Café Athénée, bistro-ul din cadrul Athénée Palace Hilton, a pregatit un nou meniu de toamna, unul inspirat din bucataria franceza. Detaliile despre acesta le aflam direct de la echipa bistro-ului:
Odata cu venirea toamnei, Executive Chef Franz Conde a pregatit pentru restaurantul Café Athénée din cadrul Athénée Palace Hilton un nou meniu care isi propune sa delecteze simturile gurmanzilor cu cateva note traditional frantuzesti, care alaturi de vinurile atent selectate de catre somelierii Athénée Palace Hilton, ar putea sa constituie pentru cunoscatori, dar nu numai, un adevarat festin al placerilor.
“La inceputul secolului al XX-lea, clasele sofisticate ale societatii Bucurestene au inceput sa se modeleze conform capitalei culturale mondiale, la momentul respectiv, inegalabilul Paris. Economia infloritoare a Romaniei a intretinut imaginea Bucurestiului ca fiind “Parisul Estului” sau “Micul Paris”, iar daca Parisul avea vestitul “Champs Elysees”, “Micul Paris” avea Calea Victoriei pe care, in anul 1914, a inceput contructia emblematicului Athénée Palace.”
Noul Meniu din Café Athenee a fost insufletit de cafenelele pariziene din vremurile Belle Epoque si de clasicii nemuritori ai perioadei Art Nuveau. Astfel, printre noile retete se gasesc faimoasele Rilletes de Canard, Escargots a l’Alsacienne, Coquille ST. Jaques, Le Cassoulet de Castelnaudary si multe alte preparate burgheze traditional frantuzesti, cat si retete “usor” internationale. Stilul serviciilor pe care le oferim tintesc sa captureze si sa confere atmosfera splendida din perioada interbelica a Bucurestiului.
Deserturile proaspete, delicioase, omniprezente in Café Athénée deja de peste un secol, alaturi de vinurile albe precum Riesling, Pouilly Fume sau rosii Clarendelle Rouge si rose Chateau Saint Roseline, sunt doar cateva dintre numele international rasunatoare, care pot acompania specialitatea zilei, pentru o experienta culinara completa, inspirata din stilul de viata al burghezilor de la inceputul secolului trecut.