TERMENI ȘI CONDIȚII RESTOGRAF

I. Cadrul și condițiile de utilizare
Site-ul www.restograf.ro este deţinut de Randder Grup S.R.L., având sediul social în București, strada Lainici nr. 52, sector 1, cod de înregistrare fiscală RO15392778, înregistrat la Registrul Comerţului sub nr. J40/5671/2003, numit în cele ce urmează „Randder” sau „Societatea”.
Site-ul Restograf.ro este operat în conformitate cu prevederile acestor Termeni şi Condiţii, ce se completează cu prevederile legale aplicabile.
Atenție: Dacă nu sunteți de acord cu acești termenii și condiții, vă recomandăm să nu utilizați site-ul www.restograf.ro sau aplicația mobilă Restograf.
Scopul termenilor și condițiilor enunțate în secțiunile de mai jos este acela de a stabili modul și regulile de funcționare ale sistemului de rezervări online la restaurant, denumit în continuare “Restograf”.
Restograf își rezervă dreptul de a modifica oricând consideră necesar termenii și condițiile despre care vom discuta în paragrafele ce urmează.
Sistemul Restograf poate fi utilizat doar de către persoanele fizice ce au capacitatea juridică de a încheia contracte, conform legislației române în vigoare.
Este considerat utilizator al site-ului http://wwwr.restograf.ro sau al aplicației Restograf orice persoană fizică ce vizitează site-ul sau aplicația Restograf și/sau folosește serviciile pe care Restograf le oferă.
Prin accesarea acestui site, a materialelor și informațiilor prezentate în cadrul său, dvs. confirmați că ați citit, înțeles, acceptat și agreat următorii Termeni și Condiții.

II. Proprietate intelectuală
Randder Grup S.R.L. deține toate drepturile de proprietate intelectuală asupra site-ului și aplicației Restograf, precum și asupra logo-ului, textelor, imaginilor, video-urile, bazei de date, software-ului, sub incidența legii naționale și internaționale privind proprietatea intelectuală.
Astfel, fără permsiunea scrisă prealabilă a Randder Grup S.R.L., utilizatorii sau terții nu pot copia, adapta, publica sau reproduce parțial sau total nicio informație ce se regăsește pe site-ul sau în aplicația Restograf.

III. Descrierea serviciilor RESTOGRAF
Descoperă localurile din Romania și rezervă o masă online, în timp real.
Atât site-ul cât și aplicația Restograf permit utilizatorilor să descopere restaurantele din Romania și să facă rezervări online, în timp real, în oricare dintre acestea.
Beneficiază de promoții și oferte special oferite de restaurantele înscrise în Restograf.
Prin intermediul sistemului Restograf, restaurantele pot oferi utilizatorilor o serie de promoții special gândite pentru ei.
!!! Nu toate restaurantele înscrise în Restograf pun la dispoziția utilizatorilor promoții sau oferte speciale și nu constituie un criteriu obligatoriu pentru ca restaurantul să se poată înregistra în Restograf.
!!! Este responsabilitatea utilizatorilor de a face toate verificările necesare înainte de a rezerva o masă în unul dintre restaurantele listate în site-ul sau aplicația noastră. Restograf nu garantează pentru calitatea produselor, serviciilor sau promoțiilor oferite de către terții prezenți pe site sau în aplicație.
RESTOGRAF – GRATUIT PENTRU UTILIZATORI
Serviciile oferite de Restograf și prezentate în secțiunile ce urmează sunt gratuite.
!!! Utilizatorii ce folosesc sistemul Restograf în conformitate cu acești termeni și condiții, o pot face gratuit însă trebuie să ia la cunoștință faptul că Restograf oferă și servicii contra cost (se aplică doar restaurantelor ce doresc să se înscrie în Restograf).

IV. Prevederi privind datele cu caracter personal
In calitate de Operator de date cu caracter personal, Randder Grup S.R.L. isi asumă angajamentul de a respecta datele tale cu caracter personal și de a se conforma prevederilor legale aplicabile privind protecția acestora, în special prevederilor Regulamentului European 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor sau GDPR).

V. Efectuarea rezervărilor
Rezervările efectuate de utilizatori prin intermediul Restograf vor fi confirmate de restaurante prin: email, sms sau notificare în cadrul aplicației.
Utilizatorii au obligația de a respecta și onora rezervările confirmate, iar în situația în care nu ar putea onora o rezervare se obligă să notifice restaurantul cu privire la anularea rezervării, fie în cadrul aplicației, fie prin telefon sau email.
Anularea rezervărilor poate fi efectuată de utilizatori cu cel puțin 120 de minute înainte de ora rezervării, cu excepția cazului în care politica restaurantului ar impune respectarea unui alt termen.
In cazul în care utilizatorul nu onorează un numar de 3 rezervări, dreptul său de utilizare a contului de utilizator va fi blocat.

