Un restaurant din Bucuresti a anuntat ca si-a facut propria ferma unde gainile cresc in voie, vesele si fara stres. Astfel, un local din Bucuresti se aliniaza tendintelor deja adoptate de restaurante din afara, si anume productia proprie a materiei prime.
Ca sa nu mai pastram misterul: restaurantul Nicoresti din Bucuresti a dat marele anunt chiar pe blogul lor, loc in care au spus urmatoarele detalii legate de ferma proprie:
“Dupa atatia ani de gastronomie romaneasca traditionala de cea mai buna calitate stim cat de importanta este provenienta carnii. Gatim dupa retete traditionale si cu respect pentru gustul <<de acasa>> iar pentru asta e nevoie sa incepi cu ingredientele potrivite.
Pasarile din care gatim la Nicoresti provin din ferma proprie, de la tara, unde sunt crescute in aer liber, in spatii deschise acoperite de verdeata, fara stres. Ele traiesc mai mult decat cele din ferme industriale pentru ca, facand miscare, avand acces la aer curat, iau mai incet in greutate, dar carnea si ouale lor sunt mult mai bogate in nutrienti.
Noi stim de la clientii nostri, gurmanzi prin definitie, cat de mult tanjesc dupa gustul carnii provenite de la pasari crescute la tara, in ograda bunicilor, asa ca am decis constient sa folosim doar acest fel de pasare. Carnea lor este mai gustoasa, iar ouale mai bogate in nutrienti, numai bune pentru cei care vor sa asigure pentru ei si famiile lor o hrana sanatoasa.
La Nicoresti luam pasari de tara, le condimentam cum trebuie si le pregatim „pe sticla”. Va rugam insa sa ii ingaduiti preparatului final timp suficient pana sa devina crocant la suprafata si fraged inauntru, asa cum il prefer gurmanzii nostri. Ii punem alaturi mujdeiul casei si o salata de rosii, exact ce-i trebuie unei pasari prajite.”
I-am intrebat pe cei de la Nicoresti daca toate ouale folosite la preparatele lor provin d ela gainile crescute la ferma lor, dar si despre carnea din meniu. Raspunsul lor:
“Toate ouale pe care le folosim la Nicoresti provin din ferma proprie. In ceea ce priveste carnea de pasare, deocamdata o folosim pe cea din ferma proprie pentru ciorba de gaina, puiul grill si puiul pe sticla. ”
Un mare bravo pentru Nicoresti, speram sa vedem aceasta miscare in randul cat mai multor restaurante din Bucuresti si din tara.