Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Rare Foods – exceptionalul gustului pentru produse de zi cu zi
  • Arhivă articole

Rare Foods – exceptionalul gustului pentru produse de zi cu zi

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 mai, 2015
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Rare Foods e un serviciu de livrare produse de exceptie. Se autointituleaza treasure finders pentru ca fix asta fac: de doi ani cauta cele mai bune produse, le testeaza, le retesteaza si, dupa aceasta verificare minutioasa, le pun spre vanzare.

Totul a pornit din dorinta de a regasi produse cu GUST. Atentie, nu produse traditionale sau din marea minciuna bio-eco, ci chiar ingrediente care sa aiba gustul cu care au fost ele proiecte in natura. Si desi eram inclinati sa credem ca filozofia lor e doar o strategie de marketing, dupa ce am fost la o degustare Rare Foods, ne-am convins rapid ca mancarea chiar are gustul pe care trebuie sa-l aiba. Ce e amuzant e ca preparate de zi cu zi, precum cascavalul sau untul, nu au nicio treaba cu produsele din comert. Ne-am convins de un lucru dupa degustare: trebuie sa dam uitarii tot ce stim noi acum despre preparate si sa-i atribuim noi calitati. Cum ar fi cele gasite la produsele Rare Foods.

Inceputurile Rare Foods

Proiectul Rare Foods a pornit din dorinta unuia dintre parteneri, Florin Cojocaru, de a gasi cea mai buna mancare. Alaturi de el au fost Florin Petrescu, partenerul care a fost suficient de curajos, a crezut in idee si a investit in ea, si Eli Rachmut, fost director general Elite Romania, care a venit din Israel sa construiască echipa si sa conduca afacerea. Misiunea nu a fost deloc una usoara pentru ca a trebuit sa construiasca totul de la zero. Nu mai exista un proiect asemanator in Romania, unul de la care sa se inspire sau de la care sa afle care sunt obstacolele. Le-au aflat pe cont propriu. De exemplu, au avut diverse episoade cu mici producatori de la care gasise preparate de top. Problema era ca “taranii” nu urmareau mereu aceeasi metoda de preparare, calitatea nefiind astfel constanta. Asa au invatat ca nu e suficient sa gasesti cele mai bune produse, trebuie sa te asiguri ca asa vor fi la fiecare livrare. Timp de doi ani au tot cautat, au stabilit un mecanism al verificarii si acum pot spune ca la Rare Foods chiar sunt etalate cele mai bune carnuri, lactate, legume si fructe.

Produsele Rare Foods calatoresc mult pana la depozit: unele vin din diverse zone ale Romaniei (branza, cascavalul, untul, legumele, puiul, ouale), unele vin din Noua Zeelanda (vita, mielul si mielul de lapte), mango si avocado vin din Peru. Aici intra pe mana unora dintre cei mai talentati chefi ai momentului: Nico Lontras si Johnny Șușală.

Degustarea Rare Foods

Tot ce gatesc cei doi mari bucatari gasiti pe site-ul Rare Foods, mai bine sa va spunem ce am degustat noi:

– spuma de avocado cu pistachio si ulei cu usturoi alaturi de rata afumata marinata in dulceata de ardei iuti.

Am stropit cu pipeta uleiul aromat peste spuma de avocado, am gustat acest preparat bogat in arome dupa care am introdus noi note degustarii prin rata afumata cu tonalitati dulci iuti.

– pesto cu frunze de mustar si branza Sambrunia alaturi de apa de rosii.

Tartina cu acest pesto special a avut un gust un pic intepator, parfumat si intens. Pentru degustarea urmatorului aperitiv, am clatit cu apa de rosii si am declarat ca e cea mai buna si cea mai racoritoare bautura, perfecta pentru zilele alea insuportabil de calde.

