragede se vor scurge molcom, picuri, picuri peste varza care va imprumuta astfel din savoare, pentru o desavarsire a gusturilor.
3. Burta de Porc crocanta cu Piure de Cartofi si buchet de Verdeturi 300gr – 33lei
Vorba romaneasca “Cea mai buna leguma-i porcu” este premisa acestui preparat surprinzator si foarte delicios. O bucata strasnica de burta de porc, gatita sa fie crocanta, este insotita de un piure fin de cartofi. Acest adevarat regal gastronomic, este completatat cu blandete si desavarsire de un buchet de verdeturi proaspete. Toate aceste gusturi formeaza o hora spectaculoasa de savori.
4. Papanasi cu Dulceata de Casa si Spuma de Smantana 150g – 25 lei
Traditionalii papanasi, cei ce seamana cu gogosile, dar sunt facuti cu branza proaspata de vaci, mustesc in dulceaţă proaspat facuta, iar peste ei se scurge in valuri spuma delicata de smantana. Noi nu stim pe nimeni care sa refuze un astfel de desert!
Ca sa va faceti o idee despre ce inseamna bucataria romaneasca reinterpretata, asa a aratat preparatul “Fulgi de slana cu ammaliguta si trufe” de la editia trecuta:
*Nr limitat de locuri. Pentru a participa la eveniment este necesara o rezervare in prealabil.
Cateva imagini de la Chefs Experience: