Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Proiectul meu "100% romanesc"
  • Arhivă articole

Proiectul meu "100% romanesc"

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 2 ianuarie, 2013
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Omagiu taranului roman (III)

*

Pot fi produsele locale romanesti transportate peste mari si tari? Produse de calitate, avand marca pamantului romanesc, precum rosile, nucile, trufele, varietati de paste, branzeturi pot trece dincolo de granitele tarii?

Proiectul « 100% romanesc » militeaza pentru aceasta recunoastere internationala – produse de nisa, naturale, autentice. Acum se exporta masiv din Grecia sau Turcia, de pilda. Romania insa are ingredientele necesare pentru gastronomie, ce ar putea fi exportate catre restaurantele Michelin si isi pot gasi cu usurinta locul in cele mai bune restaurante din lume. Este timpul sa  luptam pentru crearea de marci DOC (Denumire de Origine Controlata) care certifica o identitate puternica – este nevoie de multa seriozitate, munca sustinuta, disciplina si rigoare, asa cum e toata munca in gastronomie, de altfel. Insa cate beneficii ar aduce Romaniei…

Scopul nu este de a reinventa retele traditionale, ci de a folosi produsele locale cu o interpretare contemporana.

Daca unitatea de stil a unei gastronomii autentice este considerata o virtute, de ce, atunci, o bucatarie atat de diferita? Pentru ca fiecare dintre preparatele mele se naste din adevarata natura a produsului si punctul lui sensibil. Sunt nevoit sa imi impun o disciplina foarte greu de imaginat, pentru a transforma produsul natural (pentru ca acesta nu este cel mai usor lucru) si pentru a putea pune in armonie, a fuziona si a extrage toata aroma, chiar daca este vorba de un produs simplu, cum este  varza, sau unul sofisticat, ca foie gras. Forta constantei si gestualitatea repetitiva sunt metodele prin care reusesc sa creez preparate culinare din produsele cele mai diverse.

Mintea mea  este precum un hard-disk cu spatiu nelimitat, unde informatia este structurata ca intr- o biblioteca, cu sectiuni diferite: mirodenii, arome, substante, legume, mare, ocean, rau, lac, radacinoase, padure, vanat… si lista continua la nesfarsit.

Preparatele pe care le concep par ca un puzzle, incomplet pana in momentul in care pun ultimele piese. Este cunoscut faptul ca produsele specifice unui anume areal geo-climatic (terroir) sunt foarte bine asociate, dar eu sunt convins ca produsele din Romania pot fi asociate cu succes cu produse de pe alte continente. Aceasta este o expresie universalitatii.

Granitele sunt numai creatii ale omului, prin care legi subiective si linii imaginare devin conventii universale. Oceanele, in schimb, sunt comune cu diferite continente in mod natural. La fel si tot ce le aparatine, fie ca sunt organisme vii, sau minerale. Acestea nu au nevoie de « pasaport » pentru a se intalni. Acelasi lucru este valabil si pentru religie sau cultura – oameni cu aceeasi religie sau cultura se gasesc pe continente diferite. Religia uneste spatii care, din punct de vedere politic sau geografic, nu au nimic in comun, dar creeaza o unitate culturala, inclusiv din punct de vedere al obiceiurilor culinare (Craciunul ne aduce pe masa anumite preparate, Pastele altele). Apoi, precepte comune unesc religii si culturi diferite. Si procesul continua, pana cand observam ca, de fapt, nu exista limite.

De ce nu ar putea si gastronomia sa urmeze aceste principii universale?

Aceasta a fost prima mea descoperire aici, in Romania: nu exista limite! Gastronomiile locale sunt parte integranta a intregului. Astfel, proiectul meu pentru o gastronomie autentica, incepe sa ia forma. Are o logica foarte clara si raspunsuri firesti la intrebarile potrivite si asta face ca siguranta cu care il continui fie foarte mare.

