Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REPERE

Iubirea pentru peste si grija pentru ecoturism fac casa buna in restaurantul Ivan Pescar

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 18 august, 2015
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

In Tulcea, pe faleza, s-a deschis restaurantul Ivan Pescar, un restaurant exclusiv pescaresc, care sta sub bagheta magica a asociatiei Ivan Patzaichin – Rowmania.

Ivan Pescar. sursa foto
Ivan Pescar. sursa foto

Restaurantul Ivan Pescar face parte dintr-un concept mai complex, aici functionand si un centru de informare pentru ecoturism si un magazin de suveniruri. Acum vreo doi ani, Ivan Patzaichin a fost denumit ambasador al ecoturismului si asta incearca de atunci sa faca, o exploatare turistica a Deltei facuta cu bun-simt. Ca vorbim de pescaturism – activitate la care oamenii pot trai o zi alaturi de niste pescari autentici, intr-un sat pescaresc cu tot ce prespune viata acolo – sau de experienta gastronomica de la Ivan Pescar, cert e ca ecoturismul in aceasta zona e facut cu drag si responsabilitate.

Ecoturismul inseamna servicii turistice in care se pune accentul pe resursele locale (traditii, gastronomie locala, locuri pitoresti, cat mai putin transport cu masina intr-un perimetru, mai multe zile petrecute intr-o anumita zona pana cand te imprietenesti cu oamenii locului, cat mai multe servicii prestate de oameni din zona).

Ivan Pescar. sursa foto
Ivan Pescar. sursa foto

Restaurantul vine ca o incununare a tuturor eforturilor facute in zona de turism in Delta Dunarii. Aici, la Ivan Pescar, curiosii pot degusta peste proaspat si local, aceste 2 caracteristici nefiind doar niste adjective care suna bine. Din meniul de la Ivan Pescar clientii vor putea sa-si comande storceag, ciorba de peste, clasicele saramuri, plachie, celebrul crap pe varza, dar si preparate de sezon, in functie de ce trage si ce se prinde.

Ivan Pescar e un restaurant cu mancare gatita asa cum o fac pescarii cand ies la iarba verde cu ceaunul dupa ei. Totusi, au integrat in meniu si o componenta de fast food, fast fish, adica sandvisuri cu file de macrou si burger cu peste. Da, si fast food-ul e sanatos cand e cu astfel de peste. Mai mult, ca sa mai dea o mana de ajutor ecoturismului, pentru deserturile de la Ivan Pescar, echipa apeleaza la alti operatori de alimentatie publica, tot de pe faleza Dunarii, din apropiere. Ei au la restaurant bucatari specializati in peste si pentru ca nu pot sa-i priveze pe comeseni de desert, ii roaga pe cei care se pricep mai bine la asta sa ii ajute.

Ivan Pescar. sursa foto
Ivan Pescar. sursa foto

Conceptul restaurantului Ivan Pescar e simplu si absolut savuros: “Asta am vrut, ca lumea sa se simta relaxata, nu ca la un restaurant cu fite, sa bea un pahar de vin, sa se uite la Dunare, sa manance un peste bun”, spune Ivan aici.

Ivan Pescar e un restaurant care clar merita incercat, mai ales de iubitorii preparatelor pescaresti. Ce ziceti, dam o fuga pana la Tulcea?

 

Autoportret Ivan Pescar: 

Un fish bar ca o declaratie de dragoste

Ivan Pescar este o mica pasare de un albastru aproape electric, un fel de colibri de Delta, mare amatoare de peste, cunoscuta international sub numele de Kingfisher. I-am imprumutat numele pentru ca Ivan Pescar nu este doar singurul restaurant exclusiv de peste din Tulcea, ci este o declaratie de dragoste pentru Delta Dunarii.

Este un proiect nascut din prietenie si pasiunea comuna pentru gusturile si miresmele Deltei. Ivan Patzaichin, echipa lui care dezvolta programe de gastronomie locala si de promovare a patrimoniului imaterial al Deltei, Dan Buhai, un producator local cu un business de succes in prelucrarea pestelui cu retete traditionale, impreuna cu Sorin Zaharia si arhitectul Bogdan Mihalca au imaginat un Fish Bar cool si trendy, in care traditia e reinventata pentru secolul XXI (cu o romgleza in limite rezonabile).

Ivan Pescar ofera o experienta sincera, bazata pe calitatea si prospetimea pestelui. Bucatele noastre sunt gatite respectand retetele locului si perioadele de prohibitie, din peste proaspat, local si de sezon, din capturi responsabile, pentru ca noi vrem sa fim aici, pe faleza de Tulcea, mult timp de-aici inainte, si ne protejam viitoarele surse de peste.
Borsul de peste si storceagul de sturion vor fi nelipsite din meniul zilnic. Sturionul este de cultura, pentru ca vrem sa aratam ca se poate pastra traditia fara sa faci braconaj (sturionul este in prezent protejat la nivel international, din cauza pericolului de disparitie). Plita incinsa si prajitul in ulei la tigaie facut cu masura (doar pentru carasul prajit in malai, care rupe inima oricarui pescar) sunt de baza in bucataria noastra, in care apelam la cuptor doar pentru câteva feluri, cum ar fi crapul pe varza.

Cu experienta lor de traitori la Dunare cu state vechi, initiatorii proiectului s-au situat clar contra curentului care vinde povestea ca secretul borsului pescaresc ar fi “apa din Dunare”. Secretul sta in prospetimea pestelui (“aproape viu” cum spunea Radu Anton Roman) si in mixul maiastru de specii de peste. Bucataria pescarului este simpla si la indemâna. Aici, la Tulcea si in Delta. Cuptorul, tabla, ceaunul si prajitul in ulei sunt instrumente simple si divine, cu conditia sa nu le complici. Mai e ceva: saratul pestelui este o arta de care depinde totul, chiar totul!

Asezat pe Faleza Dunarii, Fish Barul Ivan Pescar, impreuna cu Centrul de promovare a Pescaturismului si magazinul de suveniruri locale, alcatuiesc un hub de promovare a Deltei si a culturii locului. Traditia nu inseamna intoarcere in trecut, ci este vie si in pas cu mersul vremurilor, asa ca locul pe care noi il propunem este cool si trendy. Vrem sa-i facem pe toti care ne trec pragul sa inteleaga ce este ecoturismul, sa se familiarizeze cu pescaturismul, dar mai ales sa plece de la noi vorbind despre slow-tourism – varianta româneasca a turismului de bun simt; sa vina la noi pentru fast-fish (daca sunteti de acord sa interpretam parjoalele lipovenesti ca hamburger-ul local), dar sa se bucure mai ales de slow-fish. Iar daca suvenirul cu care pleaca din fish-bar-magazinul de pe Faleza are un usor iz de peste, inseamna ca proiectul nostru e de succes.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ivan pescar
  • mancare delta dunarii
  • mancare locala
  • peste din dunare
  • restaurant cu preparate din peste
  • restaurant ivan patzaichin
  • restaurant pescaresc tuclea
  • restaurant peste dunare
Citește și
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
Citește articolul
  • REPERE
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Citește articolul
  • REPERE
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.