Chef Daniel Boulud are doua stele Michelin si detine doua restaurante in New York, precum si alte 20 de restaurante in alte tari.
Cel mai renumit restaurant din NY este Bistro Moderne, iar pentru o intamplare care a avut loc in acest restaurant, Chef Boulud va trebui sa plateasca daune de 1,3 milioane de dolari.
Pe 28 februarie 2015, Barry Brett a venit cu sotia sa serveasca masa la restaurantul Bistro Moderne. Aici a comandat coq au vin, dar imediat dupa ce a inceput sa manance s-a vazut nevoit sa paraseasca in graba restaurantul.
Barry a simtit cum un obiect ascutit i s-a infipt in interiorul gatului si nu era vorba de vreun os, ci de un fir de metal de 2,5 cm care, conform doctorilor care l-au operat, i-ar fi putut pune viata in pericol.
Firul metalic provenea de la o perie metalica.
Barry a facut plangere impotriva restaurantului, iar in urma procesului care s-a desfasurat saptamana trecuta, tribunalul din New York a ajuns la concluzia ca restaurantul a dat dovada de neglijenta si, drept urmare, a fost obligat sa achite despagubiri de 1,3 milioane de dolari.
Reprezentantii restaurantului nu au dorit sa faca comentarii in legatura cu acest lucru pentru nicio publicatie, dar avocatul care l-a reprezentat pe Chef Boulud a facut recurs impotriva despagubirilor de ordin moral, motivand ca intregul incident nu a fost intentionat.