Pe drumul pe care am pornit, multi au incercat sa ma descurajeze. Multe au fost motivele pe care le-am auzit: este prea scump, este prea complicat, dureaza prea mult timp. La intalnirea cu multe pareri contrare, am incercat sa vad ce pot invata din acestea, sa vad fundamentul lor, pentru a putea vedea realitatea in mod obiectiv, nu doar realitatea mea, prin prisma convingerilor si a stereotipurilor. Mi-a fost dificil insa sa descopar ceva consistent, intre pareri putin constructive si cateodata accente xenofobe.

Cu cat mai multe obstacole exterioare, cu atat de mult a crescut puterea convingerilor mele. Au fost si momente in care ma simteam ca un Don Quijote, ajuns pe pamanturi romanesti, manat numai de convingeri, impotriva indemnurilor la prudenta si a indoielilor multora.

Am facut singur acest proiect, am investit multe resurse si am dedicat mult timp catre « 100% romanesc » de-a lungul acestor 3 ani de zile, cu sacrificii personale. Din fericire pentru mine, oamenii apropiati mie au crezut in conceptul meu, pana la capat, si mi-au acordat un sprijin puternic in zilele de dubii. Cand convingerile proprii, oricat de puternice, se izbesc de un zid de dezaprobari si descurajari, indoiala este ceva firesc si numai constanta luptei este cea care face ca argumentele cu substanta sa razbata. Aceasta lupta cu obstacole false este si un omagiu adus tuturor celor care m-au sustinut, un omagiu taranului roman, traditiilor lui si produselor naturale.

Am crezut, la inceput, ca aceasta idee nobila ar putea fi pusa in practica mult mai usor, dar era departe de asa ceva. Din fericire, intr-o lume despre care se zice ca este goala de pasiune, mai sunt barbati si femei gata de lupta pentru convingeri nobile. Daca acest proiect s-a nascut, este numai gratie acestor convingeri, uitand retorica frumoasa si promisiunile “electorale”. Am ajuns la concluzia ca aceasta cauza este prea nobila si prea buna pentru a nu continua pana la capat, pana cand valorile ancestrale ale unui popor nobil, ca acesta, isi vor recapata locul in constiinta consumatorului, fie el roman sau de aiurea, si produsul natural va ajunge, din nou, in centrul mesei si, de ce nu, va capata o recunoastere internationala.

100%.ro – De la prototip la restaurant pilot

Dupa prelansarea de la restaurantul Gang, cu promotia culinara Micul Paris, si lansarea de la hotelul Carol Parc, cu evenimentul culinar Feast of Truffles, proiectul « 100% romanesc », vernisajul culinar a fost prezent la restaurantul Collage, la lansarea premiilor Restograf pe 2012, la concursul Bucatarul de Aur de la Ramada Hotel, in Piata 1 Mai si la Atra Doftanei, la poalele muntilor.

Acum intra intr-o noua etapa a dezvoltarii sale. Aceasta noua etapa se va desfasura La George Butunoiu & Oskar (www.lagb.ro), in inima Bucurestiului.

Am ales acest loc datorita atmosferei familiale de aici, unde clientii sunt de fapt musafiri si sunt primiti cu o atitudine de cea mai buna gazda, adica acasa la tine. O servire discreta si primitoare iti lasa impresia unui mers in vizita la prieteni. Ca in vremurile de altadata in micul Paris, oaspetii se adunau in jurul mesei, la cina sau la pranz, si depanau amintiri si impartaseau ganduri frumoase.

Aici veti gasi si atelierul meu de creatie, bucataria deschisa unde va invit sa calatorim impreuna intr-un univers culinar care se intinde intre traditie si modernitate. Va mai aduceti aminte de diminitetile din curtea bunicilor? De timpurile acelea cand nu aveam griji si parca toata lumea era a noastra? Sa ne bucuram impreuna de Cocos de Contesti cu un buchet de arome al unui vin bun romanesc, Feteasca Neagra. Apoi, cand soarele cu dinti incepe sa topesca zapada, sa mergem pe o poteca serpuita printre fasii subtiri de nea, sa ne bucuram de bomboanele de la rau.

Cu un strop de magie culinara, putem porni impreuna intr-o noua aventura in cautarea diamantelor negre – trufele -, acele nestemate inca nedescoperite, ascunse pe la poalele muntilor Carpati.

Adaug si putina alchimie in invitatia de a descoperi impreuna vanatul de pe camp, sau stiucile, salaul, racii, hribii si zbarciogii, branzeturile, mieii de Paste, porcii crescuti la tara, pasarile de curte, crescute cu boabe, rosiile care pentru mine sunt printre cele mai bune din lume.

Sa ne intoarcem in vremurile de alta data, cand bucataria era inima casei, unde atatea obiceiuri si datini vechi treceau prin grai viu de la o generatie la alta, o lume cu multa viata. Este intotdeauna ceva magic acolo. Este un spatiu cultural. De aceea, si in acest loc cei “de-ai casei” sunt invitati de multe ori in acest atelier de viata. Intr-un bistrou intim, nimic nu este mai pretios decat aceasta atmosfera si interactiunea cu oaspetii. Sentimentul de acasa este desavarsit. Petrecerea timpului impreuna, intr-o atmosfera informala, este legata de povesti vantoresti, de comori assunse, de gusturi aromate, de arta culinara, de pictura si desen gastronomic. Placerea unei experiente senzoriale, printr-o masa savuroasa, concentrandu-ne, in acelasi timp pe o conversatie, sau pe simpla prezenta a celorlalti, este o experienta culturala si totodata intima.

In copilaria mea, in orasele mici nu erau restaurante in care sa se serveasca à la carte. In Bucuresti, meniul nu este un concept valorificat la intregul potential. La George Butunoiu & Oskar este un loc care isi invita oaspetii si la Table d’Hôte, un concept in care acelasi meniu este servit pentru un grup de 4, pana la 10 invitati.

Drumul meu culinar porneste de la legume. Urmatoarea urmatoare este ce vom pune alaturi de legume sezonului? In fiecare zi vom servi un meniu diferit, cuisine d’inspiration, in spiritul sezonului si al pietei, pentru ca principala calitate a ingredientelor sunt prospetimea si calitatea – pentru a oferi ce este cel mai bun pentru oaspeti.

De aceea, La George Butunoiu & Oskar este restaurantul pilot unde pun in practica conceptul « 100% romanesc », cu aceleasi criterii de calitate si responsabilitate. Cel mai important pentru preparat este gustul autentic, dat de produsele naturale.

Vedetele vor fi micii prducatori si taranii, acesti printi ai pamantului, pentru ca ei sunt baza unei gastronomii adevarate, in special a unei gastronomii romanesti. Provocarea de a folosi produse locale ofera si siguranta de elimina poluarea, precum transportul legumelor, fructelor sau altor produse pe vase, camione sau avione. Asa cum respectul pentru mediu este important pentru o gastronomie adevarata, respectul reciproc este esential pentru atmosfera unui restaurant. Un bucatar care ofera o atitudine corecta, va primi acelasi lucru inapoi. Atunci cand nu are nimic de ascuns in bucatarie, inseamna ca se respecta ca profesionist si isi respecta oaspetii.

Culinary regards,

David Contant

… si acum apasa AICI

*

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie fina restaurant romanesc
  • bucatarie franceza
  • bucatarie frantuzeasca
  • bucatarie romaneasca
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • david contant
  • gastronomie fina
  • george butunoiu si oscar
  • george butunoiu si oskar
  • grande cuisine
  • haute cuisine
  • haute gastronomie
  • la george butunoiu & oscar
  • la george butunoiu & oskar
  • lista restaurante bucuresti
  • mancare franceza
  • mancare frantuzeasca
  • mancare romaneasca
  • meniu romanesc
  • restaurant francez
  • restaurant frantuzesc fine dining
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante franceze
  • restaurante frantuzesti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • specific francez
  • specific frantuzesc
  • specific romanesc
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional romanesc
Citește și
Citește articolul
  • Arhivă articole
Atelier de mixologie moleculara si live cooking la un bistro
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Citește articolul
  • Arhivă articole
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Citește articolul
  • Arhivă articole
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Citește articolul
  • Arhivă articole
Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Citește articolul
  • Arhivă articole
  • Noutati
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Citește articolul
  • Arhivă articole
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută
Postări recente
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    • Data publicare : 17 martie, 2023
    • Data modificare : 17 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