Lucrul cel mai ingrijorator din aceasta stire este faptul ca mai multi experti au declarat pentru jurnalistii de la The China Daily ca, atata timp cat carnea ramane inghetata, clientii nu-si pot da seama ca aceasta este veche de zeci de ani.
Carnea alterata din China poate ajunge in orice loc din lume, poate fi cumparata (uneori, neintentionat) de marile lanturi de fast-food sau produse semipreparate si, astfel, poate imbolnavi oameni de peste tot din lume, chiar si din Romania. Sa speram ca nu e cazul, dar cand e vorba de astfel de cantitati, 100.000 de tone…
Captura a fost facuta de vamesii chinezi, care au efectuat controale in 14 provincii si regiuni din China. Printre cele 100.000 de tone de carne alterata s-au gasit aripi de pui, carne de vita si porc.
Carnea de contrabanda poate provoca boli grave, deoarece contine bacterii si virusuri precum cele care provoaca gripa aviara sau boala gura-mana-picior, a avertizat un oficial din cadrul Administratiei Vamilor din Changsha.
Speram ca acest caz sa nu aiba efecte grave asupra consumatorului final.