Patru restaurante cu specific asiatic din Bucuresti s-au inchis temporar din cauza unor mari nereguli gasite la controalele ANPC. LI-WU, Kungfu King, Hao Chi Fast Food Chinezesc si Templul Soarelui sunt cele 4 restaurante la care s-au gasit multe lucruri in neregula si care au primit amenda de la ANPC, dar s-au si inchis temporar. Cel putin aceasta este stirea de pe ANPC, noi am vrut sa confirmam cu restaurantele si am primit alte informatii.
Am sunat la Li-Wu si ei ne-au spus ca este o stire falsa si insistau pe intrebarea “daca vrem sa facem o comanda”. La KungFu King ni s-a spus ca ei au fost singurii din cele 4 restaurante care nu au fost inchisi si ca au primit doar o mica sanctiune. La Hao Chi ni s-a spus ca fac in continuare livrari, dar domnul cu care am vorbit noi era chinez si ne-a spus ca nu intelege foarte clar ce il intrebam. A revenit o colega care ne-a spus ca restaurantul lor a primit doar o amenda, nu a fost inchis. La Templul Soarelui nu a raspuns nimeni, daca au un raspuns oficial il asteptam pe adresa redactia@localhost.
Acum, sincer, nu mai intelegem nimic. In comunicatul ANPC e scris: “Au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale in valoare de 42.000 lei, iar ca masuri s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciilor“.
Daca e cineva care ne poate lamuri, il/o rugam s-o faca.
Si acum, sa va spunem si care au fost neregulile ingrijoratoare gasite la aceste 4 restaurante asiatice:
-prezenta in spatiile frigorifice de depozitare a unor materii prime (carne vita, carne porc, carne pasare, ciuperci, peste, fructe de mare) care prezentau modificari organoleptice (apreciere a calitatii produselor alimentare cu ajutorul vazului, mirosului, gustului si, uneori, al pipaitului); data durabilitatii minimale depasita; lipsa elementelor de identificare referitoare la data limita de consum; schimbarea starii termice initiale a acestora;
-prezenta in spatiile frigorifice a unor semipreparate congelate si fara elemente de identificare;
-prezenta oualor de consum nemarcate privind data durabilitatii minimale;
-nerespectarea conditiilor de buna vecinatate in spatiile frigorifice (produse crude cu semipreparate sau produse finite);
-decongelarea carnii efectuata la temperatura mediului ambiant si nu la temperatura de refrigerare;
-ambalajele de unica folosinta, utilizate la livrarea preparatelor culinare catre clienti erau depozitate fara protectie sanitara, direct pe paviment;
-spatii de lucru (bucatarii) neigienizate; utilizarea de ustensile degradate (ruginite); spatii frigorifice cu zone de rugina.
Voi intelegeti ceva din acest caz? Ati mancat la vreunul dintre aceste restaurante, cum vi s-a parut?