Caru’ cu Bere este unul dintre cele mai vechi restaurante din Romania si cel mai vechi restaurant functional din Bucuresti.
Istoria locului si felul in care arata face ca restaurantul Caru’ cu Bere sa fie si unul dintre cele mai populare localuri din Centrul Vechi si primul pe lista must see a oricarui turist care ajunge in Bucuresti.
Insa, Caru’ cu Bere mai detine o “exclusivitate”: aici lucreaza si cel mai longeviv ospatar din Romania.
Ion Botescu lucreaza in restaurantul Caru’ cu Bere de peste 43 de ani si este si cel mai solicitat ospatar din local, fiind si un fel de carte de vizita a localului.
Nea Ion, cum ii spun colegii, s-a angajat ca picolo la Caru’ cu Bere in 1973, cand nici nu terminase scoala. In acei ani, ospatarii de aici serveau si in barul de zi Bodega cu Bere.
Daca in momentul angajarii sale, in Caru’ cu Bere lucrau 44 de ospatari si 40 de picoli, in prezent restaurantul are 170 de angajati.
Dl. Ion Botescu mentiona intr-un interviu al revistei City Grill ca printre vedetele pe care le-a servit s-au numarat: Edward Kennedy, fratele fostului presedinte american, actorii francezi Jean Marais si Jean-Paul Belmondo, printul mostenitor al Japoniei sau actrita Demi Moore.
De asemenea, Nea Ion se mandreste ca secretul popularitatii de care se bucura este corectitudinea. La un moment dat, povesteste el, la una dintre mesele la care servise, un client isi uitase portofelul cu 1700 de dolari, pasaportul si biletele de avion. Nea Ion le-a inapoiat imediat cum a vazut ca uitucul s-a reintors in restaurant.
In plus, cand mai treceti pe la Caru’ cu Bere si se nimereste ca la masa voastra sa serveasca Nea Ion, il puteti ruga sa va spuna bancuri. Stie foarte multe si, spune el, ii face placere sa le impartaseasca cu cei care doresc sa le auda.