Hotelul Aurelius Imparatul Romanilor din Poiana Brasov e mare si are si personal asiatic. La fel ca cel din Sibiu, are un fel de mobilier stil, care il diferentiaza de alte hoteluri. Restaurantul Rustic e decorat frumos, are o pozitie frumoasa (cred ca e pe locul fostului restaurant Miorita) si are mancare aproape nedigerabila. Iar serviciul te face sa te simti luat peste picior.
Mie imi place Hotelul Imparatul Romanilor din Sibiu, are parfum de epoca, cladirea este istorica si mobilierul contribuie la construirea atmosferei. Restaurantul este impresionant, are plafon retractabil care se deschide vara, transformand sala intr-o terasa spectaculoasa. Doar sa nu incerci sa mananci acolo.
La fel si in Poiana. Hotelul e confortabil, mare, bine plasat, nu comentez. Vazut de afara, restaurantul de pe malul micului lac pare intim si te invita inauntru, ceea ce am si facut intr-o seara a saptamanii trecute, cand cu FOTE. Decorul e interesant, pare rustic sofisticat. Mi-au placut fetele de masa si scaunele, i-am invidiat pe cei care stateau mai aproape de semineul cel mare si m-am asezat plin de nerabdare. In seara precedenta fusesem la Stana Turistica si aveam asteptari mari, acolo a fost de exceptie. Din pacate pentru noi, a venit un chelner plin de sine, cu privirea fixata in carnetel si care ni s-a adresat condescendent. Am inceput sa-i punem intrebari despre meniu, a parut deranjat. L-am intrebat de sursa carnii, n-a stiut – smantana in schimb ne-a marturisit ca e “din comert”, dupa ce si-a ridicat sprancenele mirat. In sfarsit, am comandat si ne-am uitat in jur, erau cam 10 mese ocupate, cred ca un sfert din restaurant, majoritatea straini. Mi-a fost teama pentru ei pana la final, pentru ca pastravul nostru nu avea gust, iar ciorba de vacuta a provocat probleme stomacului mai sensibil al cuiva din grupul nostru. A fost o seara ratata, nu inteleg de ce le iese asa de prost treaba cu restaurantul. Sau, de ce nu lasa pe cineva care stie ce are de facut sa se ocupe de asta.
Oricum, e interesant de observat ca in Poiana sunt 4 sau 5 restaurante rustice, traditionale, dacice sau haiducesti – acestea sunt si cele mai cunoscute de acolo. Adica, e concurenta mare pe categoria asta, cred ca se adreseaza in special turistilor straini. Iar pentru skiorii care vor un stop rapid la pranz, Cabana Postavaru (Julius Romer) si Club Rossignol sunt cele mai in voga si potrivite scopului.
PS : Daca ar fi fost in Bucuresti, ca sa il putem prezenta pe Restograf, i-as fi pus urmatoarele note si mentiuni: Mancare 5, Ambianta 9, Servire 6, Pret meniu: 100-150 lei/ pers.
*