Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • BĂUTURI
  • NOUTĂȚI

Negroni Week: o săptămână plină de experiențe speciale și cocktailuri grozave

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 14 septembrie, 2021
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Apreciezi oricând un cocktail bun? Nu rata Negroni Week. Evenimentul global dedicat celebrului cocktail italian se desfășoară și în România între 13 și 19 septembrie. Barmani de top se vor întrece în a oferi propria variantă de Negroni, în peste 30 de baruri și restaurante, în scop caritabil.

Dacă preferi oricând un cocktail bine făcut decât o altă băutură, dacă știi că mixologia nu e vreo știință obscură ci o artă care împinge dincolo de limitele normale arta de a prepara băuturi, atunci cu siguranță acesta este un eveniment care îți va atrage atenția.

Campari, brandul de Aperitivo iconic al Italiei, împreună cu revista internațională Imbibe Magazine, organizează a 9-a ediție a Negroni Week, un eveniment care celebrează faimosul cocktail Negroni, creat pentru prima dată acum mai bine de 100 de ani.

Timp de 7 zile, mii de barmani de top, localuri și iubitori ai mixului din întreaga lume îl vor sărbători prin experiențe speciale și băuturi „with a twist”. Cireașa de pe tort este că astfel ajută la strângerea de fonduri pentru organizații caritabile globale din diferite domenii. Ca idee, s-au strâns peste 3 milioane de dolari în 70 de țări, de-a lungul ultimilor 9 ani.

Iar pentru că și la noi sunt mulți barmani de top, România se alătură sărbătorii globale. Ei vor oferi publicului propria rețetă și experiență Negroni, în peste 30 de localuri partenere din București și din țară.

Adrian Bologa in fundal intunecat, care arata cu mainile catre un apahar de cocktail Negroni, langa o sticla de Campari, în cadrul Negroni Week
Încearcă versiunea lui Andrian Bologa: Negroni Arancio. Are gustul unui Negroni cu arome de vin roșu, portocală și Campari dezhidratat pe bordul paharului.

Ce este Negroni Week

În fiecare an, Campari și revista Imbibe Magazine pun în scenă Negroni Week, o inițiativă caritabilă căreia i se alătură baruri, restaurante, retaileri din țări din întreaga lume. În acest an, oamenii sunt invitați să celebreze redeschiderea localurilor preferate, care le-au lipsit mult, închinând un pahar de Negroni în cinstea acestui moment.

Campari înseamnă „Red Passion”, spiritul creator, pasiunea intensă care pulsează în noi,  imposibil de ignorat. Pentru Campari, barmanii sunt „maeștri” ai creativității și artei, iar spiritul „Red Passion” se regăsește în fiecare creație a lor. Campari colaborează cu 7 dintre cei mai buni barmani la nivel mondial pentru a crea Negroni Cocktail Twists, câte un twist pentru fiecare zi a Săptămânii Negroni, inspirând barmani din întreaga lume să dea frâu liber imaginației și să creeze propria variantă de Negroni. Creatorii acestor rețete inovatoare care vor fi sursa de inspirație a barmanilor din întreaga lume sunt: Erik Lorincz (UK), Fabio La Pietra (Brazilia), Giacomo Giannotti (Spania), Luke Whearty (Australia), Bannie Kang (Taiwan), Tiffanie Barriere (U.S) și Tommaso Cecca (Italia).

  • Alex Berea
  • Alexie Mitrica
  • Ana Maria Bordeianu

Săptămâna Negroni în varianta locală: Negroni Nights, schimb de baruri și guest shifts la Art Safari

Peste 30 de baruri și restaurante din România sunt parte din sărbătoarea și mișcarea globală Negroni Week – ediția 2021. 7 barmani români de top, vor crea cocktailuri Negroni cu un twist personal, în cadrul unor experiențe speciale. Printre aceștia se numără Ana-Maria Bordeianu (Negroni twist: Action Negroni), Diego Pandelea (Negroni twist: Tiki Negroni), Alex Berea (Negroni twist: Negroni Jewl), Adrian Bologa (Negroni Arancio), Alexie Mitrică (Negroni twist: Negroni Rosato), Ionuț Ungureanu (Negroni twist: NoWorries Negroni) și Claudiu Văcăruș (Negroni twist: Sa’va’ge Negroni).  

 

În București vor fi organizate Negroni Nights, iar miercuri, 15 septembrie, la Iași, Alex Berea și Ionuț Ungureanu vor face schimb de baruri pentru a crea propria versiune a celebrului cocktail Negroni. Printre localurile participante din București se numără  Linea / Closer To The Moon, POW WOW, The Temple – Social Pub, Athenee Palace Hilton Bucharest, Decadance , Tag Aperitivo Bar, POT.stories, trickSHOT Promenada. Lista completă a localurilor din țară o regăsești aici.

 

Experiențele speciale din cadrul Negroni Week nu vor avea loc doar în baruri, ci și în cadrul muzeului temporar Art Safari București (între 17 și 19 septembrie 2021). Spre exemplu, vneri, 17 septembrie, guest shift Adrian Bologa, va prezenta propriul twist Negroni; ziua de sâmbătă aduce un invitat special – ambasadorul Campari România, Massimiliano Magri; iar duminică încheie seria cu guest shift cu Diego Pandelea. Lista completă a localurilor partenere, precum și programul experiențelor locale din cadrul Negroni Week poate fi găsită pe pagina de Facebook CampariRomania.

