Este clar ca bucatarii, atunci cand iau masa in oras, sunt atenti la multe alte detalii care omului obisnuit ii scapa atunci cand se afla intr-un restaurant.
Probabil e un defect profesional, dar bucatarii nu sunt interesati doar de meniu si de mancare, ci si de lucruri marunte, cum ar fi becurile din restaurant, de exemplu.
In acest sens, cei de la Thrillist.com au realizat un articol cu testimonialele mai multor bucatari celebri din State. Iata ce le-au povestit si ce putem invata de la ei:
Becurile
Chef Renee Erickson, The Walrus and the Carpenter: “Primul lucru la care ma uit cand intru intr-un restaurant? Becurile. Ma uit daca exista vreun bec ars, ce trebuie schimbat.”
Probabil, becurile arse, neinlocuite, reflecta un dezinteres ce poate fi generalizat si in bucatarie.
Viteza de servire
Chef Gregory Gourdet, Departure: “Imi place sa mananc repede, asa ca viteza de servire este unul dintre lucrurile la care sunt intotdeauna atent.”
Este un lucru la care cu totii suntem atenti. Nu e nimic mai enervant decat sa astepti o ora ca sa ti se aduca comanda. De asemenea, e dubios si atunci cand comnda iti este adusa prea repede.
Apa
Chef Josh Kulp, Honey Butter Fried Chicken: “Imi place ca apa sa fie ceva usor accesibil sau sa fie pusa direct pe masa. E foarte neplacut sa-ti fie sete si sa fii la mila chelnerului.”
Intr-adevar, si noi suntem de parere ca apa ar trebui sa fie din partea casei si sa fie intotdeauna pe masa, la discretie.
Toaletele
Chef Emily Seaman, Dizengoff NYC: “Daca e o carciuma, toaleta ar trebui sa fie cel putin dezinfectata foarte des. Daca e vorba de un restaurant scump, toaleta ar trebui sa fie o adevarata nebunie, cu un decor cool si multe oglinzi.”
Entuziasmul
Chef Michael Scelfo, Alden & Harlow: “Cand ies in oras sa mananc, ma uit la entuziasmul si la siguranta ospatarilor. Le poti observa in prima secunda de cand intri intr-un restaurant, asa ca atunci cand vad ca personalul unui restaurant este plin de entuziasm stiu ca sunt unde trebuie.”
Mirosul
Tandy Wilson, City House: “Daca in restaurant nu miroase a mancare, inseamna ca in acel local se gateste la punga.”
Da, cu mentiunea ca nu e placut nici atunci cand miroase prea tare a mancare.
Podele curate
Chef Christine Cikowski, Sunday Dinner Club: “Intotdeauna observ podelele. Stiu, stiu. Te-ai gandi ca va fi in primul rand vorba despre mancare si servire, la care, de asemenea, sunt atenta. Dar, podelele imi atrag intotdeauna atentia. E oarecum normal ca pe podele sa fie mancare, servetele, capace de la sticle de suc etc. Pe mine ma intereseaza daca exista cineva din restaurant care sa observe mizeria de pe jos si sa o curete.”
Farfuriile
Chad Brauze, The Living Room at Park Hyatt New York: “Ma uit intotdeauna pe spatele farfuriilor sa vad de unde sunt. De cele mai multe ori pot sa ghicesc doar dupa glazura, grosime si stil.“