Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REPERE
  • Tips

Regândirea spațiilor publice: cum se vor adapta restaurantele după ridicarea stării de urgență

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 4 mai, 2020
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Pe măsură ce ne apropiem de ridicarea stării de urgență și de reluarea treptată a activității, există tot mai multe discuții referitoarea la regulile pe care spațiile publice vor trebui să le respecte. Sebastian Mîndroiu, arhitect fondator al PickTwo Studios, ne împărtășește câteva idei pentru HoReCa.

cum vor arăta restaurantele după ridicarea stării de urgență - mese goale, oameni putini

Există deja o mulțime de zvonuri legate de modul în care vor trebuie să funcționze restaurantele în momentul în care își vor relua activitatea. Mai puține mese, distanțarea oaspeților, un număr mai mic de clienți, reguli stricte de igienă… sunt doar câteva din condițiile care vor trebui respectate cu strictețe.

3 idei pentru HoReCa, după ridicarea stării de urgență

Pentru că ne aflăm într-o perioadă a transformărilor și incertitudinilor, am decis să aruncăm o privire în viitorul HoReCa și prin prisma arhitecților care proiectează aceste spații. Am stat de vorbă cu Sebastian Mîndroiu, arhitect fondator al echipei PickTwo Studio, care a lansat o serie de idei despre cum se va transforma domeniul HoReCa în perioada următoare.


Ideea #1

Restaurantele vor fi nevoie să se adapteze pentru a acomoda un număr limitat de clienți. Se vor lua măsuri de distanțare pentru clienți și se vor limita dimensiunile grupurilor care stau la aceeși masă.
Există posibilitatea ca unele restaurante să se transforme radical și să aducă bucătăriile la vedere, separându-le în funcție de specific. Astfel, se va crea un așa numit „station restaurant”, cu o zonă de pizza, una de paste, una de grill și burgeri etc., iar aceste localuri vor arăta mai mult ca zonele de food-court dintr-un mall. Scopul este de a folosi la maxim spațiul din zonele de servire, iar dacă numărul de clienți va fi limitat, spațiile pot deveni bucătării. Bucătăriile actuale ale resturantelor vor funcționa mai mult pentru comenzile online și take-away.


Ideea #2


Introducerea de stații de spălare pe mâini și de dezinfectare, instalate în mai multe locuri din restaurant, va fi necesară pe toată durata pandemiei COVID-19. Alături de acestea vor exista aparate de măsurat temperatura clienților și personalului. Stațiile de dezinfectare pot fi proiectate alături de arhitecții care cunosc specificul restaurantului, pentru a fi ușor integrate în design si racordate la utilități.


Ideea #3


Hotelurile aglomerate vor avea și ele parte de măsuri de protecție și restricții. Pentru perioada următoare o parte din operatori se pot uita la soluții de check-in fără interacțiune cu personalul (self-check-in), soluții care permit accesul în cameră pe baza unui cod generat de o aplicație. Totodată, în hoteluri vor fi necesare măsuri speciale pentru siguranța lifturilor de persoane.
O soluție de cazare pentru viitorul apropiat pot fi și cazările de tip glamping.

O analiză completă a domeniilor afectate de COVID-19 și o serie de idei de investiții pentru fiecare domeniu pot fi accesată aici. Studiul este realizat de  echipa PickTwo Studio, fondata în 2013, de Sebastian Mîndroiu și Radu Călin, un business axat pe nișa amenajărilor de spații publice. În portofoliul lor se află proiecte de renume în Capitală (precum restaurantele Stadio, NOR, Cișmigiu Bistro, trickSHOT, Social 1 etc.).

 

Alte previziuni și idei despre cum se pot adapta business-urile la noua realitate găsești și în articolul de aici.

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • adaptarea la covid
  • reguli coronavirus
  • reguli in restaurant
  • reguli in restaurante coronavirus
  • restaurantele dupa coronavirus
  • ridicarea starii de urgenta
Citește și
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
Citește articolul
  • REPERE
Sip Coffee & Wine Bar: cafenea diurnă, winebar nocturn. Două lumi într-un singur loc
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Citește articolul
  • REPERE
éto – restaurantul de fine dining care iese din tipare
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.