VI. Acordarea recenziilor
Utilizatorii Restograf vor putea acorda un review doar în momentul în care vor onora rezervarea făcută în unul dintre restaurantele înscrise în Restograf, evitând astfel review-uri false.
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conținut; trimite sugestii, idei, pune întrebări, atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietății intelectuale; nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranță pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de “spam “. Restograf are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de către utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă, din orice țară.
Restograf are dreptul, dar nu obligația de a monitoriza, edita sau șterge, orice tip de conținut sau activități ale utilizatorilor pe site-ul și în aplicație. Restograf nu este responsabil și nu își asumă responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de către alte terțe părți pe site sau în aplicație. Restograf are dreptul de a nu publica toate comentariile și articolele propuse de către utilizatori.

VII. Dreptul restaurantelor de a răspunde la comentarii
Fiecare manager de restaurant are dreptul de a răspunde la comentariile utilizatorilor cu scopul de a:
• prezenta variantă lor referitoare la o situație despre care a fost postată o recenzie;
• mulțumi clienților pentru recenzia acordată;
• informa utilizatorii cu privire la orice modificare apărută din momentul în care recenzia a fost publicată.

VIII. Limitarea răspunderii privind funcționarea site-ului și aplicației Restograf
Restograf nu poate garanta disponibilitatea continuă a site-ului și/sau aplicației si/sau funcționarea permanentă a acesteia în parametri tehnici optimi.
Informațiile din site-ul sau aplicația Restograf pot fi oricând modificate, având în vedere natura interactivă a sistemului.
Restograf nu garantează faptul că informațiile regăsite pe site sau în aplicație sunt corecte, detaliate sau verificate.

Utilizatorii iau la cunoștință și sunt de acord cu faptul că rezervările făcute prin Restograf nu sunt garantate. De asemenea, Restograf nu este responsabil de situațiile în care utilizatorii nu pot beneficia de serviciile restaurantelor listate în Restograf. Înregistrarea rezervărilor în timp real depinde în totalitate de informațiile oferite de managerii restaurantelor, existând șansa ca acestea să nu reflecte realitatea. Astfel, Restograf nu va fi răspunzător de situațiile în care rezervarea lor va fi anulată sau dacă restaurantul este închis, indiferent de motiv.
Restograf nu va fi responsabil în situațiile în care, indiferent de motiv, utilizatorii nu vor putea beneficia de promoțiile existente în restaurante.

Pe site-ul sau aplicația Restograf pot exista link-uri către alte site-uri ce nu sunt deținute de Restograf. Aceste linkuri au scopul de a oferi informații adiționale, însă Restograf nu răspunde pentru conținutul acestora, pentru politica lor de confidențialitate sau securitatea datelor dumneavoastră atunci când accesați oricare dintre aceste link-uri.

IX. Obligațiile utilizatorilor
Prin crearea unui cont pe site-ul sau în aplicația Restograf, utilizatorii acceptă acești termeni și condiții.
Utilizatorii au obligația de a:
1. utiliza Restograf în scop personal;
2. furniza informații adevărate, clare și explicite (nume, prenume, adresă de email, număr de telefon);
3. folosi site-ul și aplicația doar în scopul în care acestea au fost create și respectând dispozițiile legii în vigoare;
4. nu copia total sau partial conținutul, imaginile sau video-urile din site-ul sau aplicația Restograf;
5. verifica valabilitatea promoțiilor existente pe site-ul sau în aplicația Restograf;
6. nu utiliza Restograf pentru a încalca un drept legal al terților (orice drept de confidențialitate, de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuală), sau de a întreprinde orice acțiune defăimătoare, abuzivă, necinstită, dăunătoare;
7. întreprinde orice altă acțiune prin care s-ar putea crea concurență neloială sau prin care ar putea fi prejudiciate drepturile Restograf (drepturi civile, comerciale, de natură intelectuală etc.).

X. Încălcarea termenilor și condițiilor
Utilizatorii iau la cunoștință că orice încălcare a termenilor și condițiilor reprezintă o încălcare a legii și va fi sancționată conform legislației în vigoare.

XI. Suspendarea sau oprirea permanentă a serviciilor
Utilizatorii au obligația de a respecta termenii și condițiile menționate în prezentul document, nerespectarea acestora atrăgând sancțiunea suspendării sau anulării dreptului de a utiliza site-ul și aplicația Restograf, fără repararea unui eventual prejudiciu al utilizatorului.
Restograf are dreptul de a cere despăgubiri pentru pierderile cauzate de nerespectarea prezentului document.

XII. Legea aplicabilă
Prezentul document are natura juridică a unui contract la distanță încheiat între dumneavoastră în calitate de utilizator și Randder Grup S.R.L, și intră sub incidența legii române în vigoare.

XIII. Instanța competentă
Orice litigiu în care este implicat Restograf va fi soluționat de către instanțele judecătorești române competente de la sediul Randder Grup S.R.L.