Bucatarie moleculara – un adevarat spectacol in farfurie!
Cand auzi prima data de bucatarie moleculara gandul te duce mai degraba la eprubete decat la polonic.
Adevarul, insa, este undeva la mijloc… bucataria moleculara este o combinatie inedita intre arta culinara si stiinta. Desi la noi de abia in ultimii cativa ani s-a auzit despre acest tip de bucatarie, in afara este in voga de cel putin 20 de ani.
Totul a pornit de la chimistul francez Herve This, care a inceput sa studieze cum se formeaza maioneza si care este motivul pentru care se taie, in dorinta de a ameliora rezultatele. De aici si pana la inghetata cu azot sau caviarul din vin, bere si alte tipuri de alcool a mai fost doar un pas.
Unul dintre “intemeietorii” bucatariei moleculare, Ferran Adria este cel care a pus pe picioare faimosul restaurant “El Bulli” – cotat timp de 6 ani la rand drept cel mai bun din lume. Chef Razvan Alexandru a lucrat alaturi de el in acest restaurant si vine la Chefs Experience sa ne incante simturile, dar si sa ne dezvaluie din secretele acestei bucatarii spectaculoase.
Pentru a gusta din preparatele moleculare de la “El Bulli” trebuia sa-ti faci o rezervare cu cel putin 2 ani inainte… acum ai ocazia sa le incerci chiar in inima Bucurestiului la restaurantul din Floreasca, 55.
Ceea ce va fi cu adevarat spectaculos la evenimentul din 6 aprilie este desertul… atat inghetata cu vanilie din Madagascar, cat si mousse-ul de ciocolata vor fi pregatite live, cu nitrogen lichid, la -196 grade. Fii gata pentru un spectacol al simturilor!
Grabeste-te sa-ti faci o rezervare, pentru acest tasting table sunt disponibile doar 30 de locuri!