Echipa MyTransylvania este cea care a revitalizat aceasta zona a Romaniei si care a gasit un unghi de abordare absolut delicios pentru turisti: cel culinar. De curand si prestigiosul ghid de calatorii Lonely Planet a desemnat Transilvania ca destinatie de top pentru anul 2016, asteptandu-ne astfel ca infuzia de turisti sa fie mult mai mare in curand. Pana atunci, ne putem bucura noi in voie de bogatiile acestei zone. MyTransylvania, aceeasi asociatie care se ocupa cu livrarea gusturilor locale catre curiosi, a pregatit si programul de iarna cu Transilvania Gastronomica in straie de sezon.
Ce va asteapta aflam de la ei mai jos:
Descopera si intelege cultura gastronomica din sudul Transilvaniei:
– Cum arata bucataria de acum 150 de ani din sudul Transilvaniei? Cateva retete remarcabile reinventate.
– Cum poti descoperi cultura locala si afla cele mai frumoase povesti cu ajutorul gastronomiei?
– Intelege legatura dintre teritoriu, producatori locali si evenimente gastronomice
Seriile de evenimente de iarna din frumoasa Transilvanie:
Cina in Cetate – Un loc plin de istorie ca sursa de inspiratie pentru un meniu de toamna
Va propunem o locatie deosebita din centrul istoric al Sibiului, unde luam cina pregatita cu produse de sezon din regiune, dupa retete locale reinterpretate si cu preparate asezate in farfurii de bucatari in fata noastra. Aflam, totodata, si povestea meniului si legatura lui cu locul cinei. O scurta intoarcere in istoria orasului si putina muzica completeaza atmosfera unei seri de povestit.
Date de desfasurare: 21 Noiembrie, 28 Noiembrie si 19 Decembrie 2015
CulinART – Arta si cultura locala ne propun un meniu creativ cu povesti frumoase
Fiindca tinem mult la gastronomia locala, dar si la alte aspecte culturale si artistice ale regiunii noastre, am conceput un eveniment culinar in care meniul sa fie unul creativ, iar preparatele gustoase sa fie legate de o anumita tema: fie ca pornim de la motivele pictate ale unei lazi de zestre sasesti sau de la cele brodate pe o ie romaneasca, preparatele noastre va aduc mai aproape de arta locala.
Date de desfasurare: 5 si 12 Decembrie 2015
COOLinar – Natura si anotimpul rece ne asteapta la miscare si bucate de sezon
Iesim putin si afara, in zapada, cu ocazia unui eveniment outdoor. Servim un bufet rece, de iarna, cu specialitati locale de sezon si ne bucuram de un foc de tabara, pentru ca mai apoi sa pornim intr-o drumetie prin zapada sau sa alegem o tura de ski.
Date desfasurare: 9 Ianuarie, 23 Ianuarie si 13 Februarie 2016
Pachetul de servicii FALL & WINTER GASTRONOMY IN TRANSYLVANIA include:
– Cazare cu mic dejun 2 nopti – hotel in zona centrala 4* (vineri – duminica)
– Participare eveniment gastronomic (sambata)TASTING MENU – 5 feluri
– Tur tematic – centrul vechi al Sibiului (sambata)
– Voucher Cafenea & Librarie (carte postala si cafea/ceai)
– Vizita speciala in depozitul de carte veche al Bibliotecii ASTRA si muzeul din Casa Teutsch
– Material informativ (plan zona centrala, harta judet Sibiu)
In weekendurile mai sus mentionate exista posibilitatea participarii si la alte evenimente locale in functie de timpul dvs. liber : ateliere de gatit, degustare de branzeturi in Rasinari, sau evenimente culinare in seara de vineri: , GUST LOCAL, Bucate si Vin, etc.
Mai multe despre MyTransylvania.
Mai multe despre programul evenimentelor de iarna.
sursa imagini; credite foto Gabriela Cuzepan