Între 16-18 noiembrie 2024, Bucureștiul a găzduit FoodService & Hospitality Expo 2024, transformând Hala Laminor într-un adevărat centru de afaceri pentru industria HoReCa și retail din sud-estul Europei. Evenimentul a reunit peste 250 de expozanți români, 60 de expozanți internaționali și patru pavilioane de țară, și a atras mai mult de 20.000 de vizitatori din țară și din lume.
Cel mai proeminent târg din Sud Estul Europei dedicat industriei HoReCa și Retail a luat final după trei zile intense, în care s-a bucurat de un succes răsunător. Ajuns la a patra ediție, FoodService & Hospitality Expo este cea mai așteptată expoziție dedicată industriei ospitalității și a serviciilor alimentare din România.
O platformă de afaceri esențială pentru HoReCa și Retail
Organizat anual la București, FoodService & Hospitality Expo, este singurul târg B2B din România dedicat exclusiv profesioniștilor din domeniul mâncărurilor, băuturilor, retail și HoReCa. Acest eveniment de top, care îmbină expoziția cu oportunități de networking și actualizare profesională, a devenit un punct de întâlnire strategic pentru companii și profesioniști din Europa de Sud-Est, oferind un cadru ideal pentru networking, descoperirea ultimelor tendințe și inovații, pe lângă nenumărate oportunități de afaceri.
Cifre impresionante la ediția 2024
- 250 de expozanți naționali și 60 de expozanți internaționali au fost prezenți la eveniment. Comparativ cu ediția precedentă, când au participat 140 de expozanți, anul acesta târgul s-a bucurat de o creștere spectaculoasă, dovedindu-se încă o dată a fi evenimentul de referință pentru industrie.
- 4 pavilioane internaționale. Italia, Serbia, Polonia și Ungaria, plus expozanți independenți din țări ca Spania și Franța s-au alăturat în acest an evenimentului din țara noastră, oferind o perspectivă globală și tendințe internaționale adaptate pieței locale.
- Peste 20.000 de vizitatori au venit la târg anul acesta, atât din țară, cât și din țări ca Bulgaria, Ungaria, Marea Britanie sau Franța.
- 25.000 mp spațiu expozițional, dublu față de ediția anterioară.
Soluții de la A la Z
FoodService & Hospitality Expo este locul care oferă acces la o gamă completă de soluţii pentru derularea eficientă şi profitabilă a unei afaceri în HoReCa. Orice ai avea nevoie, fie că ești la început de drum sau vrei să îți dezvolți afacerea, poți găsi la acest târg.
Acesta este și motivul pentru care evenimentul a fost structurat în mai multe zone specifice, pe categorii de produse și servicii, fiecare dedicată unui segment esențial al industriei HoReCa și Retail:
- Mâncare
- Băuturi răcoritoare și băuturi alcoolice
- Materii prime și ingredient
- Foodtech (mașini de prelucrare a alimentelor, echipamente specifice, software & servicii IT, soluții software marketing digital, platforme de livrare etc.)
- Echipamente și soluții software (echipamente de producție a alimentelor și a băuturilor, logistică frigorifică și temperatură controlată, livrare și soluții agregatoare etc.)
- Produse și servicii nealimentare (servicii de amenajare interioară, produse de curățare și igienă, produse textile, veselă, ambalaje etc.)
O mulțime de evenimente conexe
Conferințe și workshop-uri utile
FoodService & Hospitality Expo a fost însă mai mult decât un simplu spațiu expozițional. Pe parcursul celor trei zile, participanții și vizitatorii expoziției au avut șansa de a se bucura de o mulțime de evenimente conexe, extrem de interesante!
- Demonstrații culinare live, pe scena principală, susținute de Chefi renumiți precum Oana Coantă, Antonio Passarelli, Cătălin Scărlătescu, Alexandru Dumitru, Alin Barabancea, Laurențiu Hairadin și mulți alții.
- Masterclasses interesante, care au oferit participanților ocazia să învețe din experiența unor profesioniști de top din domeniu.
- Workshop-uri din arii extrem de diverse care abordează subiecte de actualitate în domeniu, ca investiții și achiziții, design și amenajare, foodtech sau marketing (cum a fost workshop-ul Restograf) etc.
Competiții captivante
Expoziția a inclus și o serie de concursuri speciale din lumea gastronomiei.
- Arena Bucătarilor, prestigioasa competiție culinară susținută de Selgros, și-a desemnat câștigătorii. Semifinala și finala au avut loc chiar în cadrul târgului, iar locul întâi a fost atribuit Chef-ului Antohi Paul Andrei. Eveniment a reunit cei mai buni bucătari din România și le-a oferit oportunitatea de a-și pune în valoare priceperea și măiestria în arta gătitului, în fața unui juriu internațional.
- The Romanian Pizza Challenge – o competiție adresată tuturor profesioniștilor cu calificare de pizzar, dar și celor care sunt pasionați de pizza. Concurenții au creat propria rețetă de pizza clasică sau napoletană, iar primii trei clasificați vor merge pe cheltuiala organizatorilor la campionatul mondial de la Rimini „Pizza Senza Frontiere” din 2025.
- The Dessert Journey, un concurs de pastry chefs organizat de Horeca Insight, adresat profesioniștilor cu calificare Cofetar-Patiser. Participanții au fost invitați să creeze să creeze deserturi care să reflecte trecerea timpului sau schimbarea anotimpurilor. Câștigătorii au primit premii ca workshop și vizită la fabrica Belcolade (Belgia), training la centrul La Maison de L’excellence din Paris, sau curs de formare profesională cofetar-patiser, program Institut Culinar Disciples Escoffier din România.
FoodService & Hospitality Expo 2024: un eveniment care redefinește standardele industriei
FoodService & Hospitality Expo 2024 a fost mai mult decât o simplă expoziție – a fost un catalizator pentru inovație și colaborare, conectând jucători importanți din domeniul HoReCa și retail. Cu un impact puternic și o creștere semnificativă față de anii anteriori, evenimentul s-a poziționat ca un punct de referință pe agenda internațională a industriei.
Așteptăm cu nerăbdare ediția din 2025, pentru care organizatorii anunță deja că au planuri mari: încă 10.000 mp alocați expoziției și încă patru pavilioane naționale.
FoodService & Hospitality Expo este un eveniment organizat de Silvia Ion (Horeca Insight) și Odai Shhab (Foodhub Consulting). Horeca Insight este cea mai relevantă platformă de comunicare și organizator de evenimente B2B dedicate industriei Horeca. Misiunea asumată este identificarea tendințelor și crearea spațiului adecvat în care operatorii industriei pot interacționa și întreține dialoguri constructive. Cu o experiență de peste 12 ani în domeniul food, Odai Shhab s-a afirmat ca lider de opinie și strateg în acest sector, fiind parte din board-ul mai multor companii de profil și co-fondator al platformei Qurater, primul SaaS din Romania dedicat dezvoltării restaurantelor care operează în segmentul food delivery.