Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REPERE

Restaurantul bucurestean unde puteti admira o colectie de arta evaluata la peste 150.000 Euro

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 3 februarie, 2017
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Daca arta culinara si-ar da intalnire cu arta clasica, probabil ca ar arata asa: o expozitie de tablouri remarcabile pe care o puteti admira in timp ce savurati preparate din bucataria haute cuisine.

Fix asta isi propune sa faca si Le Bistrot Français, unde, incepand cu luna ianuarie, restaurantul gazduieste o expozitie proprie de arta, ce insumeaza 20 de opere ale celebrilor maestri ai picturii romanesti si care este evaluata la peste 150.000 de Euro. Printre acestea, se numara cateva piese reprezentative pentru cultura noastra: “Tataroaice”, realizat de catre Nicolae Tonitza, cu o valoare estimata de 18.000-25.000 de Euro, “Dupa Bal”, de Eustatiu Stoenescu si “Rochia Verde”, de Ion Theodorescu-Sion, evaluate pana la 8.000 de Euro, respectiv 7.000 de Euro.

LBF


“Pentru noi, cei care l-am creat, Le Bistrot Français este un amestec de experiente frantuzesti si romanesti, care se intrepatrund spre deliciul oaspetilor nostri, demonstrand afinitatea pe care cele doua culturi le-au avut intotdeauna una pentru cealalta. Beneficiem de o cladire cu o istorie fermecatoare, ce a gazduit la Bucuresti unul dintre reprezentantii francezi ai arhitecturii neoclasice si a fost martora construirii unora dintre locurile emblematice ale Capitalei, de un meniu hautecuisine, cu influence basce si o colectie remarcabila de arta, deschisa acum publicului larg. Astfel, reusim sa cucerim atat oaspetii romani, care admira si se mandresc cu valorile pe care le promovam, cat si segmentele de straini si expati, ce au ocazia sa intre in contact cu elemente reprezentative ale culturii romanesti, in timp ce se bucura de preparate frantuzesti si vinuri fine.”, afirma Cristian Preotu, proprietarul grupului Le Manoir.

LBF3
Cu ocazia acestei initiative, grupul de companii din industria gastronomiei, Le Manoir, anunta relocarea restaurantului bucurestean Le Bistrot Français in strada Nicolae Golescu nr. 18. Mutat in fosta resedinta a arhitectului francez Albert Galleron, din perioada in care acesta a construit Ateneul Roman si Banca Nationala a Romaniei, bistroul beneficiaza acum de o sala de oaspeti si 3 saloane private, cu o capacitate totala de 64 de locuri la masa, si este rezultatul unei investitii de 600.000 de Euro in amenajarea bucatariei, a pivnitei de vinuri si a spatiului dedicat oaspetilor.

Meniul de mancare al restaurantului este unul frantuzesc, specific zonei de fine dining. El a fost creat si implementat de catre echipa de bucatari romani condusa de Sorin Miftode, impreuna cu Sebastian Gravé, chef francez cu experienta in restaurante premiate de catre Ghidul Michelin. Ca urmare a parteneriatului demarat in anul 2014, acesta sustine cu consecventa, atat in tara, cat si in Franta, sesiuni de formare pentru personalul restaurantului.

Meniul creat de chef Sebastian este alcatuit din cateva produse de exceptie, precum platoul de stridii proaspete Perle Blanche No. 3, si din preparate gastronomice cu influente basce, precum L’Oeuf Parfait – ce imbina oul, trufele negre de Transilvania, branza Comté si foie gras-ul, lupul de mare fript in stil basc si altele.

Mai mult, in completarea meniului culinar frantuzesc vine lista de vinuri a restaurantului, ce include peste 600 de etichete, dintre care se remarca atat nume recunoscute la nivel international, precum Chateau Margaux, Masseto, Chateau D’Yquem, cat si o selectie generoasa de sortimente romanesti. Toate acestea sunt pastrate in conditii optime, intr-o pivnita special amenajata, prevazuta cu sistem special de control al temperaturii si hidrometrie.

LBF2

Despre Le Bistrot Français
Inca de la lansarea sa, in 2013, Le Bistrot Français a primit numeroase distinctii, menite sa ii confirme calitatea meniului si a serviciului. Incepand cu 2014, a fost premiat de catre Wine Spectator, pentru lista impresionanta de vinuri, iar in anul 2015, restaurantul a fost figurat in ghidul Michelin, la sectiunea recomandari. In prezent, bistroul este unul dintre cele 9 stabilimente din Europa de Sud-Est care detin distinctia Wine Spectator Best Award of Excellence, acordata unui numar de 1.179 restaurante din intreaga lume.

 

Colectia de arta de la Le Bistrot Français

Ce ziceti, va tenteaza sa va bucurati de o cina in timp ce admirati niste tablouri de exceptie? 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • colectie de arta restaurant bucuresti
  • eveniment restaurant
  • galerie de arta restaurant
  • haute cuisine bucuresti
  • le bistrot francais
  • mancare frantuzeasca bucuresti
  • restaurant de top bucuresti
  • restaurant francez bucuresti
  • restaurant frantuzesc bucuresti
Citește și
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
Citește articolul
  • REPERE
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Citește articolul
  • REPERE
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.