Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > FOOD & DRINKS > REȚETE > #RețeteDeChef: Pate de ficat, făcut în casă, după o rețetă de Alexandru Dumitru
  • REȚETE

#RețeteDeChef: Pate de ficat, făcut în casă, după o rețetă de Alexandru Dumitru

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 27 mai, 2020
  • Data modificare : 17 aprilie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Dacă se numără printre preparatele tale preferate pentru masa de dimineață sau la gustare, încearcă această rețetă de pate de ficat făcut de casă, de la Chef Alexandru Dumitru. Este mult mai gustos și mai sănătos decât varianta din comerț! 

3 felii de paine unse cu pate de ficat făcut de casă, cu verdeata peste, asezate pe un propop crem
Foto: Designed by timolina / Freepik

Deși a căpătat o reputație proastă din cauza aditivilor și a ingredientelor folosite la pateul comercializat în magazine, pateul de ficat este, de fapt, un preparat foarte gustos și sănătos. Asta dacă este preparat cum trebuie. Și cum altfel am putea fi siguri de asta, dacă nu preparându-l chiar noi, acasă?!

Ficatul de pui conține vitaminele A, B12 și B3 – care ajută la scăderea colesterolului și menținerea glicemiei la valori normale – dar și seleniu (care ajută la funcționarea glandei tiroide). Gătit corect, pateul este o bună alegere atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Chef Alexandru Dumitru, de la Anika Restaurant, ne propune o rețetă simplă, ușor de preparat, la finalul căreia vei obține un pate cu o textură cremoasă și un gust fin, delicios! Înainte însă de a v-o împărtăși, hai să-ți facem cunoștință cu bucătarul!

Două vorbe despre Chef

chef Alexandru DumitruAlexandru Dumitru este un Chef pasionat de bucătărie și fascinat de ingredientele pe care le dăruiește pământul românesc. După ce și-a ascuțit cuțitele și cunoștintele culinare în străinătate, alături de mari Chefi cu stele Michelin, Alexandru s-a întors în țară, unde a început o adevărată vânătoare de ingrediente locale – prin piață, la ferme, prin păduri și prin gospodăriile oamenilor. Explorând și experimentând, creează preparatele lui pornind de la aceste ingrediente aparent simple, dar pline de savoare. Anul trecut, în 2019, Ghidul Gault&Millau România l-a desemnat Bucătarul-șef al anului. Acum poți gusta din preparatele sale la restaurantul Anika, un restaurant cu bucătărie experimentală de improvizație, care are ca punct de pornire ingredientele locale și ca inspiratie rețetele rare, vechi, românești. 

Rețetă de pate de ficat, făcut în casă

close-up cu 3 felii de pate de ficat căut de casă, cu boabe de piper, patrunjel si usturoi
Foto: Designed by timolina / Freepik

Ingrediente

  • 500 gr ficat pui (sau de curcan)
  • 2-3 cepe (în funcție de mărime)
  • 1 morcov
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 sfeclă roșie
  • 100 ml vin roșu
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 100 g unt
  • 50 g ulei de măsline
  • 15 g sare
  • 2-3 g piper negru

Mod de preparare

  1. Taie ceapa fâșii cât mai subțiri (pentru a accelera procesul de gătire), la fel și morcovul și sfecla.
  2. Pune-le la călit în ulei de măsline, la foc mediu. Adaugă sarea și piperul.
  3. După 15 minute, adaugă usturoiul și ficatul de pui, și călește-le la foc mediu spre mare, timp de 5 minute.
  4. Adaugă vinul roșu și lasă pe foc până când cantitatea de vin s-a redus.
  5. Adaugă smântâna și untul și mai lasă tigaia pe foc mininim 15 minute.
  6. Punem amestecul în blender, în 2-3 tranșe, având grijă să nu umpli cana prea mult (o cană plină afectează cremozitatea pateului). Blendează și pune pateul de ficat într-o caserolă.
  7. Opțional, poți turna unt topit peste pateu, pentru a preveni oxidarea. Se păstrează la frigider.

Descoperă și alte rețete din seria #RețeteDeChef:

  • Pizza cu șalău, by Chef FOA

  • Rasol de miel brezat în oțet balsamic și vin roșu, de la Alexandru Iacob

  • Sandwich Pulled Pork à la Flip Flop

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • #ReteteDeChef
  • alexandru dumitru
  • anika restaurant
  • pate de casa
  • pate de ficat
Citește și
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Citește articolul
  • REȚETE
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Citește articolul
  • REȚETE
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Citește articolul
  • REȚETE
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Citește articolul
  • REȚETE
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Citește articolul
  • REȚETE
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.