  • Claudiu Vacarus
  • Diego Pandelea
  • Ionut Ungureanu

Bei un cocktail bun, faci o faptă bună

Toți participanții la Negroni Week, care se bucură de un cocktail Negroni în localurile partenere, vor putea contribui la strângerea de fonduri globală pentru o serie de cauze caritabile. Organizațiile care vor beneficia de donații din partea organizatorilor au ca scop ajutorul copiilor din medii defavorizate, educația, reducerea efectelor încălzirii globale, dar și altele. Pentru a vedea lista completă de organizații globale implicate, accesează link-ul: https://www.negroniweek.com/charities/categories/

Mai multe despre Negroni Week 2021 în România afli urmărind canalele de social media Campari România: Facebook CampariRomania și Instagram campari_romania. Iar informații despre experiențele și programul Negroni Week 2021 găsești pe www.negroniweek.com.

#NegroniWeek #Negroni #Campari #Imbibe

Negroni, un cocktail cu inimă roșie

În jurul anului 1919, în Florența, contele Camillo Negroni s-a gândit să comande un cocktail Americano, dar a decis că este timpul pentru o schimbare. El a cerut un cocktail cu o notă de gin în loc de apă minerală, inspirat de ultima sa călătorie la Londra și de popularitatea ginului de acolo. Barmanul a fost încântat să onoreze cererea contelui Camillo Negroni și a adăugat un garnish de portocală în locul feliei de lămâie specifice Americano, pentru a marca noua băutură pe care a creat-o.

La Florența, „obișnuitul” contelui a devenit cunoscut sub numele de Americano al contelui Negroni sau Americano cu o notă de gin, dar oricare ar fi fost numele său, atunci s-a născut Negroni. Acum, este unul dintre cele mai faimoase cocktailuri clasice contemporane și oriunde mergi lume vei găsi un mixolog care poate prepara iconicul Negroni.

În rețeta oficială, așa cum este listată în IBA (International Bartender Association), Campari este primul ingredient, practic „inima roșie” a fiecărui Negroni. Acestuia i se adaugă gin, vermut roșu și un garnish (coajă de portocală). Poate părea o rețetă simplă, însă acesta este una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice pentru pasionați. De altfel, Negroni este listat pentru al 7-lea an consecutiv drept al doilea cel mai bine vândut cocktail la nivel mondial, potrivit Drinks International. Pe parcursul anilor au apărut interpretări ale acestuia, reușind să devină un cocktail versatil.

pahar de negroni fotografiat pe fundal intunecatm, langa un instrument de mixologie si langa un pahar gol transparent, ]n cadrul Negroni Week
Jitney Negroni, de Leo Robitschek

Vrei să încerci și tu să-l prepari?

E foarte simplu. Iar dacă îți place gustul și îți iese bine, mai departe poți experiementa propriile variante. Cine știe ce rețetă nouă, de succes, inventezi?! 😊

 

Rețeta clasică Negroni

 

Ingrediente:

  • 3 cl. Campari
  • 3 cl. Vermut roșu dulce
  • 3 cl. Gin

Se toarnă toate ingredientele într-un pahar jos de tip „tumbler” umplut cu gheață, se amestecă încet, iar la final se decorează cu coajă de portocală.

 

Chin-chin!


Citește și:

  • Restaurante la înălțime în București. 14 locuri cu vedere spectaculoasă
  • 20+ locuri din București la care să te oprești pentru un sandviș bun
  • Top preparate emblematice de la restaurantele bucureștene
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Adrian Bologa
  • Alex Berea
  • Alexie Mitrica
  • Ana Maria Bordeianu
  • Campari
  • Campari Romania
  • Claudiu Vacarus
  • Ionut Ungureanu
  • Negroni Week
  • Negroni Week Bucuresti
  • reteta Negroni
  • Saptamana Negroni
Citește și
Se deschide Gust Obor, food hall-ul din Piața Obor
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Se deschide Gust Obor, food hall-ul din Piața Obor
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
Citește articolul
  • DINE IN
  • NOUTĂȚI
S-a lansat jocul românesc „Te-am pârlit”, de jucat la 49 din 49 de reuniuni cu prietenii
FoodService & Hospitality Expo (2025): cel mai mare târg de Retail și Horeca
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo (2025): cel mai mare târg de Retail și Horeca
Oktoberfest la București (2025): bere bună și energie bavareză la Verde Stop Arena
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Oktoberfest la București (2025): bere bună și energie bavareză la Verde Stop Arena
Din ce se face tequila: povestea din spatele băuturii mexicane
Citește articolul
  • BĂUTURI
Din ce se face tequila: povestea din spatele băuturii mexicane
Negroni Week în București: cele mai bune baruri unde găsești mixul perfect
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
Negroni Week în București: cele mai bune baruri unde găsești mixul perfect
Festivalul Vinului Moldovenesc (2025): 50 de crame au adus la București vinuri premiate
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Festivalul Vinului Moldovenesc (2025): 50 de crame au adus la București vinuri premiate
Super parteneriat Restograf și ialoc: (aproape) tot ce ai nevoie pentru o ieșire în oraș
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Super parteneriat Restograf și ialoc: (aproape) tot ce ai nevoie pentru o ieșire în oraș
Matcha în București – noua obsesie care ne-a luat cu asalt
Citește articolul
  • BĂUTURI
Matcha în București – noua obsesie care ne-a luat cu asalt
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.