Traditiile culinare ale Romaniei sunt duse la unul dintre cele mai prestigioase evenimente pe tema nutritiei si alimentatiei: Expo Milano, editia 2015. Tema aleasa de Romania este “Living with nature” (In armonie cu natura), concept prin care tara noastra vrea sa explice vizitatorilor cam care cred romanii ca e esenta lor: biodiversitate, puterea agriculturii, a traditiilor, a folclorului si a ospitalitatii.
Pentru acest scop au ales un design cu un puternic aspect local-rural intesat de elemente traditionale. Mai exact, standul Romaniei la Expo Milano va recrea o casa traditional romaneasca si cu niste accente moderne. La etaj va exista si un restaurant unde vizitatorii pot incerca preparate din bucataria romaneasca si tot la etaj va exista si o gradina vie cu un acoperis de stuf care va fi mentinuta vie pe toata durata expozitiei.
Expo Milano 2015 reuneste toti expozantii sub tema “Hranirea planetei, energie pentru viata”. Romania vine si completeaza acest concept prin activitatile expozitiei in care vor fi expuse 5 mari teme: biodiversitate, agricultura si energie verde, fructe si legume, cultura si traditie, gastronomie. La standul Romaniei vor exista si diverse evenimente culturale, dar si unele pur gastronomice in care 3 bucatari de top vor gati meniuri romanesti din diverse zone istorice ale tarii.
Noi suntem curiosi ce mancare traditional romaneasca vor servi in restaurantul de la expozitie si ne-am cam dori s-o testam. Daca ajunge cineva pe la Expo Milano si viziteaza standul traditional al Romaniei, sa ne dea si noua de veste.