– rata afumata pe pat de sfecla cu chefir cu trufe si chefir cu sfecla

Trufele declanseaza umami, al cincilea gust disponibil oamenilor pe langa cele de baza. Iar in acest aperitiv, mixul de savori a fost si mai intens. Trufa era pregnanta, dar si gustul afumat al ratei alaturi de cel dulceag al sfeclei au contribuit la acest festin pentru papilele gustative.

– antricot de vita, miel de lapte, miel si pui de Mihailesti.

Vrem doar sa va spunem ca ne-am amintit ce gust trebuia sa aiba puiul inainte de injectii, hormoni de crestere si alte modalitati industriale de a aduce puiul la raft. Puiul chiar are gust, carnea lui alba e moale, delicata si gustoasa. Exact ca-n copilarie. Iar de celelalte fripturi nici nu are sens sa vorbim – fara condimente si modalitati complexe de pregatire, si mielul si vita au fost suculente, savuroase.

– mango

Acum am gustat pentru prima oara mango. Bine, mai mancaseram si variantele din supermarket, dar asta banuim ca e adevaratul mango. Parfumat, cu note de piersica, miere si penene galben, acest mango dulce e delicios. Am aflat si de ce: spre deosebire de cei importati in Romania, acesta este cules deja copt, nu verde si lasat la copt in drumul cu vaporul.

Am mai degustat si sosurile special gandite de chefi: pesto din diverse verdeturi, dulceturi si mixuri iuti si aromate.

Rare Foods in restaurante sau restaurantul Rare Foods?

Am intrebat echipa Rare Foods daca livreaza produsele lor exceptionale si catre restaurante sau daca au fost abordati de diversi propritari sa le aduca preparatele Rare Foods pentru retele pregatite in localuri. Au spus cu cea mai mare sinceritate ca restaurantele nu-si permit sa foloseasca aceste produse in retete. Din motive financiare, pentru ca produsele Rare Foods sunt scumpe. Direct proportional cu nivelul calitatii, dar clar nu sunt niste produse de uz la scara mare. Partea buna e ca vor improviza un fel de restaurant chiar la ei la sediu. Vor face niste degustari de genul celeia la care am participat si noi: un meniu fix, un pret fix, fara decoruri si alte artificii, doar mancare buna. Si, asa cum a spus chef Nico Lontras, aici vom gasi mancare cum nu exista la niciun restaurant din Bucuresti.

Rezervati un chef la voi acasa

Rare Foods e clar o alternativa pentru cei care nu se simt multumiti de produsele gasite in comert. Bonus, un alt serviciu disponibil pe platforma Rare Foods e de a aduce un restaurant de top la voi acasa. Mai exact, puteti sa rezervati unul din cei 2 mari chefi Rare Foods, Nico Lontras sau Johnny Șușală, si sa-i chemati la un eveniment privat. Cu iscusinta vor gati meniul pe care il stabiliti impreuna si care poate sa contina produsele de top de la Rare Foods.

 

Ce e cel mai frumos la Rare Foods e ca totul e facut cu sinceritate. Cu sinceritatea gustului si cu onestitatea aromelor. Astfel, fiecare produs are povestea expusa pe site, fiecare ingredient are mentionat locul de unde provine, metoda de preparare, maturare si tot ce trebuie sa stiti despre produsul respectiv.

Abia asteptam sa va anuntam cand incept degustarile publice la Rare Foods, pana atunci va invitam sa incercati o comoara culinara de la ei. A se consuma cu responsabilitate pentru ca, asa cum spune initiatorul acestui proiect: odata ce vezi ce gust ar trebui sa aiba mancarea, cu greu te intorci la cele pe care le gasesti in comert.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • branza romania
  • bucatari de top
  • cascaval romania
  • chefi de top
  • johnny susala
  • mezeluri romania
  • nico lontras
  • oua de mihailesti
  • produse de top
  • produse exceptionale
  • produse naturale
  • produse producatori romani
  • pui de mihailesti
  • rare foods
  • retete de top
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.