In a doua tura de materiale din seria “Restaurantele ne dezvaluie” am vrut sa aflam care e recordul financiar al catorva restaurante din Bucuresti. Fie ca vorbim de cea mai mare comanda sau de cel mai mare bacsis, am fost curiosi sa aflam cand le-a mers cel mai bine catorva restaurante din Bucuresti si ce inseamna asta mai exact.
Asadar, mai jos vedeti care a fost cea mai mare comanda sau cel mai mare bacsis din istoria catorva restaurante din Bucuresti.
*Daca reprezentati un restaurant din Bucuresti si vreti sa impartasiti parerea voastra despre acest subiect, va asteptam povestea voastra la redactia@localhost.
Care a fost cea mai mare comanda/ cel mai mare bacsis?
De la deschidere si pana acum cel mai mare bacsis a fost mai mare decat nota in sine!
Unul dintre cele mai mai bacsisuri a fost de 400 de ron la o nota de plata de 1000 de ron.
Cel mai mare bacsis primit a fost de la o clienta care a consumat de doar 25 lei iar ea a lasat diferenta de la 100 lei, a insistat sa pastram restul cu toate ca noi i-am zis ca a lasat exagerat de mult bacsis pentru consumatia ei…
Intrucat conceptul TAPO presupune mai mult decat un simplu restaurant, serile noastre de weekend capatand aspect de lounge & club, sunt frecvente serile in care avem aniversari, cateodata depasind cateva zeci de persoane, astfel incat si notele de plata sunt pe masura. In ceea ce priveste tipsul, dorim a pastra confidentialitatea, insa ne putem lauda cu performanta unei colege de a primi bacsis 80% din nota. O nota considerabila, de altfel.
Cel mai mare bacsis de 600 de lei la o consumatie de 1100 lei a fost platit chiar de clientul ideal. Un domn in varsta, insotit de inca 2 persoane a venit la noi sa manance mancare libaneza cum se mananca la mama ei acasa. A acceptat de la inceput pana la sfarsit preparatele propuse de noi, si-a ales singur din meniu doar bauturile, bineinteles ca la carte cu bautura aperitiva, vin si digestiv. A fost calm, a mancat in tihna si a intretinut cea mai frumoasa conversatie cu chelnerul.
Cea mai mare comanda din istoria Modelier de pana acum a fost a unui oaspete care si-a facut ziua la noi, la final avand suma de 8000 de lei de platit. Cel mai mare bacsis… in general bacsisurile sunt standard, maxima ridicandu-se la 100 de lei pentru o comanda normala. Dar nu o sa uitam niciodata cel mai mic bacsis primit: 2,2 lei la o comanda de 2700 lei. :-))
Avem de cateva saptamani un grup de 12-14 persoane care ajunge la noi in weekend si care molipseste efectiv intregul restaurant cu buna dispozitie! Incearca tot ce gatim nou si il au de fiecare data invitat la sfarsitul programului pe Hiro, bucatarul nostru japonez… Nu stiu daca neaparat este cea mai mare comanda, dar cu siguranta este in top… Si in topul nostru apropo de clienti favoriti.
As mai mentiona un cuplu indragostit de mancarea japoneza si de Kanpai. Fusesera impreuna cu niste prieteni la o cina si au revenit dupa cateva zile la pranz. Au comandat 10-12 feluri de mancare pe care au dorit doar sa le deguste doar, spunand ca vor pleca din tara cateva luni si doresc sa incerce cat mai mult din meniu. Si tips-ul a fost unul foarte generos.
Comenzile mari vin de la grupuri mari si nu e nimic neobisnuit, insa cand primesti o comanda de 14 ciocolate ciocobon odata e putin dificil, pentru barman, dar hei, nimic nu e de refuzat.
Cel mai mare bacsis ar fi o bere platita cu 200 de lei si un merci, pastreaza restul.
Cel mai mare bacsis primit de un chelner a fost de 100 de euro.
Descopera si alte dezvaluiri ale restaurantelor: