Campania de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” a ajuns la un nou popas: preparatele mediteraneene. Pentru noua oprire in programul culinar, restaurantul care a gandit retetele pentru acest specific culinar este La Senna.
Calatoria culinara a inceput in 2014 la initiativa unei firme de PR care si-a propus sa prezinte oamenilor diverse retete din cele mai cunoscute bucatarii din lume: China, Franta, Italia, Liban, Grecia. Proiectul a ajuns la a doua etapa in care restaurantele partenere isi prezinta cele mai semnificative retete pentru specificul bucatariei pe care-l reprezinta.
Restaurantul La Senna a creat mai multe retete din bucataria mediteraneana, iar pe una dintre ele ne-au trimis-o si noua pe adresa redactiei si v-o prezentam mai jos:
Reteta mediteraneana ”Muschi de vita aromatica pe pat de legume sote” a fost oferita si preparata de La Senna:
Ingrediente:
– muschi de vita 200 g
– rosii cherry 100 g
– dovlecel 70 g
– ardei gras 30 de g
– ciuperci 40 g
– ulei de masline 50 ml
– ardei iute
– usturoi
– rozmarin
– vin alb demi sec 100 ml
– unt 30 g
– sare
– piper
Mod de preparare
Dovlecelul, ciupercile si ardeiul gras se taie in bucati mari si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga rosiile cherry intregi si se lasa pana ce se rumenesc usor. Separat, se taie muschiul de vita felii si se pune la prajit in putin ulei de masline. Dupa ce carnea s-a rumenit, se adauga o crenguta de rozmarin, putin usturoi, o rosie cherry si un ardei iute. Se stinge totul cu vin alb si se lasa pe foc pana ce clocoteste si se evapora vinul.
Mod de servire
Se pun legumele calite pe o farfurie, se adauga carnea si sosul, ornandu-se totul cu o crenguta de busuioc.
50 de saptamani in bucatariile lumii
Restaurantele cu bucatarii bine delimitate au inscris diverse alte retete in acest program de educatie culinara. Le puteti descoperi pe toate aici.
Testati si voi retetele acasa sau preferati sa mergeti la sigur si sa le degustati la restaurantul din bucataria caruia au iesit acele preparate?